Connect with us

Alba

ZECI de TONE de DEȘEURI care urmau să ajungă la firme din Alba și Prahova, oprite la frontieră. Șoferii nu aveau acte legale

Publicat



Zeci de tone de deșeuri textile care urmau să ajungă la firme din Alba și Prahova au fost oprite la frontieră, pentru că transporturile nu îndeplineau condițiile legale pentru intrarea în țară.

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea în România a trei automarfare, încărcate cu 33.800 kilograme de deșeuri textile şi aparate uzate de cafea, pentru care şoferii nu deţineau documentaţia necesară pentru transferul de deşeuri.

Vineri, 16 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 34, respectiv 49 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din textile pentru societăţi din judeţele Alba şi Prahova.

În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din cele două mijloace de transport nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, cei doi șoferi neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Accident pe DN 75 la Sălciua de Jos. Bărbat lovit de o mașină, pe trecerea de pietoni. A fost transportat la spital

Publicat

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut pe DN 75 la Sălciua de Jos. Acesta traversa drumul pe trecere de pietoni, în momentul în care a fost lovit de o mașină.

La volanul autoturismului se afla un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș.

Accidentul s-a petrecut în momentul în care un bărbat în vârstă de 82 de ani, din comuna Sălciua, era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni, potrivit IPJ Alba.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Burse școlare 2024. Câți bani primesc elevii în luna mai pentru bursa de merit. Sumele au fost virate către inspectorate și școli

Publicat

Burse școlare 2024. Banii pentru bursele de merit pe care le primesc elevii au fost virați către inspectorate și școli. Data de plată este 15 mai, pentru bursele aferente lunii aprilie.

În unele școli, banii au ajuns încă de la începutul acestei săptămâni, potrivit edupedu.ro.

Suma pentru bursa de merit pentru luna aprilie este influențată de zilele din vacanța de primăvară.

Bursa de merit, calculată după o formulă ce implică numărul de zile de cursuri și numărul de zile de vacanță, ar urma să fie pe luna aprilie de 409 lei, potrivit sursei citate.

Citește mai departe

Alba

INCENDIU într-un sat din comuna Horea: O casă a luat foc

Publicat

Pompierii din Câmpeni au fost chemați să intervină de urgență miercuri, 15 mai, în jurul orei 11.00. Alarma s-a dat într-un sat din comuna Horea. 

Din primele informații o casă din satul Valea Arzii ar fi fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului intervin pompierii din Câmpeni cu două autospeciale.

Misiunea este în dinamică, știre în curs de actualizare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: A nins pe DN 67C – Transalpina. Șoseaua rămâne închisă, între Rânca și Obârșia Lotrului

Publicat

A nins în noaptea de marți spre miercuri pe DN 67C Transalpina. Drumul între Rânca și Obârșia Lotrului rămâne în continuare închis, carosabilul fiind acoperit de zapadă și gheață, au anunțat miercuri dimineața reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

„Pe DN 67C între Rânca şi Obârşia Lotrului (Transalpina), noaptea trecută s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare.

Reamintim că acest sector de drum este închis circulaţiei publice şi facem apel la conducătorii auto să nu intre pe acest sector pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe