Connect with us

Eveniment

”În aventură cu Ţiţiruş” – program de educaţie muzeală pentru copii organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

PublicatMuzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău vrea să atragă copiii spre activităţi culturale, readucând la viaţă, imaginar, pisoiul pictorului Ioan Sima, prin programul de educaţie muzeală intitulat „În aventură cu Ţiţiruş”.

O primă întâlnire între copii şi pisoiul Ţiţiruş va avea loc duminică, 26 martie, la un centru comercial din Zalău.

„Duminică vă provocăm la prima întâlnire cu Ţiţiruş, unde îi vom afla povestea şi ne vom lăsa conduşi în lumea colorată a prietenului său Nacu – o lume plină de culoare, de pensule şi de pânze. Oferta lui pentru aventură este irezistibilă, aşa că vă aşteptăm să descoperiţi o poveste locală neştiută până acum”, se arată, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Muzeului Judeţean Zalău.

Potrivit sursei citate, întâlnirile cu Ţiţiruş vor fi lunare, pentru a dezvălui celor mici ce face toată ziua un pisoi într-o galerie de artă, ce visează o pisică, cum se fac calculele pisoieşti sau unde se ascunde un pisic mic şi jucăuş.

„Aşa că prima întâlnire cu Ţiţiruş e doar una dintre multele aventuri care ne aşteaptă în cursul acestui an. Vă aşteptăm duminică, altfel Ţiţiruş vă pune absenţi de la joacă!”, se mai arată în postare.

Ioan Sima este cel mai cunoscut pictor originar din Sălaj, Galeriile de Artă din Zalău, aflate în coordonarea Muzeului Judeţean, purtându-i numele.

Circa 90 la sută din creaţia pictorului originar din Pericei, care a trăit între anii 1898-1985, a fost donată de acesta galeriei care îi poartă numele, o mică parte din lucrările sale fiind în colecţii particulare din Cluj-Napoca.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Reguli și interdicții la Evaluare Națională. Obiectele INTERZISE în sala de examen

Publicat

Evaluarea Națională începe marți, 25 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Joi, 27 iunie, este proba la Matematică, iar vineri, 28 iunie, la Limba maternă. 

Pentru elevii claselor a VIII-a acesta este…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Postul Sfinților Petru și Pavel 2024. Zilele cu dezlegare la ulei și vin. Tradiții și obiceiuri de Sânpetru

Publicat

Postul Sfinților Petru și Pavel 2024 a început luni, 24 iunie. În acest an, postul durează doar cinci zile.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi împreună în 29 iunie. Biserica a hotărât ca aceşti doi mari Apostoli să fie cinstiţi în aceeaşi zi deoarece în aceeaşi zi şi în acelaşi an au pătimit moarte de martiri la Roma. Sfântul...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ARTĂ populară autentică la Târgul de vară „Învie Tradiția”

Publicat

Arta populară s-a născut din aspiraţia spre frumos a omului, din nevoia sa de a transforma natura și de a exprima modul în care privește viața prin imagini și simboluri, ce reprezintă spiritul specific al unui loc,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Bani de la Consiliul Județean Alba pentru sport. Ce sume vor primi CSM Volei Alba Blaj și Asociația Județeană de Fotbal

Publicat

CSM Volei Alba Blaj și Asociația Județeană de Fotbal vor primi bani din bugetul Consiliului Județean Alba, pentru activități sportive în anul competițional 2024-2025.

  • „CSM Volei Alba Blaj – Lupta pentru a aduce titlul de Campioană a României la Blaj în judeţul Alba” al Clubului Sportiv Municipal Volei Alba Blaj
  • „Dezvoltarea și promovarea fotbalului în Județul Alba” al Asociaţiei...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe