Connect with us

Alba

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului va fi marcată la Alba Iulia: Monumentul Unirii, iluminat în albastru

Publicat



autism

Ziua de 2 aprilie este marcată anual ca fiind Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. În acest sens, reprezentații Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, alături de primărie și mai multe ONG-uri, vor desfășura o acțiune menită să informeze cetățenii municipiului despre ceea ce înseamnă autismul. 

De la ora 19.00, în zona Monumentului Unirii, reprezentații instituțiilor mai sus menționate vor fi prezente cu materiale informative legate de autism.

Mai mult de atât, monumentul va fi iluminat în albastru, culoarea fiind un simbol în lupta cu autismul.

”Îi aşteptăm alături de noi, în zona Monumentului Unirii din Cetatea Alba Carolina, pe toţi cei care doresc să transmită un gând bun persoanelor cu autism şi familiilor acestora, pe toţi cei ce doresc să îşi exprime solidaritatea prin prezenţă. Rugăm pe cei care ne sunt alături să poarte un articol/accesoriu vestimentar de culoare albastră”, au transmis reprezentații Spitalului din Alba Iulia.

Potrivit reprezentaților spitalului, autismul nu este un handicap intelectual și nici o boală psihică. Este o tulburare extrem de complexă, foarte serioasă și foarte răspândită. Numărul copiilor afectați de autism e mai mare…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

O comună din Alba își cunoaște deja viitorul primar. Alin Jucan candidează singur la Ocoliș. PSD nu a depus listă de consilieri

Publicat

O comună din Alba își cunoaște deja viitorul primar. Este vorba despre comuna Ocoliș din județul Alba, unde există doar un singur candidat pentru funcția de primar. 

Mai exact, doar primarul în funcție, Alin Jucan (PNL) a intrat în cursa pentru alegerile locale din acest an.

La recensământul din 2021, comuna Ocoliș număra în jur de 470 de locuitori.

Alin Jucan a explicat că a rămas singur în cursă și a spus că asta s-a întâmplat pentru că oamenii l-au apreciat pentru ce a făcut în ultimii ani, dar și pentru implicarea sa din timpul inundațiilor din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO ACCIDENT RUTIER la Alba Iulia: Un pieton a fost lovit de o mașină

Publicat

Un pieton a fost accidentat la Alba Iulia, vineri, 10 mai, în jurul orei 14.30. 

Reprezentanții IPJ Alba au precizat că un pieton a fost surprins și accidentat de un autoturism, la intersecția străzilor Vasile Goldiș și Mușețelului din Alba Iulia.

Accidentul s-a produs în jurul orei 14.30. La momentul publicării știrii, pietonul primea îngrijiri medicale la fața locului.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Liber la evaziune: Klaus Iohannis a promulgat legea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei

Publicat

Liber la evaziune: Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei.

Beneficiarii legii sunt cei care fac evaziune de până la un milion de euro. Ei scapă de pedeapsă dacă plătesc dauna produsă bugetului, plus un bonus.

Legea care dezincriminează evaziunea fiscală, dacă prejudiciul e plătit este considerată în mediul economic o ”invitație la hoție”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea Ciucă – Ciolacu care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum vor arăta buletinele de vot la Alba Iulia. Pe ce poziții se află candidații pentru funcția de primar și Consiliul Local

Publicat

Cum vor arăta buletinele de vot la Alba Iulia, cu ocazia alegerilor locale. În data de 9 iunie alegătorii din Alba Iulia vor merge la urne, la vot. 

Aceștia vor avea de ales candidatul pentru funcția de primar al orașului, dar și lista de consilieri locali. Asta pe lângă alegerile pentru șefia Consiliului Județean Alba, consilierii, dar și listele de euro deputați.

Cine candidează la Alba Iulia pentru funcția de primar

La Alba Iulia pentru funcția de primar vor candida:

Gabriel Pleșa (actualul primar) PNL

Voicu Vușcan PSD

Dana Nanu ADU

Călin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe