Connect with us

Alba

”Vis Interstelar”, proiect educațional al Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Published

on



Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu” Alba Iulia desfăşoară, în această perioadă, proiectul educaţional judeţean ,,Vis interstelar”, ediţia a VII-a.

Activităţile sunt coordonate de directorul şcolii, prof. Gabriel Bucur, iar echipa de proiect este formată din: prof. Georgeta Nicola, prof. Mihaela Nemeş, prof. Adela Meteş, prof. Gabriela Trif, prof. Simona Vintilă, prof. Virginia Muntean, prof. Cristina Bulac, prof. Simona Medrea, secretar Dorina Mărginean şi coordonator, prof. Sorina Mărginean.

Acest proiect se adresează elevilor din clasele primare și constă în realizarea unor desene tematice care vor fi expuse în cadrul unei expoziții, la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Alba Iulia.

Lucrările sunt mediatizate şi pe pagina de facebook a proiectului.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea curiozităţii epistemice a elevilor în ceea ce priveşte Sistemul nostru solar, dezvoltarea creativităţii, a interesului pentru a căuta, în diferite surse, informaţii despre Sistemul solar.

,,Interesul vădit al elevilor pentru Sistemul Solar şi alcătuirea lui ne-a determinat să scriem şi să derulăm acest proiect educaţional.

Curiozitatea copiilor în ceea ce priveşte Planeta Albastră, dar şi celelalte planete este greu de satisfăcut…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

”Bloc NATO” la Alba Iulia: Primăria va preda 15 locuințe ANL către Armată. HG aprobată de Guvern

Published

on

”Bloc NATO” la Alba Iulia: Municipiul Alba Iulia va preda 15 locuințe ANL construite pe Strada Lalelelor, către Ministerul Apărării Naționale. O hotărâre de guvern în acest sens, inițiată de MApN, a fost aprobată în ședința de miercuri. 

Predarea-preluarea imobilului se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi Municipiul Alba Iulia, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Adică primăria trebuie să le predea în următoarele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Vouchere sociale de 500 de lei pentru copii. Ce se poate cumpăra cu banii. Anunțul premierului

Published

on

Vouchere sociale de 500 de lei pentru copii: Peste 400.000 de copiii care provin din medii defavorizate vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei. Cu banii se pot cumpăra rechizite şi haine, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate în şedinţa de miercuri.

Măsura are drept scop combaterea abandonului şcolar, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene.

Premierul Marcel Ciolacu a estimat numărul copiilor care vor beneficia de vouchere sociale de 500 de lei la aproximativ 400.000.

„Altă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Rezultat excepțional: Judoka Alexandru Sibișan din Alba Iulia, locul întâi la Campionatul Național Ne Waza U21

Published

on

Albaiulianul Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea/CSM Pitești), a obținut locul 1 la Campionatul Național Ne Waza U21, desfășurat la Izvorani.

Alexandru Sibișan a concurat la categoria de greutate +81 de kilograme, demonstrând că este cel mai bun sportiv din țară la acest nivel.

Ne Waza este o disciplină a artei marțiale judo care pune accent pe tehnicile de luptă la sol, iar Alexandru a demonstrat o stăpânire foarte bună a acestor tehnici, dar și o pregătire fizică…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Comunicat: PNL Alba cere demisia suprefectului Sandu Heler. Reamintim că PSD-istul are interdicția de a ocupa o funcție publică!

Published

on

Echipa Partidului Național Liberal Alba le cere socialiștilor Victor Negrescu și Corneliu Mureșan demisia imediată a colegului lor, subprefecul Sandu Heler, găsit de către Agenția Națională de Integritate în conflict de interese, cu interdicția de a ocupa funcții publice pe o perioadă de trei ani.

Prezența lui Sandu Heler în fotoliul de subprefect este o sfidare a PSD la adresa fiecărui cetățean al județului și o pată negră pe tot ceea ce înseamnă respectarea principiilor democrației.

Ascunși în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading