Connect with us

Alba

Zile libere pentru părinți, atunci când elevii trec la școala online. Model pentru cererea și declarația pe propria răspundere

Publicat



Modelul cererii și cel al declarației pe propria răspundere pe care părinții trebuie să le depună, pentru a beneficia de zile libere plătite, atunci când copiii lor trec în activitate online la școală, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Este vorba despre un ordin al ministrului muncii (nr. 920/7 octombrie), în legătură cu OUG 110/2021 ce prevede posibilitatea acordării acestor zile libere.

Vezi Model cerere zile libere părinți

Potrivit legislației în vigoare, unul dintre părinții cu copii minori în vârstă de până la 12 ani inclusiv, înscriși la o unitate de învățământ preuniversitară sau de educație timpurie, poate avea zile libere plătite, pe durata suspendării activității didactice ce presupune prezența fizică în unitatea de învățământ.

Aceeași facilitate o pot avea părinții copiilor cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară.

Una dintre condiții este ca celălalt părinte să nu beneficieze, la rândul său, de zile libere sau, după caz, părintele care solicită acordarea de zile libere, se află într-una dintre situaţiile prevăzute la art.3 din Legea nr.277/2010…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Accident la Blaj. O persoană a rămas încarcerată într-un autoturism

Publicat

Accident la Blaj, produs sâmbătă dimineața.  O persoană a rămas încarcerată într-un autoturism.

Pompierii au transmis că este vorba despre două autoturisme implicate în accident.

În urma accidentului, o persoană a rămas încarcerată, dar este conștientă.

Citește mai departe

Alba

Ansamblul Folcloric al județului Alba participă la o sărbătoare la TVR1. Artista Veta Biriș, omagiată pentru 75 de ani de viață

Publicat

Ansamblul Folcloric al județului Alba alături de dirijorul Alexandru Pal omagiază cariera artistei Veta Biriș, la 75 de ani de viață. Aceștia vor asigura acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice pentru o emisiune ce va fi difuzată pe TVR 1. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un tânăr din Alba Iulia, recidivist, a spus că a tâlhărit o femeie, pe stradă, ”din glumă”. Ce pedeapsă i-au dat magistrații

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia condamnat recent pentru tâlhărie a spus că a comis fapta din glumă. Declarația a fost dată în fața magistraților Judecătoriei Alba Iulia, în timpul procesului. 

În data de 14 mai 2024, tânărul din Alba Iulia a fost condamnat în primă instanță.

Fapta pentru care a ajuns în fața judecătorilor a avut loc în seara de 21...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Radare de weekend în județul Alba. Lista drumurilor pe care vor fi amplasate echipaje de poliție, dotate cu radare

Publicat

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au transmis lista drumurilor pe care vor fi amplasate echipaje de poliție, dotate cu radare. 

Amplasarea radarelor în perioada 18-19 mai 2024

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Citește mai departe