Connect with us

Eveniment

Harghita: Vila din Lacu Roşu, unde copii veniţi în tabără s-au simţit rău, închisă de CJPC. Ce nereguli au fost găsite

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

Vila din Lacu Roșu, unde mai mulți copii au acuzat stări de rău și unii au ajuns la spital, fost închisă temporar, în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, care a identificat mai multe nereguli.

Citește și: Anchetă deschisă de DSP Harghita: Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în tabără la stațiunea Lacu Roșu

Nereguli descoperite în timpul controlului

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita a identificat mai multe nereguli în ceea ce privește siguranța alimentară și igiena în vila destinată taberei, inclusiv produse expirate și condiții necorespunzătoare de depozitare.

Produse precum unt, muștar și condimente cu termene de valabilitate expirate au fost găsite în vila taberei, alături de alimente precum cârnați, crenvurști și jumări păstrate la temperaturi inadecvate.

Amenzi și închidere Temporară

Pe lângă aplicarea unor amenzi convenționale în valoare de 28.000 lei, serviciile de cazare și blocul alimentar au fost oprite temporar, iar unitatea va fi verificată din nou înainte de a-și relua activitatea.

Tabăra în cauză a fost organizată de un operator economic privat de tabere pentru copii, fără a fi anunțată în prealabil la DSP.

Acest lucru a limitat posibilitatea autorităților de a efectua inspecții prealabile.

Reacția Direcției de Sănătate Publică

Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanșat o anchetă în legătură cu incidentul și a aplicat o amendă pentru neregulile legate de păstrarea mostrelor de alimente.

Evenimentul scoate în evidență importanța respectării standardelor de siguranță alimentară și a unei administrări corecte în cadrul taberelor pentru copii, asigurându-le astfel o experiență sigură și sănătoasă.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Modificări importante pentru cei care vor să obțină permisul auto. Noi reguli pregătite de autorități

Publicat

Modificări importante pentru cei care vor să obțină permisul auto. Noi reguli au fost anunțate de comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean.

Condițiile noi sunt prevăzute de o directivă europeană, atât în ceea ce privește obținerea permisului auto, cât și alte reguli de circulație.

Va fi aplicată pe tot teritoriul UE în următorii ani.

Modificări Cod Rutier 2024:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Agenția pentru Cadastru va presta mai multe servicii GRATUIT. Ce prevederi au intrat în vigoare

Publicat

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va presta mai multe servicii gratuit. Agenția își extinde lista inclusiv a celor de interogare dinamică pe baza unor componente API (application programming…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un bărbat din Alba care avea în casă peste 1000 de pachete de țigări de contrabandă, trimis în judecată de magistrații din Aiud

Publicat

Un bărbat din Alba care avea în casă peste 1000 de pachete de țigări de contrabandă a fost trimis în judecată de magistrații din Aiud. 

Potrivit anchetei, în urma unui control la domiciliul bărbatului, în 13 ianuarie 2021, a fost descoperită cantitatea de 1290 (o mie două sute nouă zeci) pachete ţigarete, marca Marble. În...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Tradiții clujene: Sf. Pantelimon sau „Pintilie călător”. Semnifică SFÂRȘITUL verii. Tradiții și superstiții

Publicat

La miez de vară, pe 27 iulie, în satul tradițional din Cluj era sărbătorit cel mai mare tămăduitor, Sfântul Pantelimon, numit în tradițiile populare și „Pintilie Călător”. În mitologia populară era considerat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate