Connect with us

Alba

VREMEA în ALBA până duminică: se încălzește, câteva ploi. Prognoza meteo de weekend, 9-11 decembrie, în localități din județ

Publicat


Vremea se încălzește la finalul acestei săptămâni în județul Alba. Meteorologii anunță maxime de 11-12 grade, sâmbătă și duminică, temperaturi ridicate față de normalul perioadei.

Vor fi și câteva ploi.

La munte, maximele vor varia între 6 și 8 grade la Arieșeni și 4-6 grade la Oașa. Minimele vor fi negative în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Prognoza meteo de weekend, 9-11 decembrie, în localități din județul Alba

Vremea/ Prognoza meteo: Vineri, 9 decembrie

  • Alba Iulia: minime de 6 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; noros, mai cald
  • Sebeș: minime de 6 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; noros, mai cald
  • Șugag: minime de 5 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius;…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ITM Alba: Cinci persoane găsite la muncă fără forme legale de angajare. Amenzi de peste 100.000 de lei, după controale

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii ITM Alba au controlat zeci de angajatori din județ, în săptămâna 16-20 ianuarie. În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi de peste 100.000 de lei și 46 de avertismente. De asemenea, la două firme au fost descoperite cinci persoane care munceau „la negru”.

În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii ITM Alba au controlat 45 de angajatori, cu un număr total de 1467 de salariați.

Cu ocazia controalelor au fost constatate 125 de deficiențe, fiind aplicate șapte sancțiuni. Este vorba despre cinci amenzi de 107.500 de lei, dintre care două amenzi, la doi angajatori, în cuantum de 100.000 pentru muncă nedeclarată (cinci persoane) și două avertismente.

Principalele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum s-au cartelizat, din interes, partidele din Alba. Lupta politică s-a mutat în interior: taberele interne din PNL, PSD și USR

Publicat

Partidele din Alba formează un cartel local: nu se atacă, nu dezbat nimic și în general își împart funcțiile și influența după un algoritm subînțeles. 

De mulți ani, liderii partidelor din Alba nu mai dezbat public și nu se mai contrează între ei pe teme care privesc proiectele locale de dezvoltare, hotărârile luate la nivel local sau interesul general al cetățeanului.

Foarte rar, o fac la nivel superficial, dar dezbaterea locală pe subiecte reale lipsește. 

Alfel stă situația în interiorul formațiunilor, acolo unde conflictele interne sunt ținute în frâu cu mare dificultate. 

Sunt ani întregi de când dezbaterea publică pe subiecte importante, cum ar fi strategii, investiții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LISTA bolilor și afecțiunilor care vă interzic să fiți la volan. Sancțiuni pentru medicii care nu își îndeplinesc obligațiile

Publicat

Persoanele din România care suferă de anumite afecțiuni medicale nu pot avea calitatea de conducători auto sau nu își vor putea reînnoi permisele deja obținute. Potrivit legii, pe lista bolilor incompatibile cu permisul de conducere se află afecțiuni afecţiunile neurologice şi oftalmologice, boli psihice şi cardiovasculare, epilepsiile, diabetul zaharat necontrolat sau dependența de droguri, alcool sau anumite medicamente. 

De asemenea, Codul rutier prevede sancțiuni pentru medicii din țara noastră în situațiile în care nu își îndeplinesc obligația de a trimite șoferii pe care-i au în evidență sau îngrijire la o examinare medicală de specializate, atunci când descoperă că aceștia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LISTA: Sprijin financiar de 1,1 milioane lei pentru biserici, din bugetul județului Alba, în 2023. Pentru ce sunt finanțările

Publicat

În 2023, 135 de parohii din județul Alba primesc în total 1,1 milioane lei finanțare din bugetul Consiliului Județean. Sumele variază între 50.000 de lei și 5.000 de lei și sunt pentru executarea unor lucrări de construcții, reparații, instalații sau picturi interioare.

Potrivit documentației ca va fi prezentată pentru aprobare în ședința CJ Alba din 26 ianuarie, unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale locale.

OG 82/2001 prevede că de la bugetele locale se pot aloca fonduri necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe