Connect with us

Eveniment

Harghita: Vila din Lacu Roşu, unde copii veniţi în tabără s-au simţit rău, închisă de CJPC. Ce nereguli au fost găsite

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

Vila din Lacu Roșu, unde mai mulți copii au acuzat stări de rău și unii au ajuns la spital, fost închisă temporar, în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, care a identificat mai multe nereguli.

Citește și: Anchetă deschisă de DSP Harghita: Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în tabără la stațiunea Lacu Roșu

Nereguli descoperite în timpul controlului

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita a identificat mai multe nereguli în ceea ce privește siguranța alimentară și igiena în vila destinată taberei, inclusiv produse expirate și condiții necorespunzătoare de depozitare.

Produse precum unt, muștar și condimente cu termene de valabilitate expirate au fost găsite în vila taberei, alături de alimente precum cârnați, crenvurști și jumări păstrate la temperaturi inadecvate.

Amenzi și închidere Temporară

Pe lângă aplicarea unor amenzi convenționale în valoare de 28.000 lei, serviciile de cazare și blocul alimentar au fost oprite temporar, iar unitatea va fi verificată din nou înainte de a-și relua activitatea.

Tabăra în cauză a fost organizată de un operator economic privat de tabere pentru copii, fără a fi anunțată în prealabil la DSP.

Acest lucru a limitat posibilitatea autorităților de a efectua inspecții prealabile.

Reacția Direcției de Sănătate Publică

Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanșat o anchetă în legătură cu incidentul și a aplicat o amendă pentru neregulile legate de păstrarea mostrelor de alimente.

Evenimentul scoate în evidență importanța respectării standardelor de siguranță alimentară și a unei administrări corecte în cadrul taberelor pentru copii, asigurându-le astfel o experiență sigură și sănătoasă.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. „Armenii, prietenii mei”: Lansare de carte la Cluj-Napoca a autorului Karen Sebesi

Publicat

Lansarea cărții „Armenii, prietenii mei” de Karen Sebesi a avut loc joi seară la Muzeul de Artă din Cluj, în cadrul festivalului ROCADE.

La eveniment au participat, printre alții, Varujan Vosganian,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Canale navigabile de „mobilitate urbană” la Alba Iulia, după o ploaie torențială. Probleme și în alte zone din județ

Publicat

O ploaie torențială care s-a abătut joi seara peste municipiul Alba Iulia a transformat unele artere proaspăt modernizate în adevărate canale navigabile.

Și noile stații de autobuz au fost inundate, astfel că cetățenii care așteptau transportul public în comun au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

NASA a difuzat din greșeală o înregistrare cu astronauți în pericol pe Stația Spațială. Precizări ulterioare: ”A fost o simulare”

Publicat

NASA a difuzat din greşeală, o simulare a unui exerciţiu în care astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională erau trataţi pentru „accidente de decompresie”. 

În jurul orei 22:28 GMT, canalul de YouTube al Administraţiei Naţionale pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) a difuzat o...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Mașină – submarin, surprinsă de apă sub podul din Mărăști. Momentul când cade tavanul de la Iulius Mall

Publicat

Pompierii clujeni au fost solicitați, joi seara, să intervină pentru degajarea unei mașini surprinse de apă sub podul din Mărăști, de la intersecția străzilor Ialomiței cu Traian Vuia din Cluj-Napoca, dar și în alte…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe