Connect with us

Alba

Zi liberă plătită pentru părinți, atunci când își duc copiii la vaccinare. Ce prevede legea

Publicat



Părinții care-și duc copiii la vaccinare pot beneficia de o zi liberă plătită de la serviciu. Acest drept este inclus într-o lege adoptată anul trecut.

În România, campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe de miercuri, 26 ianuarie.

Potrivit Legii nr. 221/2021, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

Legea mai prevede zi liberă plătită și pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat.

De asemenea, elevii și studenții primesc câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Ziua liberă se obţine în baza adeverinţei de vaccinare eliberate potrivit legii. În situaţia în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, beneficiarii zilei libere au obligaţia depunerii adeverinţei de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

Campania de vaccinare a copiilor în România

Potrivit CNCAV, programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Cine sunt românii care nu primesc banii înainte de Sărbătorile de Paște

Publicat

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) a anunțat că livrează pensiile românilor înainte de Paște, iar situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale. 

Potrivit reprezentanților companiei, Poșta Română a început livrarea pensiilor din data de 27 aprilie, cu cinci zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora. Se estimează că până la sfârşitul zilei de vineri, Poșta Română se va apropia de procentul maxim de livrare.

Potrivit unui comunicat transmis…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Raport Reporteri fără Frontiere: Serviciile secrete din România vor influență mai mare. Mecanisme corupte de finanțare a presei

Publicat

Raport Reporteri fără Frontiere: organizația internațională spune că serviciile secrete din România vor să obțină o putere și o influență mai mare prin intermediul presei și că mecanismele de finanțare ale mass-media sunt corupte.

Mecanismele de finanțare a mass-media din România sunt adesea opace, chiar corupte, arată cel mai nou raport privind libertatea presei în lume publicat vineri de Reporteri Fără Frontiere, citată de G4Media.

Organizația arată că ”practica larg răspândită de deturnare a fondurilor publice către mass-media, într-o manieră…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim. Controversele din jurul evenimentului: minune sau minciună veche de sute de ani?

Publicat

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim, cunoscut și sub numele de „Sfânta Lumină” sau „Focul Sfânt”, este un fenomen anual care are loc în ziua Sâmbetei Mari în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în ajunul Paștelui ortodox.

Acest eveniment este considerat miraculos de către credincioșii ortodocși și este asociat cu învierea lui Isus Hristos.

Focul se manifestă diferit în fiecare an, iar în primele minute după ce se aprinde, în mod ciudat, nu frige.

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim

Miracolul Luminii este o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

„Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche, la Muzeul Palatul Principilor

Publicat

În perioada 7-19 mai, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia este disponibilă expoziția „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, ce reunește o impresionantă colecție de carte religioasă veche, dar nu numai, volume rare, tipărite între anii 1588 și 1856.

Fie că au văzut lumina tiparului în tipografiile mănăstirești ori mitropolitane de la noi, fie în cele de la curțile domnești, majoritatea cărților selectate au reprezentat rădăcinile credinței pentru cei în mâinile cărora și-au găsit rostul, spre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe