Connect with us

Alba

VREMEA de Crăciun, Revelion și Bobotează 2022. Cât țin temperaturile de primăvară. Prognoza pe 4 săptămâni, până în 24 ianuarie

Publicat



Până la jumătatea lunii ianuarie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru acest sezon. Apoi, temperaturile se vor apropia de cele obișnuite.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, respectiv perioada 27 decembrie – 24 ianuarie.

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

VREMEA de CRĂCIUN 2021

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, în cele două zile de Crăciun, în majoritatea regiunilor. Vor fi temperaturi maxime ce vor ajunge chiar şi la 14 grade Celsius, iar precipitaţiile sub formă de ninsoare se vor înregistra doar la altitudini înalte. Sunt estimările prezentate, la solicitarea Agerpres, de către Mihaela Raicu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţional de Meteorologie (ANM).

„În ţară, vremea de Crăciun va continua să se încălzească în cea mai mare parte, astfel că în aproape toate zonele se vor înregistra valori termice cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie. Maximele se vor încadra între 2 grade, în nordul Moldovei, şi 14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Fata de 15 ani din Alba Iulia, dată dispărută, a fost găsită într-o comună din județul Iași. De ce a plecat de acasă

Publicat

Fata de 15 ani din Alba Iulia care era dată dispărută de acasă a fost găsită, a anunțat Poliția Alba. 

”Minora a fost identificată pe raza comunei Stolniceni, județul Iași”, a transmis, sâmbătă, 4 mai, IPJ Alba.

Mătușa ei a fost cea care a anunțat Poliția, în 2 mai, despre faptul că fata plecase de acasă și nu se mai întorsese. Nu comunicase unde pleca.

Potrivit unor surse, minora a plecat singură, cu trenul, spre comuna din Iași. A mers la un băiat pe care-l cunoscuse pe rețelele de socializare.

”Starea acesteia este bună. Din primele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică, cum și când se consumă. PROGRAM de Paște 2024

Publicat

Paște 2024. Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În acest an, distribuirea paștilor se face atât sâmbăta, cât și duminica, în ziua de Paște. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a anunțat programul.

Și în acest an, credincioșii vor primi pâinea binecuvântată, numită în popor „paști”, la Catedrala Încoronării. Distribuirea acestora se face sub turnul-clopotniță, în cadrul a trei intervale distincte de timp.

„Paștile” vor fi distribuite:

  • în Sâmbăta Mare (4 mai), în intervalul orar 15.00-18.00
  • în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mâncare, de sărbători

Publicat

Masa de Paște 2024. În Sâmbăta Mare, în majoritatea gospodăriilor se gătește pentru masa de sărbători. De la preparate tradiționale, la variante moderne de meniu, acestea sunt alese și pregătite pentru a fi servite familiei și oaspeților.

Nutriționiștii recomandă ca meniul de Paște să fie unul echilibrat, cu alternarea produselor din carne cu legumele. De exemplu, dacă se consumă drob/gușiță, sarmale, friptură, ciorba poate fi doar din legume. De asemenea, aperitivele pot fi din alimente ușoare.

Trebuie acordată atenție la cantitatea de mâncare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta Mare. Ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paşte 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții

Publicat

Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște 2024. Din punct de vedere religios, se comemorează ziua în care Iisus a fost pus în mormânt. Este ultima zi din Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor.

Gospodinele pregătesc mâncarea pentru masa de sărbători şi fac ultimele retuşuri prin casă. 

Seara, credincioșii merg la biserică pentru a participa la slujba de Înviere.

Sâmbăta Mare. Semnificații pentru credincioși

În Sâmbăta Mare, se prăznuiește îngroparea Mântuitorului și pogorarea Sa la iad. Sâmbăta Mare este o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe