Eveniment
Vremea se răcește la Sibiu – Ce temperaturi ne așteaptă în următoarele 14 zile
Vremea se va răci din 15 ianuarie în toata țara, iar până în 20 ianuarie vor fi episoade de ger, cu temperaturi de minus 12-14 grade. După această răcire, vremea se încălzește și se va ajunge la temperaturi de zero grade.
Administrația Națională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, scrie Mediafax.
TRANSILVANIA
În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0…1 grad și minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14…20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 și -4 grade și minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 și -10 grade. Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 și -7 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză și după 20 ianuarie.
LA MUNTE
În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5…-3 grade și minime în jur de -8 grade. În perioada 14…20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creștere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6…-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade.
Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie.
BANAT
În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi în jur de 2 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. În perioada 15 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii de -6…-4 grade și minime ce vor scădea până la valori în jur de -12 grade. După acest interval este estimată o creștere de temperatură, astfel valorile maxime vor fi, în medie, de 0 grade, iar media regională a minimelor va oscila între -8 și -5 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 11…15 ianuarie, dar cu o probabilitate în creștere și după data de 19 ianuarie.
CRIŞANA
La începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 0…2 grade, iar a celor minime de aproximativ -3…-2 grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă. Între 15 și 20 ianuarie, vremea se va răci accentuat devenind rece, geroasă în timpul nopților, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de -5 grade și minime ce vor prezenta o medie regională de -15…-13 grade. Procesul de încălzire estimat pentru finalul celor două săptămâni de prognoză va însemna o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 0 grade și minime în jur de -6 grade Temporar se vor semnala precipitații în perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitatea destul de mare și după 19 ianuarie.
MARAMUREŞ
Temperaturile maxime în primele 3 zile ale intervalului de prognoză vor fi jur de 2 grade, iar minimele ușor negative, la o valoare medie de -3…-2 grade. Ulterior, este prognozată o răcirea accentuată a vremii, care va determina valori medii ale maximelor termice exclusiv negative de aproximativ -8 grade în intervalul, 16 – 18 ianuarie, când și nopțile vor fi geroase,
cu minime, ce vor scădea sub -15 grade. După 20 ianuarie, temperatura va fi în creștere, astfel încât media maximelor va ajunge la -2 grade, iar minimele la ninvelul regiunii vor fi de -10…-8 grade. Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și la începutul ultimei decade din ianuarie.
MOLDOVA
Până în 14 ianuarie pe fondul nebulozității persistente nu vor fi variații termice semnificative, astfel media valorilor maxime va fi de 0…1 grad, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade. Vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, geroasă în timpul nopților, cu maxime la nivelul regiunii de -8…-4 grade și minime, în general, între -15 și -10
grade. Ulterior tendința vremii va fi de încălzire la începutul celei de-a treia decadă, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de -3…-2 grade pentru maxime și de -10…-7 grade pentru cele minime. Se vor semnala precipitații, local însemnate cantitativ la începutul intervalului, apoi temporar până în 15 ianuarie. Ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.
DOBROGEA
Până în 14 ianuarie nu se întrevăd variații semnificative în evoluția temperaturii, astfel media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar minimele de 0…2 grade în primele două nopți, apoi de aproximativ -1 grad. Și în această regiune vremea se va răci și va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, când în cele mai reci zile, maximele vor fi negative, la o medie de
-5…-3 grade, iar minimele vor scădea spre -10 grade. După acest interval, este estimată o încălzire treptată, astfel temperaturile se vor apropia de cele normale, cu maxime la nivelul regiunii de 0…2 grade și minime în jur de -4 grade.
Se vor semnala precipitații, local însemnate cantitativ în primele zile ale intervalului. Ulterior vor mai fi posibile precipitații, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai mare după 20 ianuarie
MUNTENIA
În primele zile ale intervalului, pe fondul menținerii nebulozității și a precipitațiilor, amplitudinea termică de la zi la noapte va fi redusă, astfel media regională a temperaturilor maxime va fi de 1 grad, iar a celor minime de -1…0 grade. După 14 ianuarie, vremea se va răci accentuat și va deveni rece, geroasă în timpul nopților, cu temperaturi maxime, în medie de -7…-4 grade și minime cuprinse, în general, între -14 și -10 grade. Ulterior se va încălzi treptat, astfel pentru perioada 20 – 24 ianuarie sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de 0 grade și minime de -8…-6 grade. Se vor semnala precipitații, local însemnate cantitativ la începutul săptămânii. Ulterior vor mai fi posibile precipitații, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai mare după 20 ianuarie.
OLTENIA
În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 2…3 grade, iar a celor minime de -2…0 grade. După 14 ianuarie, vremea se va răci accentuat și va deveni rece, cu temperaturi maxime negative în toată regiunea, la valori medii, de -7…-3 grade și minime ce vor scădea în cele mai reci nopți spre -15…-13 grade. La începutul celei de-a treia decadă,
este estimată o încălzire treptată spre valori apropiate de mediile multianuale, astfel temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi în jur de 0 grade, iar minimele, în general, de -8…-6 grade. Se vor semnala precipitații în primele două zile ale intervalului, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă, urmând să crească după 20 ianuarie.
Sursa: Mediafax
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.
Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro