Eveniment
Ziua mondială a luării mesei în aer liber
Azi se sărbătorește ziua mondială a luării mesei în aer liber – „Eat Outside Day”. Cum a apărut sărbătoarea și cum a evoluat.
Oamenii au mâncat întotdeauna afară. Prima dată, pur și simplu pentru că nu exista altă opțiune.
Dar alegerea de a lua masa afară datează din perioada medievală, când bărbații luau o masă consistentă cu pâine, carne și brânză înainte de a pleca la vânătoare, potrivit nationaltoday.com.
În secolele care au urmat, mâncatul afară a continuat să fie asociat cu vânătoarea, când în lunile de vară, nobilii sărbătoreau în corturi mari prada vânătorii zilei.
Francezii au făcut din masa în aer liber o opțiune pentru masă atunci când, după Revoluția Franceză din 1789, fostele parcuri regale au fost deschise…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Un nou transfer pentru CSM Unirea Alba Iulia. Mijlocașul defensiv Raul Vidrăsan a semnat cu echipa de pe Cetate
CSM Unirea Alba Iulia își întărește echipa cu un nou jucător. Este vorba despre mijlocașul central, în vârstă de 26 e ani, Raul Vidrăsan. Acesta a semnat cu echipa din Alba Iulia, după ce în prima parte a sezonului a evoluat la ACS Târgu Mureș (Liga a III-a, Seria a VII-a). Vidrășan este al treilea transfer al iernii pentru echipa de pe Cetate.
”În primul rând doresc să transmit salutări tuturor iubitorilor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Turiștii care se vor caza în 2025 la Alba Iulia nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică. Cât a încasat Primăria anul trecut
Turiștii care se vor caza în 2025 la Alba Iulia nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică. Turiștii aleg să se cazeze în Alba Iulia în acest an nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică, în valoare de 2,6 sau 5,20 lei/zi/persoană. Decizia administrației locale a fost luată la finalul anului trecut, după ce mai multe persoane au solicitat anularea taxei.
Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Speranța de viață a crescut în România, în perioada 2007-2022, cu 2 ani, la o medie de 75,1 ani, a treia cea mai mică din UE, dar speranța de viață sănătoasă s-a redus cu 2,4 ani, la 59 de ani, cea mai mică din regiune, arată o analiză realizată de Alpha Bank, pe baza datelor Eurostat.
Comparații cu alte țări din regiune
România are una dintre cele mai scăzute speranțe de viață din UE, fiind depășită de…
Citește mai mult pe Alba24.ro