Connect with us

Eveniment

Harghita: Vila din Lacu Roşu, unde copii veniţi în tabără s-au simţit rău, închisă de CJPC. Ce nereguli au fost găsite

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

Vila din Lacu Roșu, unde mai mulți copii au acuzat stări de rău și unii au ajuns la spital, fost închisă temporar, în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, care a identificat mai multe nereguli.

Citește și: Anchetă deschisă de DSP Harghita: Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în tabără la stațiunea Lacu Roșu

Nereguli descoperite în timpul controlului

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita a identificat mai multe nereguli în ceea ce privește siguranța alimentară și igiena în vila destinată taberei, inclusiv produse expirate și condiții necorespunzătoare de depozitare.

Produse precum unt, muștar și condimente cu termene de valabilitate expirate au fost găsite în vila taberei, alături de alimente precum cârnați, crenvurști și jumări păstrate la temperaturi inadecvate.

Amenzi și închidere Temporară

Pe lângă aplicarea unor amenzi convenționale în valoare de 28.000 lei, serviciile de cazare și blocul alimentar au fost oprite temporar, iar unitatea va fi verificată din nou înainte de a-și relua activitatea.

Tabăra în cauză a fost organizată de un operator economic privat de tabere pentru copii, fără a fi anunțată în prealabil la DSP.

Acest lucru a limitat posibilitatea autorităților de a efectua inspecții prealabile.

Reacția Direcției de Sănătate Publică

Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanșat o anchetă în legătură cu incidentul și a aplicat o amendă pentru neregulile legate de păstrarea mostrelor de alimente.

Evenimentul scoate în evidență importanța respectării standardelor de siguranță alimentară și a unei administrări corecte în cadrul taberelor pentru copii, asigurându-le astfel o experiență sigură și sănătoasă.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Cum va arăta parcarea supraetajată ce va fi construită în Blaj. Va avea șase niveluri și 200 locuri de parcare

Publicat

În Blaj va fi construită o parcare supraetajată pe șase niveluri, în zona Gării, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar. Locația va oferi, în total 200 de locuri de parcare.

”Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „Park & Ride” – pe fonduri europene.

Ezte vorba despre linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Atenționare cod GALBEN de viituri și inundații în Cluj

Publicat

Prefectura Cluj a lansat o atenționare de cod galben hidrologic, valabil în jud. Cluj în intervalul 08.05.2024, ora 12:00 – 09.05.2024, ora 08:00.

„În arealul Someș-Tisa sunt vizate sectoare de cursuri de apă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Atenționare Cod galben de inundații în Alba și alte județe din țară până joi dimineața. Zonele vizate

Publicat

Hidrologii au emis atenționare Cod Galben de inundații, valabilă de miercuri până joi dimineața, în Alba și alte județe din țară.

Atenționarea este emisă având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore. Județul Alba și alte zone din țară sunt sub atenționare Cod Galben de furtuni.

Cod Galben de furtuni – miercuri, până la ora 23.00

Miercuri, 8 mai, până la ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Doi bărbați, reținuți pentru trafic de droguri în Cluj. Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict

Publicat

Doi bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe