Connect with us

Eveniment

”În aventură cu Ţiţiruş” – program de educaţie muzeală pentru copii organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

Publicat


Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău vrea să atragă copiii spre activităţi culturale, readucând la viaţă, imaginar, pisoiul pictorului Ioan Sima, prin programul de educaţie muzeală intitulat „În aventură cu Ţiţiruş”.

O primă întâlnire între copii şi pisoiul Ţiţiruş va avea loc duminică, 26 martie, la un centru comercial din Zalău.

„Duminică vă provocăm la prima întâlnire cu Ţiţiruş, unde îi vom afla povestea şi ne vom lăsa conduşi în lumea colorată a prietenului său Nacu – o lume plină de culoare, de pensule şi de pânze. Oferta lui pentru aventură este irezistibilă, aşa că vă aşteptăm să descoperiţi o poveste locală neştiută până acum”, se arată, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Muzeului Judeţean Zalău.

Potrivit sursei citate, întâlnirile cu Ţiţiruş vor fi lunare, pentru a dezvălui celor mici ce face toată ziua un pisoi într-o galerie de artă, ce visează o pisică, cum se fac calculele pisoieşti sau unde se ascunde un pisic mic şi jucăuş.

„Aşa că prima întâlnire cu Ţiţiruş e doar una dintre multele aventuri care ne aşteaptă în cursul acestui an. Vă aşteptăm duminică, altfel Ţiţiruş vă pune absenţi de la joacă!”, se mai arată în postare.

Ioan Sima este cel mai cunoscut pictor originar din Sălaj, Galeriile de Artă din Zalău, aflate în coordonarea Muzeului Judeţean, purtându-i numele.

Circa 90 la sută din creaţia pictorului originar din Pericei, care a trăit între anii 1898-1985, a fost donată de acesta galeriei care îi poartă numele, o mică parte din lucrările sale fiind în colecţii particulare din Cluj-Napoca.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

DUMINICĂ: Drumeție pe Dealul Mamut, organizată de Centrul de Tineret Alba Iulia. Cum se pot înscrie tinerii

Publicat

Tinerii care vor să evadeze în aer liber și să participe la o plimbare ușoară sunt invitați duminică la o drumeție pe Dealul Mamut de lângă Alba Iulia. 

Evenimentul este organizat pe 14 aprilie, de la ora 15:00, de către Centrul de Tineret Alba Iulia, sprijinit de Fundația Județeană de Tineret Alba. Punctul de întâlnire este parcarea Kaufland, situată pe strada Calea Moților.

„Visezi la o evadare în aer liber și o plimbare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Publicat

„U” Cluj și Petrolul Ploiești s-au întâlnit astăzi, 13 aprilie, pe Stadionul Cluj Arena în etapa a patra din play-out-ul Superligii României. Partida s-a încheiat cu victoria „șepcilor roșii” care urcă pe primul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Programul de guvernare AUR a fost prezentat de către specialiștii care au lucrat la el!

Publicat

Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

O nouă lege a poliției locale. Care sunt principalele schimbări și ce atribuții vor avea polițiștii locali. PROIECT, în dezbatere

Publicat

O nouă lege a poliției locale. Legea poliției locale, cu o vechime de peste 13 ani, urmează să fie înlocuită.

Un proiect de lege în acest sens a fost publicat recent în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Potrivit expunerii de motive, în prezent activitatea poliției locale este reglementată prin Legea poliției locale nr. 155/2010. „De la intrarea în vigoare a acestei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe