Connect with us

Alba

FOTO: Fiii satului Limba. Sărbătoarea de pe malul Mureșului, la ”vatra pricolicilor”

Publicat



Duminică a fost zi de sărbătoare în satul Limba din apropiere de Alba Iulia, numit și ”vatra pricolicilor”. Localnicii s-au adunat, cu mic și mare, pentru a cinsti locul în care s-au născut.

A fost prilej pentru ei, dar și pentru autorități și invitați, să rememoreze momente importante din istoria satului şi să petreacă împreună, aşa cum se cuvine.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie la biserica din sat, iar mai apoi au fost comemorați eroii neamului.

Au urmat acordarea de diplome, depuneri de coroane, alocuțiuni, și vizitarea expoziție de icoane cu vânzare, făcute de copiii din sat.

Meciul tradițional de fotbal, ”Dealul” cu ”Dinjosul”, s-a jucat pe stadionul ”Nicu Muntean”.

Apoi, la Căminul cultural, a fost festivitatea de închidere a școlii de vară, spectacol folcoric, urmat de discotecă în aer liber.

Evenimentul, organizat de Asociația „Limbenii” împreună cu Primăria și Consiliul Local Ciugud, s-a terminat cu focul de tabără.

Legenda spune că pe vatra satului Limba au trăit dacii care erau organizați într-un grup războinic al căror simbol era lupul. Legenda “Pricolicilor” face referire la ritualurile de iniţiere a tinerilor “lupi”. În urma ritualurilor, locuitorii acestor…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Incendiu în localitatea Balomiru de Câmp: Un hambar a luat foc

Publicat

Un incendiu a izbucnit marți, 14 mai, în jurul orei 21.30, în localitatea Balomiru de Câmp. 

Din primele informații oferite de pompierii din Alba, focul ar fi cuprins un hambar.

La fața locului intervin pompierii din Sebeș cu trei autospeciale.

Misiunea este în dinamică, știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

(P.E) Comunicat PNL Alba Iulia: Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR

Publicat

Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR

20 de grădinițe, școli și licee din oraș sunt modernizate și dotate de administrația locală, cu finanțarea de peste 85 de milioane de lei, fonduri europene, nerambursabile

Finanțările obținute de administrația locală albaiuliană, de peste 85 de milioane de lei, bani nerambursabili, schimbă diametral calitatea actului educațional din unitățile de învățământ preuniversitar din Alba Iulia. Fondurile europene accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

GBT – 40 a fost lansat. Noul chatbot aduce o revoluție tehnologică în raport cu generația anterioară. VIDEO: Ce poate să facă

Publicat

GBT – 40 a fost lansat și toate datele arată că noul chatbot aduce o revoluție tehnologică în raport cu generația anterioară. 

OpenAI a lansat luni seară, într-o conferință live, noua versiune a ChatGPT, GPT-4o. Noua aplicație este și mai puternică și poate face instant munca unui traducător sau a unui programator.

GBT – 40 a fost lansat, iar modelul va fi disponibil inițial gratis, ceea ce înseamnă că oricine va avea acces la cea mai avansată tehnologie OpenAI prin intermediul ChatGPT.

DOZA DE NORMALITATE: Inteligența artificială cu bune și cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Încă două zile de înscrieri pentru cei care vor să se facă polițiști. Unde sunt centrele pentru susținerea probei sportive

Publicat

Perioada de înscriere a candidaților la sesiunea de admitere în cele 2 unități de învățâmânt postliceal ale Poliției Române a fost prelungită cu două zile, până la data de 16 mai 2024. Unde sunt centrele pentru susținerea probei sportive.

Astfel, cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe