Connect with us

Cluj

EXCLUSIV/ INTERVIU VIDEO/ Preotul ortodox clujean Călin Popovici: AUR este vocea României profunde, a României educate creștin

Publicat


Preotul ortodox Călin Popovici de la Biserica Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Cluj-Napoca a salutat intrarea AUR în Parlament și a transmis felicitări liderilor acestui partid imediat după aflarea rezultatelor alegerilor.

”Felicitări AUR! Felicitări George Simion și inimoșii săi colaboratori care au întrupat în fapte iubirea de neam și de Sfânta Biserică! Felicitări Filiala AUR Cluj condusă de vrednicii creștini ortodocși care s-au săturat să se milogească pentru drepturi și libertăți de la cei ce ne disprețuiesc și persecută! Soroșismul de la Putere a primit o torpilă semnificativă de pe o prea modestă bărcuță peticită românească! (un autobuz ). Vă doresc să nu faceți compromisuri contra idealurilor afirmate și să nu vă abateți de la morala creștină!”, a spus Popovici.

Mulți clerici, bucuroși de intrarea AUR în Parlament

Cluj24.ro a stat de vorbă cu Călin Popovici care a relatat, într-un interviu, ce crede că reprezintă AUR și de ce se bucură de susținere din partea a aproape 10% dintre români.

Preotul susține că foarte mulți clerici și foarte mulți credincioși din biserici s-au bucurat de intrarea AUR în Parlament pentru că partidul pare a se identifica foarte mult cu învățătura bisericii și cu o gândire de tip conservator, creștin, naționalist, suveranist.

”Din ceea ce am așteptat noi, partidele parlamentare de până la aceste alegeri s-au supus doctrinar, unele necondiționat, altora li s-au impus noi orientări ideologice care vin cu un reviriment în Europa și SUA și anume ideologia neomarxistă. Este o revenire în forță, sub alte forme, a vechiului marxism revizuit sub forma gândirii celor care provin din Școala de la Frankfurt”, a spus Popovici.

Potrivit acestuia, creștinismul a avut întotdeauna inimă și minte și auz pentru cei oropsiți și cei necăjiți.

”În zilele noastre, marxismul cultural, prin afirmarea drepturilor minorităților, de orice secțiune ar fi ele, se ajunge la așa numita discriminare pozitivă și la corectitudinea politică.

De fapt, este vorba de un puternic reviriment al marxismului care este la fel de violent și la fel de opresiv. Marx vorbește în numele egalității o egalitate care, treptat, în măsura în care proletariatul a ajuns la putere, s-a văzut în bolșevism, în stalinism, au fost chiar mai crunți exploatatori, mai tiranici, și au dezvoltat universuri concentraționare, lagăre de concentrare cum nu a mai cunoscut umanitatea”, a menționat preotul clujean.

Ideile AUR seamănă cu cele creștine

Călin Popovici consideră că noul partid AUR a venit cu niște idei care seamănă foarte mult cu ideile creștine, iar majoritatea membrilor se revendică a fi creștin practicanți.

”Chiar dacă unii pot avea un limbaj mai radical, mai naționalist, mai extremist sau mai intolerant, în zona politicului sunt inerente astfel de lucruri, doar că noi sperăm să fie marginale.

Vedem că ei sunt glasul acestei tăceri a creștinilor și a bisericii, mai ales din ziua în care referendumul pentru familie a fost zdrobit de o propagandă mediatică (…) Furia a venit și din partea unor partide neomarxiste iar credincioșii și biserica s-au văzut oprimați”, a explicat Popovici.

Preotul ortodox susține că în momentul în care un partid lansează un apel la retrăirea în tradiția și învățătura creștină atunci preoții se agață de o astfel de formațiune politică.

”Nu mai putem să nu ni se audă vocea”

”Nu mai putem să nu ni se audă vocea și să fim călcați sistematic în picioare, să fim o țară conservatoare în care dorim să se păstreze totul în limitele gândirii creștine”, a mai spus Călin Popovici.

Întrebat dacă are încredere în reprezentanții AUR din Parlament, Călin Popovici a răspuns că în zona politicului nu poți să fii sigur de nimic.

”Noi observăm diferența radicală de limbaj și de comportament la cei de la AUR, care vin mai mult ca și o promisiune. Nu ne bazăm atât de mult pe declarațiile și cuvintele lor, ci pe oamenii de calitate care sunt implicați, sunt cinstiți și corecți, creștini cu bun simț, pe care nu îi văd nici capabili de corupție, nici de cruzimi. Sunt sigur că mulți vor adera la această mișcare care este vocea României profunde, a României educate creștin și cu viziunea normalității de până acum, în fața acestei violențe cu care vine neomarxismul de a se impune politic”, a conchis Călin Popovici.

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cei care pierd cardul de asigurat NU mai trebuie să ceară adeverință la fiecare trei luni. Inițiativă a CAS Cluj

Publicat

Veste bună pentru cei care și-au pierdut cardul de asigurat. Începând de miercuri, 27 martie, aceștia nu mai trebuie să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate și să ceară adeverințe la fiecare trei luni.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe