Connect with us

Actualitate

Ziua Națională a României la Brașov: PROGRAM evenimente desfășurate în oraș de 1 Decembrie

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Primăria Brașov a anunțat pe pagina de Facebook, programul special de 1 Decembrie 2023.

„După ce am aprins luminițele de Crăciun în Piața Sfatului, vom sărbători cum se cuvine 1 Decembrie, Ziua Națională a României!

Iată programul zilei ( și nu uitați: lăsați mașina acasă , pentru că în Centrul Vechi vor rămâne extrem de puține locuri de parcare, între orele 12.00 și 13.00, va fi restricționată circulația pe B-dul Eroilor și pe străzile adiacente, iar începând cu ora 18.00, va fi restricționată, secvențial, circulația pe traseul retragerii cu torțe: Piața Sfatului – str. Mureșenilor – b-dul Eroilor – b-dul 15 Noiembrie – str. Castanilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”)”, au transmis reprezentanții Primăriei Brașov pe pagina de Facebook.

PROGRAM 1 Decembrie la Brașov

  • ora 10.00 – Piața Unirii – Eveniment organizat de grupurile de Juni dedicate Zilei Naționale a României
  • ora 12.00 – Bulevardul Eroilor (zona Modarom) –  ceremonie militară și religioasă
  • ora 12.30 – Bulevardul Eroilor (Livada Poștei – Teatru Sică Alexandrescu) – defilare personal militar și tehnică militară
  • ora 14.30 – Piața Sfatului – Concert de colinde organizat de Centrul Cultural Apollonia
  • ora 14.30-15.30 – Piața Sfatului – Grupuri de coruri de copii cu Claudia Mirițescu
  • ora 16.00-17.00 – Ansamblul Folcloric studențesc Junii Brașovului + Plaiuri Transilvane

                          sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

  • ora 17.20-18.00 – Grupul de Colindători CORONA al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”
  • ora 18.00 – Piața Sfatului -Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” – Retragerea cu torțe
  • Ora 19.00 – 20.00 – Corala Armonia


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sălaj: Proiect de 3,5 milioane de lei pentru modernizarea şi dotarea cu echipamente IT a bibliotecilor din judeţ

Publicat

sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Consiliul Județean (CJ) Sălaj implementează proiectul „HUB – Habitate Utile în Bibliotecile din județul Sălaj”, finanțat cu 3,5 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cadrul acestui proiect, trei biblioteci din Sălaj vor fi modernizate, iar alte 30 vor fi dotate cu echipamente IT.

CJ Sălaj precizează, miercuri, într-un comunicat de presă, că obiectivele proiectului sunt renovarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente IT şi echipamente tehnice a bibliotecilor din Dobrin, Gâlgău şi Şamşud şi dotarea cu echipamente IT a 30 de biblioteci din judeţ.

De asemenea, proiectul vizează dezvoltarea competenţelor digitale în rândul a 2.520 de persoane, printre care persoane expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială, persoane cu dizabilităţi sau cerinţe speciale, vârstnici, romi sau alte minorităţi, persoane din comunităţi izolate.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 3,5 milioane lei, iar perioada de implementare de 29 de luni.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj şi cu 32 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Covasna: Încărcătoare pentru maşini electrice şi staţie de măsurare a traficului pe primul drum eco-smart din judeţ

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Proiectul tehnic pentru modernizarea drumului județean DJ 114, între localitățile Sânzieni și Lemnia, a fost finalizat de către Consiliul Județean (CJ) Covasna. Acest drum va deveni primul drum eco-smart din județ.

Vicepreşedintele CJ Covasna, Jakab Istvan Barna, a declarat, miercuri, că drumul, în lungime de 19 kilometri, va fi prevăzut cu piste pentru biciclete, precum şi cu diverse dispozitive tehnice care vor contribui la creşterea siguranţei circulaţiei.

„Pentru DJ 114 Lemnia-Sânzieni am terminat proiectarea, acolo am rămas cu trei încărcătoare pentru maşini electrice, cu treceri de pietoni inteligente, am rămas cu iluminatul public smart şi avem şi o staţie de măsurare a traficului şi a greutăţii maşinilor (…)

Deci, am terminat proiectul tehnic şi acum trebuie să-l depunem pentru finanţare europeană. Valoarea proiectului e undeva la 30 milioane de euro”, a declarat, pentru AGERPRES, Jakab Istvan Barna.

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a anunţat, în cursul anului trecut, că drumul judeţean DJ 114 a fost ales pentru acest proiect deoarece leagă un număr mare de localităţi cu potenţial turistic.

Precizările președintelui CJ Covasna

„Drumul are 19 kilometri lungime şi leagă opt localităţi (…)

În plus, municipiul Târgu Secuiesc şi Sânzieni au un contract de finanţare pentru un drum de biciclete.

Noi facem pista pentru biciclete aici, pe acest drum, iar dincolo de drumul naţional există un drum comunal până la Ojdula, prin Mărtănuş, Hilib şi Ghelinţa, iar din Ghelinţa până la Catalina.

Catalina şi Târgu Secuiesc iar au un contract de finanţare încheiat pentru o pistă de biciclete.

Deci, am făcut un cerc şi pentru turism, pentru că în această zonă sunt şi câteva biserici şi monumente de anvergură, precum muntele Perko de la Sânzieni, mănăstirea franciscană de la Estelnic, biserica Sf. Ladislau din Ghelinţa şi aşa mai departe.

Sunt şi foarte multe localităţi, de altfel, în acest cerc de 30 de kilometri, sunt 15 localităţi, deci este o rută de o zi şi va avea pe lângă impactul social şi un impact asupra turismului”, a declarat, la acel moment, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Șofer din județul Sibiu, suspectat de polițiști că ar fi consumat substanțe interzise

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un șofer de 28 ani din județul Sibiu este cercetat de polițiști, după ce a fost testat cu aparatul drugtest, indicând că  există posibilitatea ca acesta să fii consumat substanțe interzise. 

Potrivit IPJ Sibiu, marți, 20 februarie 2024, în jurul orei 18.00, în Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 28 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Citește mai departe

Actualitate

Conferința regională „Arbori urbani și spațiile verzi din Bistrița”. Precizările Primăriei

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Bistrița

Primăria municipiului Bistrița organizează, vineri 23 februarie 2024, de la ora 08.30, Conferința regională „Arbori urbani și spațiile verzi din Bistrița”.

Conferința, care reprezintă o premieră la nivel regional, va avea loc loc sala de ședințe a instituției din Piața Centrală nr. 6, tema principală fiind rolul vegetației și al spațiilor verzi din Bistrița în contextul mobilității urbane durabile și a schimbărilor climatice.

Prezentările vor fi susținute de specialiști cu o vastă experiență în domeniile arboricultură și peisagistică: doamna Diana Culescu – Doctor în Arhitectura peisajului, domnul Mihai Alexandru Purcaru – arborist atestat ISA și domnul Dan Moldovan – arborist atestat ISA / Davey Canada.

sursa foto: Facebook / Primăria Bistrița

Citește mai departe