Connect with us

Alba

FOTO: Accident pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Camion răsturnat pe carosabil. O persoană rănită

Published

on



Un accident rutier s-a petrecut miercuri dimineața pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Un camion s-a răsturnat pe carosabil. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit ISU Alba, intervine secția de pompieri Sebeș, pentru asigurarea măsurilor specifice și de prim ajutor medical.

Accidentul s-a petrecut pe sensul de mers Sebeș – Sibiu.

Camionul transporta mărfuri generale.

Din accident a rezultat o persoană care necesită îngrijiri medicale. A fost asistată medical la locul producerii…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

O fotografie care suprinde un peisaj natural din județul Alba a câștigat Premiul I la Fotogeografica 2024

Published

on

O fotografie care suprinde un peisaj natural din județul Alba a câștigat Premiul I la Salonul Național de Fotografie Fotogeografica 2024. Aceasta este intitulată „Dintr-o dimineață magică” și a fost realizată de Vlad Ioan Păuleț în satul Dumești, comuna Sălciua. 

Salonul Național de Fotografie Fotogeografica este un concurs destinat tinerilor fotografi. Evenimentul nu se adresează doar fotografilor profesioniști, ci și celor amatori.

Tematica concursului este promovarea valorilor naturii, culturii și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: Peste 130 de percheziții în țară, derulate de Poliție și DIICOT, la grupări specializate în trafic de droguri sau minori

Published

on

Peste 130 de percheziții sunt derulate miercuri dimineața de către polițiștii specializați în combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT.

Sunt desfășurate acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și minori, trafic de migranți, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii și procurorii DIICOT pun în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Guvernul amână impozitarea caselor și apartamentelor după noul mod de calcul. Care este termenul propus

Published

on

Guvernul amână măsura de impozitare a caselor și apartamentelor după noul mod de calcul. Este vorba despre aplicarea prevederilor OG 16/2022 privind reforma impozitării imobilelor, deja prorogată pentru 1 ianuarie 2025. 

Noul termen propus este 1 ianuarie 2026. Motivul invocat este complexitatea reformei, necesitatea de finalizare a sistemului informatic și unele măsuri administrative.

Propunerea este inclusă într-un proiect pus în consultare publică de către Ministerul Finanțelor.

Potrivit documentului,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Comunicat europarlamentarul Mircea Hava: Schengen rămâne, și anul acesta, un plan nedus la bun sfârșit 

Published

on

În prag de campanie electorală pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, majoritatea politicienilor români au pus pe modul “mut” un nou refuz al Austriei pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

O temă extrem de importantă e ținută sub lacăt în discursul public și nu mă feresc să spun că motivul este, cel mai probabil, unul care ține de socoteli electorale. Pare că până și moderatorii uită să întrebe care e situația. 

E foarte posibil ca, și în decembrie, situația să nu se schimbe. Bilanțul miniștrilor din spațiul Schengen a fost brutal anticipat de poziția ministrului de interne austriac, care a susținut că România și Bulgaria „sunt pe drumul cel bun, dar nu la capăt de drum”.

Dacă asociem acestei declarații faptul că noul comisar pentru imigrație este austriac și provine din, încă, partidul actualului cancelar, doar o coaliție ideologică pestriță, dispusă să izoleze extrema dreaptă și să ne privească altfel decât ne vede Austria azi, ne-ar putea aduce norocul de care avem nevoie.

sigla ppe

În problema aceasta, a spațiului Schengen, politicienii de la București ar trebui să facă front comun și să condamne, fără echivoc și indiferent de partidul din care fac parte, încăpățânarea cu care Austria prejudiciază, teribil de mult, românii și România.

Dacă la București e liniște, tema spațiului Schengen și a protecției granițelor UE este pe agenda publică. Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține cu tărie consolidarea frontierelor externe, astfel încât cele interne să rămână în continuare libere.

Se discută inclusiv despre o triplare a numărului de angajați ai FRONTEX, care să vegheze la protecția granițelor externe ale Uniunii. E o măsură care ar putea oferi nu doar o mai mare siguranță Uniunii, ci și o mai mare încredere în capacitatea și funcționalitatea inclusiv a spațiului Schengen, în care încercăm să ne integrăm.

Le reamintesc tuturor că problema Schengen va fi de actualitate și după alegeri, așa că o amânare a ei din agenda zilnică nu înseamnă decât un ascunziș temporar sub preșul interesului personal sau de grup. Până una alta, între apariții la emisiuni cu sosuri picante sau fără sosuri picante, politicienii la vârf ai României au datoria să le spună cetățenilor, în mod franc, cum stăm și mai ales cum NU stăm legat de intrarea în Schengen.

Ce pot spune sigur este că decontul unui eșec nu va merge într-un sediu de partid. Va merge, țintit, către fiecare român și către economia unei țări de care, o spun fără rezerve, Austria își bate joc.

Mircea Hava europarlamentar PNL

Membru PPE

Continue Reading