Connect with us

Eveniment

Zona „Băile Tușnad și Împrejurimile”, a 7-a destinație ecoturistică a României

Published

on



sursa foto: Facebook / Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

Zona „Băile Tușnad și Împrejurimile” a devenit a 7-a destinație ecoturistică a României, recunoscută de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, zona include unitățile administrativ teritoriale Băile Tușnad, Cozmeni, Sâncrăieni, Sânsimion, Sântimbru, Tușnad, din județul Harghita.

„Destinația <Băile Tușnad și Împrejurimile> îmbină cu succes puterea tămăduitoare a apelor minerale, un cadru natural nealterat și sate în care, în mare parte, s-a păstrat modul tradițional de viață.

Toți acești factori au contribuit la dezvoltarea unui produs ecoturistic deosebit de atractiv, care începând de astăzi beneficiază de recunoașterea MAT”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Conceptul de „Destinație Ecoturistică” a fost dezvoltat începând din anul 2012 de ministerul turismului, în parteneriat cu alte instituții și organizații reprezentative la nivel național.

La momentul respectiv, România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.

În anii trecuți, comisia pentru desemnarea destinaţiilor ecoturistice din România a evaluat îndeplinirea criteriilor şi a acordat statutul de destinaţie ecoturistică pentru următoarele zone: Colinele Transilvaniei, Retezat – Ţara Haţegului, Țara Dornelor, Mara – Cosău – Creasta Cocoșului, Ținutul Zimbrului și Zărnești – Piatra Craiului.

sursa foto: Facebook / Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Coadă la votul de la prezidențiale la Cluj-Napoca. La FSEGA, plin de studenți

Published

on

Procesul de votare pentru alegerile prezidențiale din Cluj-Napoca a decurs, duminică, fără incidente majore, fiind chiar înregistrate cozi la unele secții.

La secția de votare nr. 123, din incinta Facultății de…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Primăria Alba Iulia a cumpărat asfalt la sac, care poate fi utilizat și iarna, pentru repararea gropilor de pe străzi

Published

on

Primăria Alba Iulia a cumpărat 200 de saci cu asfalt rece, care poate fi utilizat și iarna pentru repararea gropilor de pe străzile și drumurile din oraș.

Administrația locală din Alba Iulia a cumpărat 200 de saci (de 25 kg fiecare) cu asfalt rece tip RRD. Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă pe platforma SEAP, valoarea fiind de 10.650 lei, fără TVA.

Asfaltul rece tip RRD se folosește la repararea gropilor, căpăturilor, denivelărilor sau la înlocuirea asfaltului crăpat pe drumuri și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Secțiile din Cluj unde prezența la vot a depășit 100%. Care sunt secțiile „codașe” la vot?

Published

on

Județul Cluj se află pe locul al șaselea din punct de vedere al prezenței la vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 37,01%, până la ora 16. Unele secții se remarcă însă prin prezența mult mai ridicată la vot…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

VIDEO: Vinul de gheață de pe colinele Podgoriei Jidvei – Culesul strugurilor înghețați din care se face nectarul iernii

Published

on

În lumea vinurilor, desertul nu este doar o destinație finală, ci un univers în sine, unde natura, măiestria și răbdarea se întâlnesc într-o simfonie a perfecțiunii. Iar în acest univers, vinul de gheață, sau Eiswein, reprezintă o capodoperă rară, o expresie a generozității naturii și a priceperii umane.

De pe colinele Podgoriei Jidvei, acest nectar al iernii reușește să cucerească atât inimile cunoscătorilor, cât și ale celor aflați la începutul descoperirii vinurilor de excepție.