Connect with us

Alba

VREMEA până în 20 decembrie: Perioadele cu ploi și ninsori. Prognoza meteo în țară, în următoarele 4 săptămâni

Publicat



Vremea va fi ușor mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni, în țară.

Vor fi și câteva perioade cu ploi, lapoviță sau ninsori.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru perioada 22 noiembrie – 20 decembrie.

Prognoza meteo: săptămâna 22-28 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est.

Cu excepția regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

Temperaturi: maxime între 6 și 15 grade Celsius; mai cald în sud

Precipitații: ploi în jurul datelor de 23 și 26-28 noiembrie; lapoviță la munte în weekend

Prognoza meteo: săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: A nins pe DN 67C – Transalpina. Șoseaua rămâne închisă, între Rânca și Obârșia Lotrului

Publicat

A nins în noaptea de marți spre miercuri pe DN 67C Transalpina. Drumul între Rânca și Obârșia Lotrului rămâne în continuare închis, carosabilul fiind acoperit de zapadă și gheață, au anunțat miercuri dimineața reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

„Pe DN 67C între Rânca şi Obârşia Lotrului (Transalpina), noaptea trecută s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare.

Reamintim că acest sector de drum este închis circulaţiei publice şi facem apel la conducătorii auto să nu intre pe acest sector pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenționare meteo de vânt puternic, până vineri dimineața. Rafale de peste 45 km/oră. Zonele vizate

Publicat

Atenționare meteo de vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat intensificări ale vântului ce se vor manifesta până vineri dimineața în mai multe zone din țară.

În perioada 15 mai – 17 mai, ora 10.00, local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45-50 km/h.

Județul Caraș-Severin se află sub atenționare Cod Galben de vânt.

În această zonă, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55-65 km/h, și temporar de peste 70 km/h.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cum se fraudează sistemul de garanție-returnare a PET-urilor. Metoda pe care o folosesc românii pentru a primi 50 de bani

Publicat

Românii au început să pună în practică o metodă prin care fraudează sistemul de garanție-returnare. Este vorba despre o metodă care a fost preluată din alte țări din Europa, unde s-a introdus sistemul de garanție. 

Mai exact folosesc o metodă prin care un PET, care nu are eticheta de garanție, prin care primești 50 de bani înapoi devine eligibil. Din câte se pare metoda este simplă și a fost detaliată într-un video pe Tik-Tok. 

De asemenea și reporterii de la libertatea.ro au testat metoda și au confirmat că aceasta funcționează.

Despre fraudă a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

O pianistă japoneză primește titlul de cetățean de onoare al municipiului Sebeș. Ceremonie în cadrul Festivalului ”Lucian Blaga”

Publicat

Festivalul ”Lucian Blaga”. Pianista japoneză Chiyo Hagiwara primește titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Sebeș. Distincția în va fi acordată în cadrul festivalului, pentru merite culturale deosebite.

În ultimii ani, în comunitatea selectă a interpreților de muzică clasică s-a impus, datorită talentului şi virtuozității interpretării, Chiyo Hagiwara. Pianista niponă a reușit performanța de a înțelege și de a transmite publicului partiturile compuse de micul Carl Filtsch, într-un mod unic, transmit reprezentanții primăriei.

Mai mult,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe