Connect with us

Alba

VIDEO Zona fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. Stadiul lucrărilor la locuințele sociale și ansamblul urban

Publicat


Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa I – construire bloc nr.1 – tronson aferent zonei Z3 din PUZ, pentru obiectivul de investitii „Construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane”.

Valoarea contractului este de 6.418.626,66 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Lincoln Plus SRL.

Potrivit documentației, structura blocurilor este realizată din elemente structurale (stâlpi și grinzi) metalice și planșee din beton armat. Pentru închiderile exterioare vor fi utilizate panouri sandwich. Blocurile vor avea fundații izolate și continue din beton armat monolit, în conlucrare cu grinzi de fundare.

Între etaje se vor executa planșee colaborate pe structură mixtă din beton armat și tablă cutată amprentată montată pe grinzi metalice. Scările interioare se vor realiza pe structură de metal sau beton armat. Închiderile se vor realiza din panouri de tablă termoizolante prinse de cadre metalice prin pane metalice.

Locuințele vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare, energie electrică și gaze naturale. Încălzirea se va realiza descentraliza, pe fiecare apartament, cu centrală proprie.

Închideri exterioare:

 • pereți – exteriori: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm, termoizolație vată bazaltică 20 cm, finisaj interior – placaj rigips
 • acoperiș: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm

Compartimentări interioare:

 • pereți compartimentare ușoară din rigips cu vată minerală la interior
 • pereți de compartimentare din zidărie de tip BCA

Finisaje interioare:

 • pardoseli: camere de locuit – parchet laminat, băi – gresie, holuri – gresie, bucătării – gresie, balcoane – gresie, circulații + spații comune, acces bloc, rampe – gresie pentru trafic intens
 • pereți, tavane: zugrăveli lavabile albe
 • bucătării și băi: faianță h = 2,1 metri + zugrăveli lavabile

Tâmplării:

 • ferestre PVC cu geam termopan
 • pervaze PVC interior / exterior
 • uși interioare celulare MDF
 • uși acces apartamente – metalice placate MDF

Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai

Reamintim faptul că în luna septembrie 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa 1 – „Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai, municipiul Alba Iulia, etapa 1 și 2”.

Valoarea contractului este de 21.333.720 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Tobimar Construct SRL.

Etapa 1 este compusă din următoarele obiective:

 1. Crearea de spații publice urbane în ZUM (zona urbană marginalizată), sistematizare și echipare infrastructură (valoare de execuție: 4.551.526,90 lei, fără TVA)
 2. Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) (valoare de execuție: 810.000 lei, fără TVA)
 3. Modernizarea spațiului public urban – Piață talcioc (valoare de execuție 2.740.000 lei, fără TVA)
 4. Crearea de spații verzi: scuaruri, grădini (valoare de execuție: 1.631.900 lei, fără TVA)
 5. Construire centru multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare (valoare de execuție: 11.336.318,23 lei, fără TVA)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Tânăr din Blaj, reținut după ce ar fi intrat în apartament peste fosta sa prietenă și ar fi amenințat-o

Publicat

Polițiștii din Blaj au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 24 de ani din Blaj. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violențe și amenințare.

Tânărul este acuzat că în seara zilei de 26 ianuarie, ar fi pătruns, fără drept, în apartamentul în care locuiește fosta sa concubină, în vârstă de 20 de ani, pe care ar fi agresat-o și ar fi amenințat-o cu acte de violență.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, a rezultat că se impune emiterea ordinului de protecție provizoriu, iar tânărului i-a fost interzis să se apropie de fosta sa parteneră.

În cursul zilei de azi, 27 ianuarie, va fi prezentat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO ȘTIREA TA: Accident la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit într-un sens giratoriu, pe strada Alexandru Ioan Cuza

Publicat

Un accident rutier s-a produs vineri, în jurul orei 12:10, pe strada Alexandru Ioan Cuza din municipiul Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, în sensul giratoriu de lângă Ambient. 

În evenimentul rutier au fost implicate două mașini, marca Dacia și Seat.

În urma accidentului rutier nu au fost înregistrate victime

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Farmaciile Sensiblu și Belladonna dispar și sunt înlocuite treptat de alte două branduri. Care este motivul

Publicat

Brandul de farmacii Sensiblu dispare, unităţile fiind înlocuite rând pe rând de Dr. Max. La fel se întâmplă cu Belladonna, care vor fi înlocuite cu farmacii Beneva.

Este urmarea achizițiilor de către grupul Penta Investments și Pharma 1 Health Concept, în 2019, a celor două branduri.

Ambele lanțuri au farmacii și în județul Alba. Numele unora dintre ele a fost deja schimbat (operațiune care a început din 2020).

Dr. Max este deținut de grupul Penta Investments, unul controversat în Cehia, unde numele său a fost legat de un mega-scandal de corupție cu implicații în lumea politică și a serviciilor secrete.

De asemenea, Penta Investments Group este acţionarul majoritar al Fortuna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Comunicat: Consilierii PNL Alba Iulia resping categoric creșterea tarifelor la apă și canal

Publicat

”Chiar în aceste zile, consilierii locali de la primăriile din tot județul Alba sunt chemați să aprobe, prin vot, strategia ce fundamentează, pentru următorii 5 ani, tarifele la apă și canal.

Conform actualelor legi, aceste tarife se stabilesc la un minim impus de ANRSC, în baza unei formule ce ține cont de standardul de suportabilitate per gospodărie. Cu alte cuvinte, nivelul investițiilor ce urmează a fi realizate în apă și canal trebuie să țină cont de cât din acest cost poate fi recuperat și suportat de locuitori, ca beneficiari ai acestor servicii absolut fundamentale.

Cu toate că, în ultimii 5 ani, nivelul investițiilor realizate, direct sau prin cofinanțarea de proiecte europene, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe