Connect with us

Eveniment

Harghita: Vila din Lacu Roşu, unde copii veniţi în tabără s-au simţit rău, închisă de CJPC. Ce nereguli au fost găsite

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Vila din Lacu Roșu, unde mai mulți copii au acuzat stări de rău și unii au ajuns la spital, fost închisă temporar, în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, care a identificat mai multe nereguli.

Citește și: Anchetă deschisă de DSP Harghita: Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în tabără la stațiunea Lacu Roșu

Nereguli descoperite în timpul controlului

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita a identificat mai multe nereguli în ceea ce privește siguranța alimentară și igiena în vila destinată taberei, inclusiv produse expirate și condiții necorespunzătoare de depozitare.

Produse precum unt, muștar și condimente cu termene de valabilitate expirate au fost găsite în vila taberei, alături de alimente precum cârnați, crenvurști și jumări păstrate la temperaturi inadecvate.

Amenzi și închidere Temporară

Pe lângă aplicarea unor amenzi convenționale în valoare de 28.000 lei, serviciile de cazare și blocul alimentar au fost oprite temporar, iar unitatea va fi verificată din nou înainte de a-și relua activitatea.

Tabăra în cauză a fost organizată de un operator economic privat de tabere pentru copii, fără a fi anunțată în prealabil la DSP.

Acest lucru a limitat posibilitatea autorităților de a efectua inspecții prealabile.

Reacția Direcției de Sănătate Publică

Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanșat o anchetă în legătură cu incidentul și a aplicat o amendă pentru neregulile legate de păstrarea mostrelor de alimente.

Evenimentul scoate în evidență importanța respectării standardelor de siguranță alimentară și a unei administrări corecte în cadrul taberelor pentru copii, asigurându-le astfel o experiență sigură și sănătoasă.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vânzările de mașini electrice în țările din Europa, în creștere accelerată. Cele mai căutate autoturisme

Publicat

Ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto din Europa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 20% în luna august.

Potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme în Europa au crescut pentru a 13-a lună consecutiv, informează AFP.

Potrivit Agenției de Presă AFP, asociaţia – care reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 904.509…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Antrenorul CFR Cluj, Andrea Mandorlini, suspendat două etape de FRF. Şi amendat, vezi suma. Alţi clujeni sancţionaţi

Publicat

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, italianul Andrea Mandorlini, a fost sancţionat, miercuri, de Comisia de Disciplină a FRF cu 2 etape de suspendare şi 5.000 de lei penalitate sportivă pentru eliminarea din partida cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ziua internațională a persoanelor vârstnice, sărbătorită pe 28 septembrie, la Sebeș

Publicat

Ziua internațională a persoanelor vârstnice va fi sărbătorită la Sebeș pe data de 28 septembrie. Persoanele interesate se vor putea înscrie până pe data de 25 septembrie, ora 16:00, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, strada Aleea Lac, nr. 12.

Potrivit reprezentanților administrației locale, informații suplimentare pot fi obținute la nr. de telefon 0746.092655.

Ziua…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

21 septembrie 2023: Ziua Internațională a Păcii, sărbătorită în contextul a zeci de conflicte deschise la nivel mondial

Publicat

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie pentru a promova pacea și a pune accentul pe eforturile de prevenire a conflictelor și de rezolvare pașnică a acestora.

Această zi a fost stabilită în 1981 printr-o rezoluție a Adunării Generale a Națiunilor Unite și este sărbătorită în întreaga lume prin diverse activități și evenimente care promovează pacea, toleranța și înțelegerea între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe