Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Prefectura a contestat în apel hotărârea prin care au fost validate mandatele noilor consilieri judeţeni. Motivul

Publicat



sursa foto: Primăria Deva

Instituţia Prefectului Hunedoara a informat, joi, că a contestat, la Tribunalul Hunedoara, hotărârea prin care au fost validate mandatele noilor consilieri judeţeni, pe motiv că încheierea pronunţată de instanţă este „prematură”, iar „solicitarea de validare a fost făcută de o persoană fără calitate procesuală activă”.

Prefectul judeţului Hunedoara, Doris Visirin, a formulat apel împotriva încheierii instanţei prin care s-au validat mandatele consilierilor judeţeni, urmând ca apelul să fie soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia.

„Apreciem că pronunţarea încheierii privind validarea mandatelor consilierilor judeţeni ai Consiliului Judeţean Hunedoara, declaraţi aleşi în urma desfăşurării scrutinului electoral pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, desfăşurat în data de 9 iunie 2024, s-a făcut cu nerespectarea art. 34 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 care dispune: ‘Prin derogare de la prevederile art. 113 alin. (1), art. 114 alin. (1) şi (3), art. 115 alin. (1), art. 121 alin. (1) lit. a), art. 149 alin. (1), art. 150 alin. (1) şi art. 187 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, pentru intrarea în exerciţiul mandatului autorităţilor administraţiei publice locale alese în anul 2024, termenele reglementate în cuprinsul acestor articole încep să curgă de la data de 27 septembrie 2024′”, a explicat Prefectura.

”Cererea privind validarea mandatelor consilierilor judeţeni ai Consiliului Judeţean Hunedoara a fost prematur introdusă”

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara, „pe cale de consecinţă, conform acestor dispoziţii legale, termenele prevăzute în articolele menţionate încep să curgă de la data de 27 septembrie 2024, iar cererea privind validarea mandatelor consilierilor judeţeni ai Consiliului Judeţean Hunedoara a fost prematur introdusă”.

De asemenea, conducerea Prefecturii susţine că Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean nr. 22 Hunedoara nu ar fi avut „calitate procesuală activă pentru a solicita instanţei competente validarea mandatelor de consilieri judeţeni”, iar obligaţia respectivă ar fi revenit secretarului general al Instituţiei Prefectului Hunedoara.

„Faţă de aceste aspecte, prefectul judeţului Hunedoara a formulat, în termen legal, apel împotriva încheierii prin care s-au validat mandatele consilierilor judeţeni, apreciind că încheierea pronunţată de Tribunalul Hunedoara este prematură, iar solicitarea de validare a fost făcută de o persoană fără calitate procesuală activă, urmând ca apelul să fie soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia”, se menţionează în comunicat.

Tribunalul Hunedoara a validat, pe data de 8 august, mandatele consilierilor judeţeni aleşi la scrutinul din 9 iunie, hotărârea instanţei putând fi atacată cu apel în termen de trei zile de la comunicare.

În urma alegerilor locale din acest an, viitorul CJ Hunedoara va fi format din 17 consilieri PSD, nouă consilieri PNL şi şapte consilieri de la AUR. A

sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele? (P)

Publicat

Atunci când decideți să cumpărați online un nou set de anvelope pentru mașina dvs., există mai mulți factori de care să-i luați în considerare.

Pe lângă specificațiile producătorului, trebuie să țineți…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Schimbări de calcul la pensiile pentru grupele de muncă. Proiect de lege în care vârsta de pensionare scade în zeci de localități

Publicat

Noi schimbări la calcularea pensiilor pentru grupele de muncă sunt incluse într-un nou proiect de lege aflat în parlament. Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, 10 septembrie, că va depune un proiect de lege cu privire la calcularea pensiilor pentru grupele de muncă.

Potrivit acestuia, propunerea este ca punctul de referinţă să fie calculat raportat la prevederile legii în vigoare la momentul ieșirii la pensie. 

Potrivit acestuia, sunt mineri din Munții Apuseni care, după recalculare, au avut scăderi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Pasajul de la intersecția str. Oașului – Bd. Muncii va costa 130 milioane de euro. Va fi depus pentru finanțare europeană

Publicat

Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca au dat „undă verde” joi proiectului de pasaj rutier la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii. Lucrările vor fi realizate pe fonduri europene.

Proiectul de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Peste 200 de mașini verificate în trafic, în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au rămas fără permis

Publicat

Peste 200 de mașini au fost verificate în trafic, în ultimele 24 de ore, în județul Alba. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile, în sistem integrat.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 363 de verificări de persoane și 227 de verificări de autovehicule.

Au fost constatate 56 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice. Au fost sancționate cu amenzi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate