Connect with us

Cluj

100 de tablete cu internet nelimitat 4G pentru studenții UMF Cluj-Napoca. Vor fi folosite pentru studiu, dar și pentru cursurile online

Publicat


Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a achiziționat 100 de tablete, care se află în curs de distribuire către studenții celor trei facultăți, Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Acestea vor putea fi folosite atât pentru studiu, cât și pentru participarea la cursuri și examene.
Conducerea UMF anunță că pentru a putea oferi studenților săi dispozitive de calitate, universitatea a negociat cu mai mulți producători, iar în cele din urmă a achiziționat 100 de dispozitive Samsung Galaxy Tab A7.

”Tabletele au fost configurate pentru a facilita procesul educațional la distanță, având toate funcțiile necesare interacțiunii cu cadrele didactice şi cu mediul de învățare online. De asemenea, fiecare student va primi și câte un abonament de internet nelimitat 4G, costurile acestuia fiind suportate tot de către universitate”, arată UMF.

Au mai fost cumpărate și 100 de computere

În cazul în care, în urma repartizării tabletelor către studenții care au solicitat un astfel de dispozitiv, vor rămâne tablete nedistribuite, acestea vor fi puse la dispoziția abonaților Bibliotecii „Valeriu Bologa” din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu“.
Anul acesta, după trecerea la învățământul online, UMF „Iuliu Hațieganu“ a achiziționat din fonduri proprii și 100 de computere, dintre care 20 au fost oferite studenților care beneficiau de burse sociale și care aveau nevoie de un astfel de dispozitiv, iar 80 au intrat în dotarea bibliotecii universității, spre a fi utilizate tot de către studenți.

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

Primăria Cluj acordă SPRIJIN pentru persoanele cu venituri reduse la PLATA facturii la energie termică

Publicat

De luni, 3 octombrie 2022, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială și Medicală, demarează programul de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie. Potrivit legii, familiile şi persoanele singure pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei și suplimentul pentru energie dacă veniturile medii nete lunare sunt după cum urmează: 2.053 lei/persoana singură și 1.386 lei/membru de familie.

plata facturii

„La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

CALENDAR cursuri, vacanțe, sesiune și zile libere pentru STUDENȚII UTCN. Structura anului universitar

Publicat

rectorat utcn.jpg

Astăzi, 3 octombrie, studenții încep facultatea, urmând să încheie anul universitar peste 9 luni. Structura exactă anului universitar 2022-2023 din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca poate fi consultată mai jos.

Structura anului universitar pentru Licență și Master

3 octombrie – 23 decembrie: activitate didactică, excepție făcând zilele libere de 30 noiembrie și 1 decembrie
24 decembrie – 8 ianuarie: vacanță
9 ianuarie – 22 ianuarie: activitate didactică
23 ianuarie – 12 februarie: sesiune de examene, excepție făcând ziua liberă de 24 ianuarie
13 februarie – 19 februarie: vacanță
20…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

50.000 de studenţi ai UBB cuceresc Clujul. Români, dar şi străini. Cea mai mare universitate din ţară şi-a început cursurile

Publicat

ubb e1647346082959.jpg

Nu mai puţin de 50.000 de studenţi pe care îi are în acest moment Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi-au început, luni, oficial, cursurile. UBB este cea mai mare universitate din ţară.

50.000 de studenţi ai UBB cuceresc Clujul

„Pentru toată comunitatea academică şi pentru noii studenţi, iată câteva idei care cred că ne definesc şi definesc ceea ce înseamnă UBB astăzi. În acest moment, UBB este cea mai mare comunitate academică a ţării.

Citește și: Structura anului universitar 2022-2023. CALENDAR cursuri, vacanțe, sesiune și zile libere pentru STUDENȚII UBB

În urma admiterii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

„U” BT Cluj-CSA Steaua, 85-73. Clujenii obțin prima VICTORIE în Cupa României la baschet masculin

Publicat

baschet u.jpg

Duminică, în Sala Dinamo din Bucureşti, „U” BT Cluj-Napoca obține prima victorie în Grupa C a Cupei României la baschet masculin, 85-73 cu CSA Steaua.

Brazilianul Meindl Leonardo Simoes a fost cel mai bun jucători al clujenilor, cu 21 puncte, 7 recuperări. Cubanezul Karel Guzman Abreu a contribuit cu 15 p, 4 rec, iar Emanuel Căţe a adăugat 14 p, 7 rec, 3 pase decisive.

„U” a pierdut primul său meci, 67-69 cu Dinamo, sâmbătă. Ultima partidă din grupă va avea loc luni, între Dinamo şi Steaua.

CSM CSU Oradea şi-a asigurat calificarea la turneul Final 8 al competiţiei, după ce a trecut de FC…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe