Connect with us

Alba

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Publicat


mircea hava ppe

Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb de idei. 

Am fost și rămân un susținător necondiționat al dreptului fundamental la liberă exprimare și acces la informație. E, însă, o naivitate să nu vezi și părțile negative ale internetului, ale acestei lumi la un click distanță.

Și nu mă refer doar la dezinformare ori manipulare, ci mai ales la pericolele pe care le prezintă pentru cei mici.

sigla ppe

Sunt părinte și bunic și știu foarte bine cât de mare e tentația telefonului, cât de dependenți sunt sau pot deveni cei mici de internet.

Tocmai de aceea trebuie să ne asigurăm că avem un mediu online sigur și că cei mici nu pot accesa chiar orice informație și conținut.

PPE, cea mai mare familie politică din UE, a adoptat în cadrul celui mai recent congres, susținut chiar în București, o rezoluție care definește protecția copiilor online drept o prioritate.

PPE sprijină implementarea Digital Service Act, o strategie europeană pentru un internet mai bun pentru copii, care să asigure un conținut potrivit vârstei fiecăruia, să asigure siguranța și respectul pentru copii online. 

Nu mai putem, nici măcar noi, cei mai în vârstă, concepe o lume fără internet, fără mediul online.

Ne putem, însă, asigura că sănătatea fizică și psihică a copiilor noștri nu este deteriorată de spațiul virtual, că îi protejăm de abuzuri, de bullying, de incitare la ură și violență, că avem un internet util, care le deschide noi orizonturi fără să-i ducă pe pista dependeței.

Mircea Hava europarlamentar PNL
Membru al EPP


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Complicele unui escroc judecat de magistrații din Alba, după cinci ani de la o înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”

Publicat

După mai bine de cinci ani, magistrații din Alba au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat pentru înșelăciune. Este vorba despre o faptă comisă în 2018, prin metoda accidentul. Faptă care a lăsat o femeie fără 4000 de euro. 

Între timp persoana păgubită a decedat, dar fiul ei a cerut continuarea procesului.

Făptuitorul principal, cel care a dat telefonul și a contactat persoana păgubită, nu a fost identificat….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șofer tras pe dreapta, pe Autostrada A1 pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. Ce s-a întâmplat după

Publicat

Un șofer a fost tras pe dreapta, pe Autostrada A1, pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. S-a întâmplat în 22 aprilie 2023, iar un an mai târziu a fost trimis în judecată. 

În data de 16 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Tânărul va fi judecat pentru conducere sub influența drogurilor.

Deși a fost tras pe dreapta la o zi de la consum, substanța…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directivă europeană cu obligații pentru producători

Publicat

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede obligații pentru producători, în relația cu clienții.

Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile. Acestea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente și terenuri. A lansat o platformă imobiliară

Publicat

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, spații pentru birouri, apartamente și terenuri. Acestea nu au mai fost utilizate de mai mulți ani. Compania a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia va închiria aceste proprietăți.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere.

Din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe