Connect with us

Eveniment

FOTO: Zeci de poliţişti din Harghita au donat sânge pentru victimele de la Crevedia. Șeful IPJ, printre donatori

Publicat


sursa foto: IPJ Harghita

În ziua de marți, aproximativ 50 de agenți de poliție au participat la o acțiune umanitară prin donarea de sânge în sprijinul victimelor din Crevedia. Unii dintre acești polițiști au călătorit de la distanțe semnificative, chiar de zeci de kilometri, din localitățile în care își desfășoară activitatea, pentru a se alătura eforturilor Centrului de Transfuzie Sanguină din Miercurea-Ciuc.

Gestul lor demn de apreciat contribuie la salvarea de vieți și la susținerea celor afectați în tragicul eveniment de la Crevedia.

Printre donatori s-a numărat şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Mircea Iordan, donator fidel al centrului, care consideră că acest gest poate însemna viaţa pentru cei răniţi în tragedia de la Crevedia.

„Având în vedere tragicul eveniment de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa, la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita am demarat o campanie de donare de sânge, tocmai venind în sprijinul celor care au atât de mare nevoie, în aceste zile.

Ceea ce pentru mulţi dintre noi poate fi un gest minim, pentru aceste victime poate fi şi poate însemna viaţa.

Este un gest uman, normal şi îndemnăm pe toţi cetăţenii să facă acest lucru”, a declarat Mircea Iordan.

Acesta a apreciat gestul colegilor săi de a veni în număr mare să doneze, chiar dacă unii dintre ei se află în concediu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Maria Plumbu, a precizat că aproximativ 50 de poliţişti au venit la Centrul de Transfuzii din Miercurea-Ciuc, unii de la zeci de kilometri, şi a punctat faptul că şi în celelalte zile ale săptămânii mai mulţi poliţişti şi-au exprimat intenţia de a dona sânge.

Zeci de poliţişti din Harghita au donat sânge pentru victimele de la Crevedia. „Pentru astăzi este estimat un număr de 50 de poliţişti care vor veni să doneze sânge”

„Poliţiştii harghiteni au răspuns solidar, pentru a oferi o mână de ajutor victimelor de la incendiul de la Crevedia, din judeţul Dâmboviţa.

Astfel, în toată săptămâna s-au anunţat mai mulţi colegi care vor veni să doneze sânge.

De asemenea, este de remarcat faptul că au venit colegi şi din în alte localităţi, chiar de la zeci de kilometri depărtare.

Pentru astăzi (marţi – n.r.) este estimat un număr de 50 de poliţişti care vor veni să doneze sânge”, a afirmat Maria Plumbu.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi agentul Guşă George Narcis, care a venit din oraşul Vlăhiţa şi care donează sânge de la 18 ani, în sprijinul semenilor săi.

„Am ales să fac acest gest pentru că este o campanie iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita pentru ajutarea victimelor de la Crevedia.

Consider că este etic şi moral să fim aproape de cei neajutoraţi.

Am donat de nenumărate ori, pentru diferite cauze.

Sunt un donator fidel, donez de la 18 ani, o dată la câteva luni vin la centru”, a spus Guşă George Narcis.

La rândul său, subinspectorul Bucur Ionel Vlăduţ, de la Miercurea-Ciuc, îi consideră eroi pe colegii săi răniţi la Crevedia şi este de părere că gestul de a dona este unul firesc, mai ales că oricine se poate afla în situaţia de a avea nevoie de ajutor.

Zeci de poliţişti din Harghita au donat sânge pentru victimele de la Crevedia. „Tragedia de la Crevedia a mobilizat comunitatea”

„Am venit pentru colegii noştri, care sunt ca nişte eroi şi şi-au sacrificat sănătatea, viaţa şi integritatea fizică intervenind la un eveniment periculos (…) şi pentru simplul fapt că oricând mă pot afla şi eu în aceeaşi situaţie şi să am nevoie de ajutor din partea lor.

Vin la fiecare trei luni şi donez. (…)

E un sentiment plăcut, e o satisfacţie personală şi îndemn cu cel mai mare drag, pe oricine poate, să vină, să doneze, pentru că niciodată nu ştii cine are nevoie şi poţi să te afli şi tu în aceeaşi situaţie în care să ai nevoie şi atunci şi alţii vor veni pentru tine”, a arătat Bucur Ionel Vlăduţ.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină din Miercurea-Ciuc au precizat că tragedia de la Crevedia a mobilizat comunitatea, un număr mare de persoane venind să doneze sânge.

„Această tragedie a mobilizat enorm de mult comunitatea şi în zona noastră.

Zeci de poliţişti din Harghita au donat sânge pentru victimele de la Crevedia. Declarațiile dr. Bahner Istvan

De pretutindeni, din tot judeţul, au venit în număr foarte mare, începând de ieri (luni – n.r.), donatori de sânge. Este o bucurie în această tragedie că solidaritatea umană este pe primul loc. (…)

Noi preluăm cât putem (donatori – n.r.), câţi se prezintă şi, numărul lor fiind crescut, am prelungit un pic şi programul”, a declarat dr. Bahner Istvan, de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Miercurea-Ciuc.

Acesta a mai menţionat că, potrivit programului, vor avea avea loc recoltări de sânge şi în oraşele Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, dar specialiştii centrului pot răspunde şi altor solicitări, dacă va fi nevoie. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Alba care a incendiat o rulotă, plasat la locul infracțiunii cu ajutorul sateliților. Cum l-a ”trădat” cartela SIM

Publicat

Un bărbat din Alba, U.B., a fost trimis în judecată pentru distrugere, după ce procurorii din Blaj au putut proba că acesta a dat foc intenționat unei rulote, dar și a unui gard. 

Este vorba despre un incendiu care s-a produs în urmă cu mai bine de doi ani, dar care a ajuns pe masa judecătorilor din Blaj recent. 

Mai exact în data de 20 septembrie 2023, dosarul a treccut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor clujeni într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu, 2 milioane de euro

Publicat

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorilor din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: Patru persoane carbonizate și cinci rănite după explozia unei magistrale de gaz, aproape de Focșani

Publicat

Tragedie: Patru persoane au murit și alte cinci au fost transportate la spital în urma exploziei la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani. Victimele erau muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldovei.

Accidentul s-a produs miercuri spre joi noaptea. Potrivit ISU Vrancea, cauza ar fi fost fisurarea magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, ca urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vânzările de mașini electrice în țările din Europa, în creștere accelerată. Cele mai căutate autoturisme

Publicat

Ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto din Europa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 20% în luna august.

Potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme în Europa au crescut pentru a 13-a lună consecutiv, informează AFP.

Potrivit Agenției de Presă AFP, asociaţia – care reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 904.509…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe