Connect with us

Eveniment

Aglomerație la Biroul de IMIGRĂRI din Cluj. Refugiații ucraineni au nevoie de AJUTOR

Publicat


Din cauza numărului mare de refugiați din Ucraina, Biroul de Imigrări din Cluj a ajuns să fie insuficient pentru cererea mare de statut de protecție temporară. Ca atare, centrul de migrație din Cluj s-a oferit să transporte refugiați în județele învecinate, unde aglomerația nu e atât de mare. Problema e că nu au la dispoziție suficiente mijloace de transport, de unde și rugămintea adresată celor care i-ar putea sprijini cu așa ceva.

„Dragi prieteni români, avem o cerere mică, dar importantă.

Are legătură cu activitatea centrului de migrație din Cluj. Sunt cel puțin 700 de ucraineni în așteptare care trebuie să primească statutul de protecție temporară. Doar 100 au primit statutul. Ucrainenii trebuie să primească statutul în termen de 90 de zile de la data intrării în UE.

Majoritatea ucrainenilor au sosit la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie, ceea ce înseamnă că 90 de zile vor expira la sfârșitul lunii mai. Se pare că centrul de migrație nu va avea timp să acorde acest statut tuturor. Întrucât acceptă doar 10-12 persoane pe zi, centrul este deschis de la 14.00 la 16.00 – două ore pe zi) de luni până vineri.

Ca ieșire din situație, centrul de migrație din Cluj se oferă să ducă oamenii în orașele învecinate – Bistrița, Alba și Zalau. Acolo centrele de migrație nu sunt atât de aglomerate.

Solicitare: avem nevoie de un microbuz (autobuz) de 10-12 persoane pentru a duce oamenii din Cluj in aceste orase si intors de 2-3 ori pe saptamana.

Ne vom pune de acord cu centrele de migrație din aceste orașe, organizarea procesului este de la noi (dar vom fi recunoscători pentru orice sprijin și în acest sens). Este necesar să transportați doar acele…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Codul Rutier, „relaxat” pentru șoferii agresivi și vitezomani. Ce au votat deputații în Comisia de Transport

Publicat

Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a relaxat, prin vot, mai multe sancțiuni din noul Cod Rutier. Mai exact, a fost eliminat articolul care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile. De asemenea, șoferii vitezomani vor avea dovadă cu care vor putea circulă două săptămâni.

Deși n-a trecut mult timp de la ordonanța de urgență prin care s-au înăsprit pedepsele pentru șoferii vitezomani și agresivi, deputații din Comisia de Transport au relaxat deja mai multe sancțiuni.

Deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat în bloc pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan.

Totodată, șoferii vitezomani prinși pe radar că circulă cu peste 70 de km/h peste limita maximă de viteză vor primi dovadă cu drept de circulație, după ce li se suspendă carnetul. În prezent, dovada este fără drept de a se urca la volan.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranței rutiere, iar numărul șoferilor vitezomani va crește dacă aceste măsuri vor fi adoptate, spun experții în conducere defensivă.

Pentru ca modificările aduse de deputații din Comisia de Transporturi să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Arad: Zeci de percheziţii şi 44 de suspecţi audiaţi într-un caz de trafic de migranţi şi de droguri

Publicat

Anchetatorii au descins, miercuri dimineaţă, la 37 de adrese din judeţele Arad, Timiş, Cluj, Iaşi şi Caraş Severin, unde fac percheziţii într-un caz de trafic de migranţi şi de droguri, urmând să fie audiaţi la sediul DIICOT Arad 44 de suspecţi care ar face parte din gruparea infracţională.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, la percheziţii participă procurori ai Biroul Teritorial Arad, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, poliţişti de frontierだdin Timişoara şi Oradea, ancheta vizând destructurarea unui grup infracţional organizat constituit în august 2021 în judeţul Timiş, care a acţionat până în prezent în zona de vest a României.

Membrii grupului ar fi racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, şi care se adăposteau în Timiş, în special în municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.

arad


Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Copiii și sursele de informare: Cât de mult verifică copiii cu vârste între 8 și 17 ani ceea ce citesc pe internet. Studiu

Publicat

Aproape jumătate dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani verifică uneori, rar sau deloc informațiile găsite pe internet, rezultă dintr-un studiu realizat de asociația Salvați Copiii. 

Mai exact, aproape 80% dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin trei ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între una și două ore pe zi fiind de 19 %.

Paginile web găsite folosind Google și paginile de știri sunt principalele surse de informare a copiilor, urmate de discuțiile cu prietenii sau rețelele sociale. Aproape 50 % dintre copii afirmă că informația este adevărată când corespunde cu ce știu deja.

Această situație este mai întâlnită în rândul adolescenților și al copiilor din mediul urban, conform rezultatelor relevate de cercetarea sociologică realizată de Salvați Copiii.

Mediul online reprezintă principala sursă de informare pentru copii și, de multe ori, știrile care apar pe diferite site-uri, bloguri sau rețele de socializare sunt false sau contrafăcute, cu scopul de a induce în eroare cititorii, de a genera anxietate, teamă sau reacții și comportamente care să fie în interesul celor care le produc și lansează. Mai mult decât…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Dragoș Damian, CEO Terapia: Le recomand președinților Ciucă și Ciolacu să își dea afară consultanții din zona economică

Publicat

dragos damian.jpg

Dragoș Damian, CEO Terapia laudă compania De Longhi, pe care o numește personalitatea industrială a ultimei decade în România, și recomandă în acelați timp președinților celor două mari partide de la guvernare, PNL și PSD, să își facă o echipă de lucru formată din 10, 20 de directori de fabrici mari din țară.

„De Longhi, personalitatea industriala a ultimei decade in Romania. A deschis 3 fabrici intr-o tara care are atata nevoie de o industrie puternica.

De Longhi ne informeaza intotdeauna mult prea laconic despre povestea lor de succes si mai ales despre fabricile pe care le-au deschis in Romania, fara sa se laude cu rezultatele lor sau sa se planga de problemele pe care in mod sigur le intampina.

Am sa-i laud eu, fara sa-i cunosc personal si fara sa mi se fi cerut vreodata. Au venit in 2012 langa Cluj, cand era mai mare nevoie, apoi au deschis in 2016 o fabrica la Salonta si de curand au ajuns la a treia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe