Connect with us

Eveniment

Ziua Păsărilor – sărbătorită online, prin prezentare video şi teste destinate pasionaţilor

Publicat


Ziua Păsărilor va fi sărbătorită pe 1 aprilie, prin evenimente organizate pe pagina de Facebook a Societăţii Ornitologice Române (SOR), care includ un material video informativ, teste destinate pasionaţilor, dar şi începătorilor.

Conform unui comunicat SOR, evenimentul va debuta la ora 10,00 cu un material video conceput de specialişti ai organizaţiei, în care vor fi prezentate cele mai comune specii de păsări ce pot fi observate în oraşe. La ora 12,00, va fi organizat un quiz (test) destinat începătorilor în recunoaşterea păsărilor, iar la ora 14,00 unul pentru pasionaţii din domeniu.

La ora 18,00, va fi prezentat, tot pe pagina de Facebook a SOR, un formular conceput să vină în ajutorul celor care merg în această perioadă în natură pentru activităţi de observare a păsărilor.

Ziua Păsărilor este unul dintre „evenimentele emblemă” ale Societăţii Ornitologice Române, care, în cei 27 de ani de când este organizat, a reuşit să strângă mii de participanţi, a precizat Dan Hulea, director executiv al SOR.

„La SOR, an de an, sărbătorim Ziua Păsărilor, alături de iubitorii de păsări şi natură. Chiar dacă nici în acest an nu ne putem întâlni cu toţii în natură din cauza măsurilor de restricţie impuse de autorităţi, tot ne vom bucura de păsări, doar că, de data aceasta, doar în mediul online. Printre activităţile pe care le-am pregătit pentru această zi specială se regăseşte un filmuleţ de iniţiere pentru recunoaşterea celor mai comune specii de păsări pe care le putem vedea în oraşe. După ce învăţăm cum să le recunoaştem, urmează să exersăm cunoştinţele abia învăţate printr-un quiz pentru începători. Nu i-am uitat nici pe împătimiţii păsărari şi am organizat un quiz şi pentru ei”, a transmis el.

Potrivit SOR, persoanele care doresc să participe la activităţi de observare şi identificare a păsărilor o pot face în zone specifice, precum râuri, lacuri naturale sau de acumulare, mlaştini şi păduri. Societatea recomandă următoarele zone:

– Dobrogea – Vadu, Năvodari, Techirghiol, Cheile Dobrogei;

– Muntenia – Comana, Balta Albă, Grădiştea, lacurile de baraj de pe Argeş, Bistreţ, Lacurile de baraj de pe Olt, Maglavit;

– Moldova – Jijia-Miletin, Pângăraţi-Vaduri-Bâtca Doamnei, lacurile de baraj de pe Siret, Maţa-Cârja-Rădeanu;

– Transilvania – lacurile de baraj de pe Olt, Sânpaul, Iernut, Cipău, Zona Zau de Câmpie – Tăureni;

– Banat-Crişana – Lunca Turului, Aleşd, Cefa, Lunca Mureşului, Satchinez.

„În ceea ce priveşte Capitala, Parcul Natural Văcăreşti rămâne în continuare cel mai bun loc de birdwatching, conform observaţiilor realizate de membrii SOR în cadrul proiectului Atlasul Păsărilor din Bucureşti. Dar şi în parcurile Herăstrău sau Tineretului sau pe Lacul Morii se pot observa numeroase specii”, se precizează în comunicatul citat. AGERPRES/(AS – autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)
sursa Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Mircea Hava: Dincolo de miza financiară uriașă pentru România, e un moment cu o încărcătură simbolică profundă pentru Alba Iulia

Publicat

Comisarul Elisa Ferreira, premierul Nicolae Ciucă și alți membri ai guvernului se vor afla la Alba Iulia, pentru o ceremonie desfășurată, la fel ca de atâtea alte ori în trecut, în Sala Unirii.

Un moment cu adevărat important pentru România, semnarea Acordului de Parteneriat cu Comisia Europeană, se va întâmpla exact în inima ei, în orașul care, pot spune, a avut întotdeauna un cuvânt greu în privința fondurilor europene. Și asta pentru că am avut de partea noastră seriozitatea, echipa și știința de a face lucrurile să se întâmple!

Nu cred că exista un loc mai bun pentru semnarea acestui acord de parteneriat. Dincolo de miza financiară uriașă pentru România, e un moment cu o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

Nou traseu de transport public în zona Ocna Mureș, pentru naveta elevilor care vin la școală. CJ aprobă atribuirea contractului

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat, în regim de urgență, contractul de delegare transport public pentru traseul dintr Lunca Mureșului și Ocna Mureș, serviciu necesar elevilor care fac naveta la școală.

Contractul va fi atribuit direct firmei Andra & Alina Transport SRL din localitatea Unirea, singura interesată de acest traseu, potrivit proiectului prezentat consilierilor.

Transportul elevilor din Lunca Mureșului spre Ocna Mureș

Primăria comunei Lunca Mureşului a solicitat Consiliului Judeţean Alba introducerea traseului Ocna Mureș-Lunca Mureșului,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Joi: ”Șoapte de vânt”. Lansare de carte, expoziție și recital RIFF la Muzeul Principia din Alba Iulia

Publicat

Joi, 6 octombrie, la Muzeul Principia din Alba Iulia se desfășoară evenimentul ”Șoapte de Vânt”, ce include recital RIFF, lansare de carte și expoziție de grafică și sculptură. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este prezentat de către conf. univ. dr. Georgeta Orian și Ioan Hădărig, director Artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.

”Șoapte de vânt” – expoziție de grafică și sculptură

Inspirat de muzica originală a grupului RIFF și în special de versurile intense și sugestive ale cântecelor formației, artistul plastic Ștefan Balog propune o suită de lucrări de grafică și sculptură prezentate în expoziția ”Șoapte de vânt”.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

AȚI VĂZUT-O? Fată de 14 ani, DISPĂRUTĂ dintr-un centru de minori din Cluj

Publicat

foto plecare voluntara e1664887483578.jpeg

La data de 3 octombrie a.c. Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că minora COVACI CRENGUȚA MARIA, în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar la aceeși dată, în jurul orei 22.50 dintr-un centru de minori situat în municipiul Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a mai revenit.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă 1.65m, forma feței ovală, ochi căprui, ten măsliniu, păr negru, tuns scurt.

La momentul plecării, aceasta era îmbracată cu un tricou negru, fustă de culoare albastră, iar pe cap avea un batic negru.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe