Connect with us

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Vă invităm la expoziția de pictură „Daydreaming” semnată de Maria Cursaru – elev…

Publicat


Vă invităm la expoziția de pictură „Daydreaming” semnată de Maria Cursaru – elevă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu”, câștigătoare a concursului E-visual Art Debut 2019.

Expoziţia este deschisă în perioada 31 mai – 5 iunie 2021, la Ceainăria Zuze (Braşov, Strada Roşiorilor nr. 33).


Kan een afbeelding zijn van bloemKan kunst zijn van boom, natuur en luchtKan een afbeelding zijn van de tekst 'Consiliul judegean BraÈov Consiliul Județean Braşov Școala Populară de Arte și Meserii Seoala Tiberiu Brediceanu Populara রবা Maria Cursaru Daydreaming 2021 Câștigătoarea Co Expoziție de pictură cursului E-Visual Art Debut 2019 coordonator Roxana Orghidan Ceainăria Zuze Strada Roșiorilor, Nr. 33 Luze 1'

Facebook / Consiliul Județean Brașov


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Intrare liberă în Muzeul ASTRA din Sibiu: Copiii pot hrăni păsări şi vâna comori

Publicat

Arhivă foto

Pe 1 Decembrie, vizitatorii Muzeului ASTRA din pădurea Dumbrava Sibiului vor avea acces gratuit, iar copiii sunt încurajați să aducă semințe pentru a hrăni păsările și să participe la o activitate de vânătoare a comorilor, conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

„În data de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, vizitatorii pot descoperi la Muzeul ASTRA, prin intermediul unui pliant tip vânătoare de comori, două simboluri arhaice din lumea satului românesc – dintele de lup şi torsada – regăsite sub diverse forme pe porţile gospodăriilor aflate in muzeu.

De altfel, cele două simboluri constituie o emblemă identitară a Muzeului ASTRA. Pliantul se poate ridica de la intrarea principală a muzeului. Participarea la aceste activităţi se face în baza abonamentului sau a biletului de intrare (exceptând ziua de 1 decembrie, când intrarea va fi liberă în muzeu)”, se arată în comunicat.

Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, „Eu ciripesc în muzeu şi iarna!” a devenit un program de conştientizare şi implicare a publicului în activităţi de protejare a faunei din Muzeul ASTRA. Odată cu sosirea iernii, Muzeul ASTRA invită vizitatorii să observe păsările sălbatice rezidente în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi, desigur, să sprijine în continuare cu hrănirea acestora.

Mierle, vrăbiuţe, măcăleandri, piţigoi, gaiţe, florinte, sticlete, cinteze, ciocănitori, ciori de semănătură, dar şi alte păsări sălbatice sunt ajutate astfel în fiecare iarnă să supravieţuiască.

‘La intrarea principală am pregătit punguţe cu seminţe şi un pliant dedicat programului care conţine informaţii interesante şi diverse despre păsări, o hartă cu amplasarea hrănitoarelor şi activităţi interactive. În anotimpul cald, păsările găsesc cu uşurinţă hrană, atât de origine vegetală, cât şi animală.

Odată cu venirea iernii şi a temperaturilor scăzute, aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de găsit şi multe păsări nu supravieţuiesc până în primăvară. Putem ajuta înaripatele să treacă mai uşor peste sezonul rece prin montarea de hrănitoare şi alimentarea lor cu seminţe, grăsimi naturale şi fructe, astfel încât să găsească resursele de hrană de care au nevoie.

Acţiunea de observare şi hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost iniţiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.”, a declarat Raluca Andrei, şef serviciu Educaţie şi Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA

Amplasarea hrănitorilor tip căsuţă este următoarea: pe dig, înspre Târgul de ţară; lângă salcie, zona lac, Moara Munteni; lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă; zona Etno Tehno Parc, vis-a-vis de Şcoala din Ticera.

Muzeul ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din România, fiind situat la marginea municipiului Sibiu, pe drumul spre staţiunea Păltiniş. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

1 Decembrie 2023: Deschiderea oficială a patinoarului din Cetatea Târgu Mureș

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Târgu Mureș - Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

Deschiderea oficială a patinoarului din Cetatea Târgu Mureș va avea loc vineri, 1 Decembrie 2023, începând cu ora 12.30.

Potrivit Primăriei Târgu Mureș, spectacolul pe gheață va fi oferit târgumureșenilor de campioane și vice-campioane naționale la patinaj artistic, categoria juniori.

Luiza Ilie (19 ani), vicecampioană națională la junior, Ruxandra Rotundu (17 ani) campioană națională în 2019, Bristena Prodea (20 ani), campioană și vice-campioană națională de patina, și Thea Bostan (15 ani), care patinează deja de cinci ani, și se pregătește pentru un concurs internațional la București, unde va participa săptămâna viitoare, vor dansa pentru dumneavoastră.

„A marosvásárhelyi várban található jégpálya hivatalos megnyitójára 2023.

december 1-jén, pénteken 12.30 órai kezdettel kerül sor.

A marosvásárhelyieknek a junior kategóriás országos bajnokok és ezüstérmesek egy elbűvölő műsorszámot adnak elő.

Luiza Ilie (19 éves), junior kategóriában országos ezüstérmes, Ruxandra Rotundu (17 éves) 2019-es országos bajnok, Bristena Prodea (20 éves), országos bajnok és ezüstérmes korcsolyázásban, valamint Thea Bostan (15 éves), aki már öt éve korcsolyázik, és egy nemzetközi versenyre készül Bukarestben, ahol jövő héten vesz részt”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Mureș.

sursa foto: Facebook / Primăria Târgu Mureș – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

Citește mai departe

Actualitate

Gală de public speaking dedicată copiilor, organizată de Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Braşov. Când va avea loc

Publicat

Arhivă foto

Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Braşov, prin Centrul de Resurse Educaționale, organizează miercuri, 6 decembrie, la ora 16:00, prima GALĂ de public speaking (vorbire în public) dedicată copiilor.

„Dragii noștri, dacă ați participat la atelierele de public speaking din oferta educațională estivală a bibliotecii, sunteți invitați să vă înscrieți cu un discurs pe orice temă doriți. Vă așteptăm cu drag!

Și pentru că iubim copiii și ni-i dorim alături, ne-am gândit și la cei care au vârsta potrivită și își doresc să participe la acest eveniment special, chiar dacă nu au beneficiat de oferta noastră educațională din vară.

Așadar, toți doritorii, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, sunt invitați să se înscrie la secțiunea de improvizație cu un discurs.

                         sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov 

Se poate alege orice temă, iar înregistrarea video nu trebuie să depășească 2 minute”, este anunţul dat publicităţii de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Braşov.

Detalii și înscrieri la email antonelasofiabarbu@gmail.com, până la data de 4 decembrie 2023.

Repere din program

  • Puterea celor 3 C în public speaking
  • Sunt aici. Unde vreau să ajung? – vizionare filme
  • Dacă aș fi… – moment de improvizație

Evenimentul va avea loc în mansarda Casei Baiulescu şi va fi susţinut de Antonela Sofia Barbu, specialist în comunicare online, blogger și formator.

Citește mai departe

Actualitate

15 decembrie 2023: termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință, în Sfântu Gheorghe

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a atras atenția cetățenilor că termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

„Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

În cazul în care nu se achită chiria până la termenul prevăzut, se va suspenda abonamentul de parcare și se va demonta dispozitivul de blocare.

Autoritatea locală atrage atenția locuitorilor asupra posibilității de plată online folosind platforma ghiseul.ro, sau a plății prin virament bancar în contul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, CUI: RO 26752503, IBAN: RO85TREZ256502205X007540.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0267- 313323 sau prin email la adresa attila.fekete@sepsi.ro”, au transmis reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Citește mai departe