Connect with us

#alegeriSUA A început votul în Colegiul Electoral american pentru confirmarea lui Joe Biden ca preşedinte

Publicat





Electorii americani au început luni votarea formală a noului preşedinte democrat al SUA, Joe Biden, primii fiind cei din statele Georgia şi Arizona, ambele câştigate de democraţi la scrutinul din 3 noiembrie, transmite Reuters.

Toţi cei 16 electori din Georgia şi 11 din Arizona au votat pentru Biden.

Preşedintele republican în exerciţiu, Donald Trump, care îi acuză pe adversarii săi democraţi că au comis fraude la acel scrutin, a încercat să blocheze votul Colegiului Electoral din Georgia şi din alte state cheie în care a pierdut scrutinul, dar Curtea Supremă a SUA a respins un recurs în acest sens formulat de statul Texas, condus de republicani.

Conform rezultatelor scrutinului din 3 noiembrie, Joe Biden ar trebui să fie votat de 306 electori, mult peste pragul de 270 necesar pentru a deveni preşedinte, iar Donald Trump de 232.

În Statele Unite, un candidat devine preşedinte nu prin câştigarea unei majorităţi a votului popular, ci printr-un sistem de Colegiu Electoral, care alocă voturi electorale celor 50 de state ale federaţiei şi Districtului Columbia în general în funcţie de numărului populaţiei.

Chiar dacă uneori există câţiva electori ‘rebeli’ care votează pentru altcineva decât învingătorul la votul popular din acel stat, marea majoritatea nu fac decât să confirme rezultatele din statul lor, iar oficialităţile nu se aşteaptă luni la ceva diferit din acest punct de vedere. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Popescu, editor: Florin Ştefan)
Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al AUR: PSD și PNL îi pregătesc lui Iohannis covorul roșu către Parlament

Publicat

Klaus Iohannis își pregătește ieșirea la pensie după mandatele de președinte într-un post călduț, din care să își continue vacanțele. După ce a încercat disperat să găsească o nouă funcție la nivel internațional…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cele mai mari și cele mai mici salarii din România. Care sunt sectoarele economice cu venituri de peste 10.000 de lei pe lună

Publicat

Cele mai mari și cele mai mici salarii din România: Clasamentul sectoarelor economice aflate la extremele veniturilor. 

13.052 de lei era în iulie salariul mediu net în domeniul fabricării produselor de cocserie și a produselor obținute prin prelucrarea țițeiului.

Este cel mai mare astfel de venit într-un clasament publicat de Institutul Național de Statistică, citat de Economedia.ro.

Activitățile de servicii în tehnologia informațiilor a pierdut prima poziție și se află pe locul 2, cu salarii medii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Georgiana Teodorescu (AUR): Viziunea prezidențiabilei Elena Lasconi cu privire la românii din diaspora: sunt TRĂDĂTORI

Publicat

“Timp de aproape opt ani, USR i-a păcălit pe românii din diaspora că le apără interesele, că sunt preocupați de problemele cu care se confruntă. Abia acum își dau arama pe față, odată cu candidatura Elenei Lasconi….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Pensionarii vor putea obține GRATUIT adeverințele de muncă de la firmele de arhivare. Documentele sunt necesare la recalculare

Publicat

O parte dintre pensionari vor putea să obţină gratuit adeverinţele de muncă de la firmele de arhivare, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie aprobat în Parlament.

În prezent obținerea actelor care atestă anii lucrați la diverse firme îi costă acum chiar și mii de lei pe pensionari, mai ales că acestea sunt necesare pentru a doua recalculare.

Potrivit profit.ro pensionarii cu pensii de până la 3.000 lei vor putea deconta integral, la Agenția Națională pentru Plății și Inspecție Socială,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate