Connect with us

Eveniment

Zeci de firme prejudiciate cu peste 400.000 de lei de o societate ce intermedia transporturi de marfă. Cinci persoane, reținute de polițiștii din Sibiu

Publicat


Arhivă foto

În perioada mai – august 2022, o firmă din Bucureşti, care intermedia transporturi de mărfuri, a prejudiciat un număr de 34 de societăţi comerciale cu peste 400.000 de lei. Joi, poliţiştii din Sibiu au reţinut cinci persoane într-un dosar penal deschis în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi tăinuire.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu precizează vineri, într-un comunicat de presă, că poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice cu sprijinul poliţiştilor din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, au pus în executare, joi, şapte mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, cinci persoane fiind conduce la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu pentru audieri.

„În fapt, în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu, s-a stabilit că în perioadă mai – august 2022, administratorul unei societăţi comerciale din Bucureşti, având ca obiect de activitate intermedierea transporturilor de mărfuri, împreună cu alte persoane care ar fi pretins că sunt reprezentanţi ai aceleiaşi societăţi, au postat anunţuri pe un site de profil, în baza cărora au fost contactaţi de persoanele vătămate în vederea efectuării transporturilor către diferiţi beneficiari.

Ulterior prestării serviciilor de transport, societăţile vătămate au înaintat documentele care au stat la baza relaţiei comerciale şi au aşteptat ca societatea să îşi îndeplinească obligaţiile de plată, lucru care însă nu s-a întâmplat”, se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, din cercetările efectuate până în acest moment, în această situaţie se regăsesc 34 de societăţi vătămate, cărora li s-a creat un prejudiciu în valoare de 427.445,79 lei.

„În urma probatoriului administrat, faţă de cele cinci persoane, două femei în vârstă de 32 şi 33 de ani, ambele din judeţul Ilfov şi 3 bărbaţi, în vârstă de 23, 28 şi 35 de ani, din municipiul Bucureşti şi judeţele Galaţi şi Prahova, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o durată de 24 ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, în cursul acestei zile urmând a fi prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru dispunerea altor măsuri preventive”, se mai arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Cercetările în acest dosar continuă. Agepres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Publicat

Menținerea unui nivel mai redus al aversiunii față de risc, în condițiile existenței unui status quo în conflictul dintre Israel și Iran, a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

conducte canalizare lucrari

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Locuitorii din satele Galda de Sus și Cetea din comuna Galda de Jos vor beneficia de rețele de alimentare cu apă și de canalizare, printr-o investiție de peste 13,4 milioane de lei. 

Primăria Galda de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în localitățile Galda…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Sfinții ierarhi din Cetatea Alba Iulia

Publicat

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Cei trei sfinții ierarhi și legăturilor lor cu Cetatea Alba Iulia.

Ei au legături cu orașul Alba Iulia. Basilica, agenția de știri a Patriarhiei Ortodoxe, le-a dedicat un documentar cu prilejul acestei zile.

24 aprilie: Sfântul Ierarh Iorest

Sfântul Ierarh Iorest s-a născut în Transilvania, din părinţi ortodocşi, primind la botez numele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe