Connect with us

Brasov

FOTO: Evenimentul „Jocul strămoșesc al tinerilor din Cavova”, pe Drumul Poienii din județul Brașov. PROGRAM

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Duminică, 28 mai 2023, pe drumul Poienii din județul Brașov va avea loc evenimentul „ Jocul strămoșesc al tinerilor din Cacova”.

Potrivit Primăriei Brașov, Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi, Tinerii din Cacova și Societatea Junilor Roșiori vă invită la joc duminică, 28 mai, pe drumul Poienii (vis-a-vis de parcarea Belvedere)!

Programul evenimentului Jocul strămoșesc al tinerilor din Cacova:

  • 10:00 în Piața Unirii – Hora Junilor și aruncarea buzduganului
  • 13:30 la Troița Junilor Roșiori – Aducerea junițelor

  • 14:00 la Troița Junilor Roșiori – Prezentarea dansurilor strămoșești

  • 17:00 la Troița Junilor Roșiori – Prezentarea ținutei de seară

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mesajul transmis de primarul Brașovului de Ziua Internațională a Voluntarului

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a transmis marți 5 decembrie, un mesaj de mulțumire cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului.

Potrivit primarului Allen Coliban, la Brașov sunt proximativ 10.000 de voluntari înscriși pe platforma Voluntariat Brașov.

„Fiecăruia în parte îi mulțumesc pentru implicarea în comunitate, pentru implicarea în toate evenimentele care se întâmplă la Brașov pe parcursul anului.

Și mulțumită lor Brașovul e diferit, e mai bun, e mai special.

Brașovul este o comunitate.

Una caracterizată și de implicarea și entuziasmul unor voluntari extraordinari. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul transmis de primarul Brașovului pe pagina de Facebook.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe

Brasov

FOTO: START licitație pentru proiectarea și construirea unei noi grădinițe în Bartolomeu Avantgarden, în Brașov. 100 de copii vor avea acces

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

A fost dat startul licitației pentru proiectarea și construirea unei noi grădinițe în Bartolomeu Avantgarden (Strada Pelicanului) din Brașov.

Potrivit primarului Allen Coliban, 100 de copii (5 grupe de câte 20 de copii) vor avea acces la noua grădiniță cu program prelungit.

16 luni (4 luni de proiectare și 12 pentru executarea lucrărilor) vor fi necesare pentru ca la final să avem o nouă grădiniță cu subsol, parter, etaj și terasă.

„Terasa va fi una verde, iar pe o parte a ei sunt prevăzute panouri fotovoltaice.

Noua grădinița va avea și 9 dormitoare pentru cei mici și accese diferențiate pentru copii și părinți.

Continuăm programul pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru preșcolari. Există zone care s-au dezvoltat imobiliar extrem de intens, așa cum este și cazul Bartolomeu Avantgarden.

Din păcate, infrastructura educațională nu a reușit să țină ritmul.

Corectăm acest lucru cu investiții în mai multe zone ale Brașovului”, am ai transmis primarul Brașovului.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe

Brasov

Braşov: Cinci ofertanţi, în total peste 60 de firme, au depus oferte pentru construirea noului Spital de pneumologie

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Peste 60 de companii, atât din țară, cât și din străinătate, au luat parte în calitate de ofertanți, terți sau subcontractanți, la licitația pentru contractul de proiectare și execuție al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, conform informațiilor furnizate luni de către Primăria municipiului.

Conform sursei citate, cei cinci ofertanţi care concurează pentru obţinerea contractului în valoare de aproximativ 400 milioane de lei sunt:

  • MTE YAPI Ticaret, împreună cu 9 subcontractanţi;
  • Asocierea dintre Ubitech Construcţii SRL (lider),
  • Conim Partners,
  • Mithras Build,
  • Leviatan Design, Copraag Entrepreneur, la care se adaugă 4 subcontractanţi; Asocierea dintre Ness Proiect Europe (lider), Cubicon Invest, Mansart Corporate, la care se adaugă 11 firme ca terţi sau subcontractanţi; Asocierea Bog’Art (lider), Igna Instal, Eren Cons şi alte 13 firme ca subcontractanţi; Asocierea dintre SSAB-AG (lider),UNITH2B, Metag Insaat Ticaret Anonim Sirketi, IproplanŽ Planungsgesellschaft mbH şi 11 firme subcontractante.

„Braşovul are nevoie de un Spital de pneumoftiziologie şi boli infecţioase şi de aceea am tratat tot timpul cu maximă seriozitate acest proiect. Din păcate, nu pot să spun acelaşi lucru despre Ministerul Sănătăţii.

Noi ne-am îndeplinit partea noastră de obligaţii şi, astăzi, avem cinci oferte depuse pentru construirea acestui spital.

Dacă la începutul anului eram felicitaţi pentru proiectul nostru şi obţineam finanţare prin PNRR, după câteva luni, când licitaţia era demarată, ministerul a luat decizia, fără prea multe explicaţii, să retragă proiectul nostru de la finanţare, pentru a îl include într-o finanţare BEI, împrumut pe care ministrul Rafila s-a angajat că îl va semna până la sfârşitul anului.

Sperăm ca de data asta să îşi onoreze promisiunea, pentru că vorbim de înlocuirea unor facilităţi care funcţionează în condiţii improprii, iar braşovenii au dreptul să beneficieze de tratamente medicale în aceleaşi condiţii ca orice european”, a declarat primarul Allen Coliban într-un comunicat transmis de Primăria Braşov.

Conform studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local în 2022, spitalul se va construi pe un teren cu o suprafaţă totală de 76.781 mp şi va fi compus din patru corpuri, cu o suprafaţă totală desfăşurată de 40.695,5 mp.

Proiectul include şi amenajarea a 276 locuri de parcare (79 la nivelul parcajului subteran şi 197 la sol) şi a 12.313,5 mp de zone verzi. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Citește mai departe

Actualitate

Povești de iarnă: Colecția lunii decembrie la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov

Publicat

Arhivă foto

În perioada următoare mai multe povești de iarnă din Colecția lunii decembrie vor fi disponibile la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov.

„Știm că literatura pentru copii este deosebit de bogată în povești despre iarnă, Crăciun și zăpadă, așadar cei mici sunt norocoși și fericiți.

În Colecția lunii Decembrie ne-am gândit și la cei mari, care își doresc, poate, puțină tihnă, într-un fotoliu comod, pentru a se delecta cu scrieri a căror acțiune se petrece pe tărâmuri albe și misterioase.

Poveștile de iarnă pe care le-am pregătit pentru cei mari sunt romane de acțiune, thrillere, aventuri fantastice și comedii romantice, toate având ca element comun decorul hibernal.

Vă invităm să consultați selecția noastră și să împrumutați titlurile dorite, accesând catalogul bibliotecii AICI ”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov.

Citește mai departe