Connect with us

Eveniment

Voiculescu: În centrele MApN, vaccinarea membrilor de familie se poate realiza doar potrivit criteriilor de eligibilitate

Published

on



Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, subliniază că în centrele proprii ale Ministerului Apărării Naţionale, membrii familiilor personalului pot fi vaccinaţi doar dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite prin strategie.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Sănătăţii nuanţează informaţiile apărute în presă, conform cărora „…rudele militarilor şi angajaţilor din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier şi de ministrul Voiculescu”.

Totodată, Voiculescu citează textul Hotărârii de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie, conform căreia: „Ministerul Apărării Naţionale asigură prin centrele de vaccinare proprii, potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin strategie, vaccinarea personalului propriu şi a membrilor familiilor acestora”.

„‘Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie’. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a început încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numeşte personal esenţial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esenţial. Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîţu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului”, a precizat el.

Voiculescu a menţionat că aceeaşi HG prevedea ca 75% dintre cei vaccinaţi să fie persoane vulnerabile.

„Tot în acel HG am insistat şi premierul a acceptat ca 75% dintre cei vaccinaţi să fie persoane vulnerabile (peste 65 de ani şi persoane cu comorbidităţi), iar restul – toţi restul – să nu fie peste 25%”, se mai arată în postare.

Aproximativ 33.000 de cadre militare, personal al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), veterani şi membri ai familiilor acestora ce au peste 65 de ani sau comorbidităţi (incluşi în categoria a II-a a procesului de imunizare) au fost vaccinaţi anti-COVID, arată un comunicat al MApN.

„Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare şi personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferenţa până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari şi membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidităţi)”, mai arată sursa citată. AGERPRES/(AS – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Produs contaminat cu bacterii, retras de pe rafturile Auchan. Clienții sunt avertizați să nu îl consume

Published

on

Un produs contaminat cu bacterii este rechemat de Auchan România. Clienții care l-au achiziționat sunt avertizați să nu îl consume și să îl returneze.

Auchan Romania anunță rechemarea produsului „Pouce Pate…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Admitere la școala de subofițeri de pompieri 2024. Se mai fac înscrieri până în 6 octombrie. Acte necesare și condiții

Published

on

Admitere la școala de subofițeri de pompieri 2024. Se mai fac înscrieri până în 6 octombrie pentru cele 300 de locuri la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Cererea-tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil. Acestea se semnează și se transmit exclusiv în format electronic.

Pentru candidați din Alba, documentele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Bărbatul din Alba care l-a ucis pe unchiul iubitei sale, condamnat la închisoare cu executare. Cât va sta Rareș Gligor după gratii

Published

on

Rareș Gligor Udvar, bărbatul din Alba care l-a ucis pe unchiul iubitei sale și-a aflat pedeapsa. În data de 2 octombrie 2024, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pe acesta la 13 ani de închisoare cu executare pentru omor. 

Cuțitul cu care Gligor l-a ucis pe bărbat a fost restituit de către magistrați familiei victimei. De asemenea și hainele pe care bărbatul le-a purtat în noaptea crimei i-au fost date înapoi. 

Crima s-a petrecut în noaptea de 10 aprilie 2024, într-o locuință din Sâncel. Cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ce înseamnă titlul de Capitala Tineretului din România în 2026, câștigat de Alba Iulia. Ocazia care s-a ivit în lupta cu Brașovul

Published

on

Alba Iulia a fost desemnată Capitala Tineretului din România, în 2026. Social media și ziarele locale au fost inundate de informația în cauză. Politicienii locali s-au ”cățărat repede” pe informație și și-au arătat bucuria față de victorie. Parte din ei chiar au dat de înțeles că au contribuit și ei cumva în proiect. Însă, meritul este al unei echipe de tineri care a format un grup de lucru, au scris aplicația și au depus-o. 

De asemenea ceea ce s-a omis în comunicare este că Alba Iulia a ajuns…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement