Connect with us

Actualitate

Vlad Voiculescu pe Facebook: Îi protejăm și îi prioritizăm pe cei vulnerabili. Astăzi s-a aprobat Hotărârea …

Publicat


Îi protejăm și îi prioritizăm pe cei vulnerabili.

Astăzi s-a aprobat Hotărârea de Guvern de modificare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, prin care Ministerul Sănătății s-a asigurat că prioritizează pentru vaccinare vârstnicii și persoanele vulnerabile.

Astfel, programările pentru vaccinare se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% pentru cei peste 65 de ani, bolnavii cronici și alte persoane vulnerabile și 25% pentru personalul din domenii esențiale.

Sănătatea celor mai vulnerabili dintre noi este o prioritate pentru toți. Împreună oprim pandemia.

#ROvaccinARE


Vlad Voiculescu, profile pictureGeen fotobeschrijving beschikbaar.

Facebook/ Vlad Voiculescu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge într-o localitate din Covasna

Publicat

sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, arhivă foto

Caravana mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin, inițiată și desfășurată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în regiunea Centru, are programată o oprire în localitatea Dalnic pentru ziua de joi, conform comunicatului furnizat de coordonatorii acestui proiect.

Potrivit acestora, programul dedicat prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, care pot beneficia gratuit de testare Babeş-Papanicolau şi HPV.

Caravana va fi prezentă în data de 21 septembrie a.c, în intervalul orar 12,00-16,00, în curtea Primăriei din localitatea Dalnic, iar femeile care se prezintă la testare trebuie să prezinte cartea de identitate.

„Cancerul de col uterin este una dintre puţinele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce. Femeile cu leziuni precanceroase sau cancer de col uterin în stadii incipiente nu prezintă simptome.

Atunci când acestea apar, sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat. Specialiştii vă recomandă să nu aşteptaţi instalarea simptomelor şi să vă testaţi periodic”, se arată într-un comunicat de presă, remis marţi AGERPRES.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Sălaj: Peste 2.200 de vieţi salvate în cei patru ani de la operaţionalizarea elicopterului SMURD Jibou

Publicat

Arhivă foto

Cu ocazia aniversării primilor patru ani de activitate, elicopterul SMURD Jibou a oferit serviciile sale de salvare către peste 2.200 de persoane aflate în dificultate.

„În această zi specială, dorim să le mulţumim tuturor celor care au format şi formează echipajele de zbor, piloţi, medici, asistenţi, salvamontişti, operatori troliu, salvatori, personal tehnico-ingineresc, pentru tot profesionalismul şi empatia de care aţi dat dovadă în cei 4 ani, în care aţi reuşit să readuceţi zâmbetul pe chipurile a 2.233 de persoane aflate în momente dificile.

În fiecare zi dovediţi că sunteţi adevăraţi eroi, oameni care reuşesc să fie permanent şi necondiţionat alături de oamenii de lângă noi, atunci când au atât de multă nevoie de ajutor.

Fiecare intervenţie este un act de curaj şi sacrificiu, iar eforturile voastre merită pe deplin aprecierea noastră”, se arată într-o postare, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviaţie (IGAV).

Elicopterul SMURD ce deserveşte judeţele regiunii de Nord-Vest ale ţării a fost operaţionalizat în Punctul de Operare Aeromedical din oraşul Jibou, la data de 10 septembrie 2019.

„Pe parcursul acestor ani, elicopterul SMURD şi-a adus un aport semnificativ la succesul misiunilor de salvare a cetăţenilor aflaţi în situaţii limită.

Mulţumim salvatorilor de la Punctul de Operare Aeromedical din Jibou pentru profesionalism şi dăruire, vă urăm multă sănătate şi cer senin”, precizează, la rândul, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, pe contul de Facebook. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

FORLUC FOREST: Invitație participare la procedura de atribuire a contractului de furnizare echipamente specializate de construcții

Publicat


4 septembrie 2023

Invitație de participare la procedura de atribuire a contractului de furnizare echipamente specializate de construcții

 FORLUC FOREST S.R.L cu sediul în Sat Almașu Mare, Comuna Almașu Mare nr.77, județul Alba, România vă invită să participați (companiile interesate și care corespund criteriilor de calificare și selecție) la procedura de atribuire a contractului de furnizare echipamente specializate de construcții, în cadrul proiectului „Achiziții utilaje de construcții pentru creșterea competitivității companiei SC FORLUC FOREST SRL” proiect finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Obiectiv Tematic – Promovarea reparării daunelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei. Prioritatea de investiții: Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei.

1. Achizitor: FORLUC FOREST S.R.L

2. Obiectul contractului: furnizare echipamente specializate

3. Locatia de implementare a contractului: Alba Iulia, Str. Siretului nr. 31C, județul Alba

4. Tip contract: furnizare

5. Durata contract: maxim 3 luni (de la data atribuirii contractului, inclusiv livrarea, montajul, punerea în funcțiune și instruirea personalului achizitorului), dar nu mai târziu de 30.11.2023. Durata contractului poate fi prelungită în cazuri justificate precum: întârzieri în livrări și alte situații specific care vor fi analizate în funcție de impactul asupra implementării proiectului. Durata contractului nu include și perioada de garanție acordată produselor. Contractul se executa în baza notei de comanda trimisa de către achizitor pentru produsele/bunurile solicitate.

6. Valoarea estimată a achiziției este de: 2,316,310.85 lei / 468,500.00 euro* (fără TVA). Pentru aprecierea corectă a valorii estimate a bunurilor supuse licitației, toate transformările valutare se vor efectua la cursul mediu lei/euro: 1 Euro = 4,9441 lei (cursul Inforeuro din luna iunie 2022). Acest curs nu afectează relațiile contractuale viitoare dintre beneficiar și furnizor.

7. Procedura aplicată: Conform prevederilor OMFE nr. 1284/2016 privind aprobarea Procedurii competitive aplicabile solicitanților/ beneficiarilor privați pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări finanțate din fonduri europene

8. Elaborarea notei justificative de atribuire: În conformitate cu prevederile OMFE nr. 1284/2016 Secțiunea a 4-a Derularea procedurii competitive, punctul 4.2 Analiza ofertelor și elaborarea notei justificative de atribuire, se vor compara ofertele primite prin raportarea lor la toate cerințele publicate și se va alege oferta care îndeplinește cerințele tehnice și prezintă avantaje față de acestea, la un raport calitate/preț competitiv. Prin urmare se vor analiza și compara, în vederea realizării scopului proiectului, următoarele elemente: – caracteristicile tehnice superioare sau caracteristicile tehnice suplimentare care conduc la creșterea nivelului calitativ, tehnic sau funcțional; – termenul de livrare; – perioada de garanție; – prețul.

9. Data și ora limită de depunere a ofertei: 12/09/2023, ora 12:00

10. Solicitarea in scris pentru obținerea specificațiilor tehnice și a formularelor specifice, se transmite la următoarea adresa de e-mail maris.cristiant@gmail.com.

11. Adresa la care se transmit ofertele: Alba Iulia, Str. Siretului nr.31C, județul Alba., România Informații suplimentare si/sau clarificări puteți obține la Alba Iulia, Str. Siretului nr. 31C, județul Alba, România, persoana de contact: MARIȘ CRISTIAN TRAIAN, Tel: 0744.577.527, email: maris.cristiant@gmail.com.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Obiectiv Tematic – Promovarea reparării daunelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei. Prioritatea de investiții: Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei.

Date de Contact:

MARIȘ CRISTIAN TRAIAN, Tel: 0744.577.527, email: maris.cristiant@gmail.com

AICI comunicatul în format pdf

 

 

 

Citește mai departe

Actualitate

Video-poker: un joc ales de jucătorii care vor să parieze bani reali la casino (P)

Publicat

Video poker este un joc de noroc pe care îl veți regăsi atât la cazinourile online, cât și la cele fizice. În cadrul acestui joc sunt îmbinate elemente din jocul de poker tradițional și sloturi. Pentru a beneficia de o experiență cu adevărat unică în timp ce jucați video poker trebuie să fiți înregistrat la cazinouri online.

Combinând elementele pokerului tradițional și ale aparatelor de joc, video pokerul oferă o experiență de joc strategică.

Scopul acestui joc video poker este de a crea cea mai bună mână posibilă din cărțile pe care le primiți. Jocul se joacă pe o consolă computerizată, asemănătoare cu un aparat de joc, care afișează un pachet virtual de cărți. După ce plasați un pariu, calculatorul împarte o mână de 5 cărți. Acesta este momentul în care puteți să păstrați sau să renunțați la oricare dintre cărți. În locul cărților la care veți renunța veți primi altele.

Strategia în video poker constă în determinarea cărților pe care să le păstrați și pe care să le aruncați. Vrei să țintești să obții cea mai mare mână posibilă, cum ar fi o chintă roială, o chintă sau un full house. Câștigul pentru fiecare mână depinde de raritatea acesteia și de varianta specifică de joc pe care o jucați.

Șanse mari de câștig

Unul dintre avantajele pokerului video este că oferă cote relativ mari în comparație cu alte jocuri de cazino, cu condiția să folosiți o strategie optimă. Pentru a putea lua decizii cât mai bune în timpul unei runde, vă recomandăm să studiați probabilitățile și tabelele de plată asociate cu diferite mâini.

La cazinouri online veți descoperi că există diverse tipuri de video poker, printre care Jacks or Better, Deuces Wild, Joker Poker și multe altele. Fiecare variantă are propriile reguli și o structură de plată specifică, ceea ce sporește diversitatea și entuziasmul jocului.

Puteți să accesați jocuri de video poker pe bani reali prin intermediul unui casino online, dar și la cazinouri fizice. Dezavantajul acestora din urmă este că trebuie să vă deplasați la locație și că oferta este redusă față de cazinouri online. Este important să alegeți o unitate licențiată și reglementată pentru a asigura corectitudinea și securitatea.

Despre video poker

Aparatele de video poker sunt disponibile în diverse valori nominale, permițând jucătorilor să aleagă nivelul de pariere care se potrivește preferințelor și bugetului lor. Țineți cont că fiecare joc de video poker poate avea reguli și plăți diferite. Acesta este unul dintr motivele pentru care trebuie să vă familiarizați cu varianta aleasă înainte a paria bani reali.

În cadrul jocurilor de video poker sunt încorporate și funcții speciale. Printre acestea se numără introducerea cărților joker. Acestea au rolul de a înlocui orice carte dorești. Astfel, atunci când ai un joker în mână ai șanse mai mari să obții o combinație câștigătoare.

Funcția Gamble este una dintre cele mai populare. După ce ați câștigat o rundă aveți șansa să vă dublați câștigul dacă ghiciți culoarea următoarei cărți (roșu/negru). În cazul în care ghiciți aveți șansa să vă dublați din nou câștigul. Funcția poate continua până ce nu nimeriți culoarea, moment în care pierdeți toți banii, inclusiv câștigul inițial.

Dacă sunteți începător nu vă aruncați la mize mari. Pentru început este bine să pariați doar sume mici sau chiar să încercați și o variantă demo. După ce ați învățat funcțiile puteți avansa la pariuri pe bani reali.
În cele din urmă, video poker este un joc de noroc. Rezultatele sunt generate automat prin RNG – Random Number Generator. Astfel, fiecare rundă este diferită și rezultatele sunt imparțiale.

Video pokerul constă într-un amestec unic de îndemânare, strategie și noroc. Aceste lucruri îl fac atractiv pentru cei care se bucură de provocarea pokerului combinată cu natura rapidă a aparatelor de joc. Cu procentele de plată relativ ridicate și cu posibilitatea de a lua decizii strategice, video pokerul rămâne o opțiune populară pentru jucătorii care caută o experiență de joc de cazino captivantă și potențial profitabilă.

Indiferent însă dacă veți juca la un casino clasic sau unul online, țineți mereu cont de licența cazinoului. Accesați doar cazinouri care sunt licențiate de ONJN. 

Citește mai departe