Connect with us

Eveniment

Gorj: Câteva zeci de mineri şi energeticieni au protestat pentru reducerea vârstei de pensionare

Publicat



Câteva zeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au protestat, luni, în faţa Prefecturii din Târgu Jiu, pentru aplicarea legii privind reducerea vârstei de pensionare, salarii mai mari în sistem şi condiţii mai bune şi mai sigure de muncă.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a declarat că protestul aparţine minerilor şi energeticienilor care îşi cer drepturile.

„Acest protest este al minerilor şi al energeticienilor nu ne aparţine nouă, liderilor de sindicat. Este un protest care cere implementarea unui proiect aflat la Camera Deputaţilor pentru reducerea vârstei de pensionare. Oamenii politici de aici din Gorj şi cei de la putere cunosc acest proiect de lege şi îl tot ţin în stand-by. (…) Noi, unii lideri de sindicat, am dorit să salvăm Complexul Energetic Oltenia, am adus oameni care vin cu soluţii pentru a produce energie pe cărbune fără poluare. Nu înţelegem de ce conducerea companiei, oamenii politici, nu vor să implementeze acele proiecte. (…) Noi nu vom pleca de aici până nu vom primi un document de la Prefectură, dorim o întâlnire cu premierul, nu cu ministrul Economiei. (…) Suntem un judeţ bogat, dar vom ajunge oameni săraci. Va veni insolvenţa (companiei n.r.)” a spus Nicu Bunoaica.

El a adăugat că protestatarii nu doresc decât calea dialogului, dar vor lua în calcul şi proteste mai mari în Capitală dacă nu vor primi răspuns la doleanţele lor.

„Eu nu doresc decât calea dialogului, sper ca oamenii politici să conştientizeze că de aici au plecat nenumărate revolte care s-au dus până la Bucureşti, vom merge şi acolo, va fi ultima variantă, pe care nu ne-o dorim”, a mai spus Bunoaica.

El a adăugat că minerii din Gorj sunt susţinuţi de către cei din Valea Jiului.

Liderii sindicali din minerit au obţinut aprobare pentru proteste în perioada 8-11 februarie. AGERPRES/(A – autor: Irina Poenaru, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

De ce este realist Planul SIMION? EXPLICAȚIILE unui specialist

Publicat

Imediat după ce președintele AUR, George Simion, și-a prezentat programul pentru alegerile prezidențiale din acest an, atât de la PSD, cât și de la PNL, s-a dat comanda în spațiul public ca toți cei din zona lor de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujul, al treilea cel mai vizitat județ din țară. Peste 230.000 de turiști în structurile de primire

Publicat

Județul Cluj s-a numărat, în primele cinci luni ale anului, printre cele mai atractive destinații pentru turiști. Numărul de sosiri în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare a fost peste 230.000 în această…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Rute ocolitoare după închiderea circulației pe Valea Oltului (DN7) în perioada defrișării versantului, anunțate OFICIAL de CNAIR

Publicat

Rute ocolitoare după închiderea circulației pe Valea Oltului (DN7) în perioada defrișării versantului au fost anunțate vineri OFICIAL de CNAIR. 

Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Urs observat în localitatea Măgina, Aiud. Locuitorii din zonă, avertizați prin mesaj RO-Alert

Publicat

A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Măgina, municipiul Aiud, a anunțat ISU Alba, vineri seara.

Aceștia sunt atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie de acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate