Connect with us

Alba

Ziua Educației, sărbătorită la Sebeș în cadrul a trei evenimente: 138 de cadre didactice și 523 de elevi au fost premiați

Published

on



Ziua Educației a fost marcată la Sebeș prin trei festivități de premiere organizate de municipalitate pentru a premia cadrele didactice și elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele desfășurate în anul școlar 2023/2024.

Municipiul Sebeș se mândrește cu 19 olimpici naționali, elevi ai claselor gimnaziale și liceale. Alături de ei au fost premiați alți 146 de elevi și 93 de profesori care i-au îndrumat cu succes spre fazele superioare ale olimpiadelor județene.

O surpriză…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un italian care a fost prins în urmă patru ani beat la volan pe străzile din Sebeș, trimis în judecată. Ce alcoolemie avea

Published

on

Un șofer italian care a fost prins în urmă cu patru ani pe străzile din Sebeș, în timp ce conducea beat, a fost trimis în judecată. 

Deși acesta a fost tras pe dreapta în data de 9 decembrie 2020, o trimitere în judecată a avut loc abia în data de 11 octombrie 2024. 

Mai exact dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, pe rolul Judecătoriei Sebeș.

”Potrivit motivării instanței, inculpatul, în data de 9 decembrie 2020, în jurul orei 19.20 a condus autoturismul marca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Decizie la Tribunalul Alba: Ce pedeapsă primești dacă conduci sub influența drogurilor. Tânăr prins cu canabis în mașină

Published

on

Consumul de droguri este incriminat în România. Însă, dacă un șofer este testat pozitiv pentru droguri, după ce a fost tras pe dreapta, pedeapsa este mult mai mare. 

Recent, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie într-un astfel de caz. Este vorba despre o condamnare dată pe 7 octombrie 2024. 

Fapta pentru care inculpatul din dosar a ajuns în fața magistraților, într-un dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia a avut loc în data de 27 septembrie 2023.

Atunci potrivit motivării instanței, tânărul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Când pică Moșii de Toamnă în 2024: Sâmbăta Morților – ziua în care se face pomenirea celor adormiți

Published

on

De „Moşii de toamnă” se face pomenirea celor adormiţi. În biserici au loc slujbe şi se împart pachete cu mâncare celor săraci. În plus, se aprind lumânări care semnifică atât lumina credinţei, cât şi a faptelor bune ale celui comemorat.

Ziua în care sunt Moșii de toamnă mai este cunoscută și sub denumirea de Sâmbăta Morților. Cuvântul „moși” vine de la „strămoși” și semnifică toți înaintașii noștri trecuți la cele veșnice.

În această zi se fac rugăciuni pentru comemorarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Cum poți avea acces la Wi-Fi gratuit de la hotspoturi publice în UE. Aplicația care te conecteză la internet în toată Europa

Published

on

WiFi4EU este o inițiativă condusă de Comisia Europeană pentru a aduce conexiuni publice Wi-Fi la municipalitățile locale și și-a propus să îmbunătățească conectivitatea în întreaga Europă.

WiFi4EU urmărește să creeze o rețea paneuropeană de hotspoturi publice pentru europeni în municipalitățile din întreaga Uniune Europeană.

Potrivit portalului Comisiei Europene, cu ajutorul aplicației WiFi4EU, poți localiza rapid hotspot-urile disponibile din apropierea ta și poți să accesezi o rețea de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading