Connect with us

Eveniment

FOTO: Primăria Zalău a semnat 4 proiecte PNRR de 23,5 milioane de lei pentru reabilitarea de şcoli şi blocuri

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Trei contracte care vizează modernizarea infrastructurii educaţionale şi un al patrulea pentru modernizarea a două blocuri de locuinţe sociale, cu o valoare totală de peste 23 milioane de lei, au fost semnat luni de primarul municipiului Zalău.

Potrivit Primăriei municipiului Zalău, luni 13 martie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat patru contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5, Valul Renovării.

Trei contracte vizează modernizarea infrastructurii educaționale, iar al patrulea, modernizarea a două blocuri de locuințe sociale.

Internatul și sala de sport a Liceului Pedagogic “Gheorghe Șincai”, Grădinița cu Program Prelungit “Pinochio” și Grădinița cu Program Prelungit “Voinicel” vor intra într-un amplu proces de modernizare, în urma căruia, la cele trei unități de învățământ vor fi efectuate lucrări de creștere a eficienței energetice.

Principalele lucrări de investiții care vor fi realizate cuprind izolarea clădirilor și refacerea finisajelor exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, refacerea în totalitate a șarpantelor și refacerea finisajelor interioare.

Totodată, și blocurile de locuințe sociale C11 și C12 din municipiu vor intra într-un amplu proces de reabilitare, urmând să beneficieze de izolare termică și refacerea finisajelor exterioare.

La interior, instalațiile sanitare, termice și electrice vor fi înlocuite, iar finisajele vor fi refăcute.

Valoarea celor patru contracte de finanțare semnate astăzi este de 23.457.739,39 lei, iar valoarea totală a celor 17 contracte de finanțare semnate prin PNRR până în prezent este de 258.587.406,84 lei.

„În continuare, modernizarea infrastructurii educaționale reprezintă o prioritate pentru administrația locală Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai”, Grădinița cu Program Prelungit “Pinochio” și Grădinița cu Program Prelungit “Voinicel” se alătură celor șase unități de învățământ pentru care am semnat deja contracte de finanțare în vederea creșterii eficienței energetice.

Iată că, la Zalău, banii europeni atrași pentru modernizarea unităților de învățământ configurează o infrastructură școlară de nivel european.

Totodată, mă bucur că un alt contract de finanțare semnat astăzi vizează reabilitarea a două blocuri de locuințe sociale. Investițiile la aceste obiective sunt absolut necesare, iar odată cu finalizarea lucrărilor, aspectul zonei va fi mult îmbunătățit, iar lucrările realizate vor crea condiții mai bune pentru beneficiarii acestor locuințe”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

FOTO: Lucrările la reamenajarea Centrului Vechi al Hunedoarei avansează într-un ritm bun

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Hunedoara

Lucrările de reamenajare a Centrului Vechi al Hunedoara avansează pe zi ce trece, a precizat joi, Primăria.

Potrivit Primăriei Hunedoara, lucrările la reamenajarea Centrului Vechi al Hunedoarei avansează într-un ritm bun.

Porţiunea străzii Libertăţii de pe latura estică a parcului va deveni zonă pietonală.

În paralel, se lucrează şi la modernizarea reţelelor de utilităţi de pe porţiunea străzii Castelului aflat acum „în lucru”.

„Suntem sub presiunea timpului din cauză că trebuie să finalizăm în bună regulă toate proiectele cu finanţare europeană până la 31 decembrie 2023.

Pentru a ne asigura că nu mai există fel de fel de factori care să încetinească ritmul lucrărilor, trebuie să fim prezenţi în teren zi de zi.

Responsabilii de proiecte din cadrul Primăriei merg în fiecare zi pe teren pentru a verifica stadiul şi ritmul lucrărilor.

Astăzi a fost nevoie de o vizită într-o formulă mai largă pe şantierul viitoarei zone pietonale din Oraşul Vechi pentru stabilirea mai multor detalii de execuţie.

Am ţinut să fie prezenţi toţi cei implicaţi, de la reprezentanţi ai Primăriei până la executanţi, diriginte de şantier, proiectant dar şi reprezentanţi ai furnizorilor de utilităţi, astfel încât să ne asigurăm că următoarea fază a lucrărilor de aici nu va ridica probleme deosebite.

În curând, ne vom putea apuca şi de reamenajarea Parcului Libertăţii, procedura de licitaţie pentru desemnarea executantului fiind aproape de finalizare.”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

sursa foto: Facebook / Primăria Hunedoara

Citește mai departe

Cluj

Neluțu Sabău, despre meciul UTA – „U” Cluj: Sperăm să continuăm cu o VICTORIE

Publicat

Antrenorul echipei de fotbal „U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, este de părere că jucătorii săi sunt pregătiți de această partidă și speră că aceștia vor reveni cu o victorie după pauza competițională.

„Cu toate că nu suntem obișnuiți cu ora jocului, mi-am pregătit jucătorii, nu ne-am odihnit în această pauză competițională, ba chiar mi-am chemat jucătorii la antrenamente în jurul orei 12 pentru a se putea obișnui să joace atât de devreme, ei fiind obișnuiți să doarmă la ora aia, dar sunt de părere că suntem pregătiți pentru partida de sâmbătă.” – a declarat Ioan Sabău.

Câte meciuri vor juca „șepcile roșii” pe terenul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Bistrita-Nasaud

Cele mai mari finanțări nerambursabile acordate de bugetul local Bistrița, pentru un festival rock și unul medieval

Publicat

Arhivă foto

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat joi în şedinţa ordinară de Consiliul Local, cele mai mari finanţări nerambursabile de la bugetul local al municipiului Bistriţa, în valoare de 350.000 de lei, vor fi alocate în acest an pentru organizarea unui festival rock şi a unuia medieval.

Pentru acest an, bugetul pentru finanţările nerambursabile acordate în baza Legii 350/2005 a fost de un milion de lei.

Au fost depuse 39 de proiecte, din care 35 au fost selectate pentru finanţare, suma rămasă nealocată depăşind cu puţin 67.000 de lei.

Domeniul cultural a avut cea mai mare alocare în acest an, de 460.000 de lei, la care s-au adăugat 58.000 de lei prin realocarea sumelor rămase necheltuite de la celelalte capitole.

Cele mai mari finanţări au fost obţinute de Asociaţia POV21 pentru organizarea unui festival rock ajuns la cea de-a cincea ediţie – 200.000 de lei şi de Asociaţia culturală „Bistriţa Medievală” pentru organizarea Serbărilor Bistriţei Medievale, eveniment ce datează din anul 2007 – 150.000 de lei.

Din cele 35 de proiecte care au obţinut finanţare, zece sunt din domeniul cultural, iar opt sunt din domeniul sportiv. Agerpres

Citește mai departe

Cluj

Lumea Oceanelor „se deschide” pentru cei mici la Iulius Mall Cluj

Publicat

Lumea Oceanelor „se deschide” pentru cei mici la Iulius Mall Cluj. Acești vor putea admira animale subacvatice și imagini din adâncul mărilor, dar și participa la sesiuni educative. Cum erup vulcanii, cum „respiră oceanele”, cum și de ce se formează fluxul și refluxul și ce legătură are Luna cu cele două fenomene? Poate unul dintre cele mai captivante mistere de pe Pământ este însuși Oceanul Planetar. În perioada 1–9 aprilie 2023, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt așteptați să afle
„Misterele Oceanelor”, în Iulius Mall Cluj. Participarea la proiecțiile video este gratuită, fiind necesară înscrierea.

Multe dintre…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe