Connect with us

Alba

VIDEO Zona fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. Stadiul lucrărilor la locuințele sociale și ansamblul urban

Publicat


Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa I – construire bloc nr.1 – tronson aferent zonei Z3 din PUZ, pentru obiectivul de investitii „Construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane”.

Valoarea contractului este de 6.418.626,66 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Lincoln Plus SRL.

Potrivit documentației, structura blocurilor este realizată din elemente structurale (stâlpi și grinzi) metalice și planșee din beton armat. Pentru închiderile exterioare vor fi utilizate panouri sandwich. Blocurile vor avea fundații izolate și continue din beton armat monolit, în conlucrare cu grinzi de fundare.

Între etaje se vor executa planșee colaborate pe structură mixtă din beton armat și tablă cutată amprentată montată pe grinzi metalice. Scările interioare se vor realiza pe structură de metal sau beton armat. Închiderile se vor realiza din panouri de tablă termoizolante prinse de cadre metalice prin pane metalice.

Locuințele vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare, energie electrică și gaze naturale. Încălzirea se va realiza descentraliza, pe fiecare apartament, cu centrală proprie.

Închideri exterioare:

  • pereți – exteriori: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm, termoizolație vată bazaltică 20 cm, finisaj interior – placaj rigips
  • acoperiș: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm

Compartimentări interioare:

  • pereți compartimentare ușoară din rigips cu vată minerală la interior
  • pereți de compartimentare din zidărie de tip BCA

Finisaje interioare:

  • pardoseli: camere de locuit – parchet laminat, băi – gresie, holuri – gresie, bucătării – gresie, balcoane – gresie, circulații + spații comune, acces bloc, rampe – gresie pentru trafic intens
  • pereți, tavane: zugrăveli lavabile albe
  • bucătării și băi: faianță h = 2,1 metri + zugrăveli lavabile

Tâmplării:

  • ferestre PVC cu geam termopan
  • pervaze PVC interior / exterior
  • uși interioare celulare MDF
  • uși acces apartamente – metalice placate MDF

Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai

Reamintim faptul că în luna septembrie 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa 1 – „Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai, municipiul Alba Iulia, etapa 1 și 2”.

Valoarea contractului este de 21.333.720 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Tobimar Construct SRL.

Etapa 1 este compusă din următoarele obiective:

  1. Crearea de spații publice urbane în ZUM (zona urbană marginalizată), sistematizare și echipare infrastructură (valoare de execuție: 4.551.526,90 lei, fără TVA)
  2. Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) (valoare de execuție: 810.000 lei, fără TVA)
  3. Modernizarea spațiului public urban – Piață talcioc (valoare de execuție 2.740.000 lei, fără TVA)
  4. Crearea de spații verzi: scuaruri, grădini (valoare de execuție: 1.631.900 lei, fără TVA)
  5. Construire centru multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare (valoare de execuție: 11.336.318,23 lei, fără TVA)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Luni: Începe încărcarea cardurilor pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei

Publicat

Luni: Începe încărcarea cardurilor pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei. Anunțul a fost făcut de Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu. 

De acestea beneficiază un număr de aproximativ 2,6 milioane români.

„Din 15 aprilie începe încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranşă de 250 lei pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili.

Procesul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

MARȚI: Jandarmii organizează ședințe de trageri în poligonul MApN din Micești. Accesul populației în zonă, interzis

Publicat

Jandarmii organizează ședințe de trageri în poligonul MApN din Micești. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba organizează marți, 16 aprilie, ședințe de tragere în poligonul MApN aflat în cartierul Micești din Alba Iulia.

Astfel, între orele 09:00 – 15:00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor executa ședințe de tragere în poligonul de tragere de garnizoană M.Ap.N. Micești –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Proiect pentru realizarea de trotuare, accese la proprietăți și rigole pe DJ 106 I, la Cunța. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Proiect pentru realizarea de trotuare, accese la proprietăți și rigole pe DJ 106 I, la Cunța. Primăria Șpring a solicitat recent emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează realizarea de rigole și accese la proprietăți pe un tronson de peste 800 m din DJ 106 I, la Cunța. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 9 aprilie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ACCIDENT la Lunca Mureșului. Un șofer de 18 ani, aflat sub influența alcoolului, s-a oprit cu mașina într-un gard din beton

Publicat

Accident la Lunca Mureșului. Un șofer în vârstă de 18 ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a ajuns cu mașina într-un gard din beton, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

La data de 14 aprilie 2024, în jurul orei 04.00, polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție Ocna Mureș au intervenit pe strada Mare, din comuna Lunca Mureșului, unde a fost sesizată producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe