Connect with us

Eveniment

Investiţii de aproape trei milioane lei pentru redeschiderea unei ambulatoriu în locul fostului Spital de Boli Cronice din Cehu Silvaniei

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Aproximativ trei milioane de lei, din bugetul propriu şi fonduri europene, vor fi investiți de Consiliul Județean Sălaj, pentru amenajarea unui ambulatoriu de specialitate în fostul Spital de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, singurul oraş din judeţul Sălaj în care nu există spital.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al CJ Sălaj, Andreea Marton, stadiul lucrărilor de reamenajare şi reabilitare a Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, la parterul fostului spital din Cehu Silvaniei, este, în prezent, de circa 70%.

„Proiectul este implementat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, finanţarea în valoare de aproximativ 800.000 de lei (TVA inclus) fiind asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Sălaj.

Principalele intervenţii vizează amenajarea cabinetelor medicale, a spaţiilor pentru depozitarea materialelor sanitare şi a vestiarelor, refacerea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare, realizarea de finisaje interioare, refacerea trotuarelor şi a sistemelor de colectare şi evacuare a apei pluviale.

Investiţii de aproximativ trei milioane de lei pentru redeschiderea unei unităţi spitaliceşti în Cehu Silvaniei. Consiliul Județean a semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Viitoarele cabinete vor fi deservite de către medici ai SJU Zalău, în specialităţi precum pediatrie, oncologie, psihiatrie adulţi, diabet, nutriţie şi boli metabolice.

În funcţie de nevoile locuitorilor din zonă şi de adresabilitate, serviciile medicale vor fi completate prin adăugarea de noi specialităţi”, a precizat Andreea Marton.

Ambulatoriul de la Cehu Silvaniei ar urma să devină funcţional în prima jumătate a acestui an.

Totodată, CJ Sălaj a semnat, luni, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, un contract cu o valoare de două milioane de lei, prin componenta „Valul Renovării” a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru extinderea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă în Cehu Silvaniei, fiind vizate lucrări de reabilitare a pereţilor exteriori, a tâmplăriei exterioare, a podului şi a planşeului peste demisol, precum şi modernizarea instalaţiei de iluminat, prin montarea de corpuri LED şi panouri fotovoltaice.

Spitalul de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, singura unitate spitalicească din oraş, s-a închis în anul 2011. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ce se întâmplă cu POLIȚELE RCA de la Euroins? Acestea rămân VALABILE, însă pot fi DENUNȚATE în orice moment

Publicat

Ghidul informativ UNSAR – BAAR informează că poliţele de asigurare emise de Euroins România rămân valabile, dar pot fi denunţate în orice moment. În cazul în care deţineţi o poliţă de asigurare emisă de Euroins România poliţa dumneavoastră de asigurare rămâne în continuare valabilă, producându-şi efectele, scrie Alba24.ro.

„Puteţi însă denunţa în orice moment poliţa şi să încheiaţi una nouă la un alt asigurator autorizat. Dacă denunţaţi poliţa şi nu aţi avut daune în perioada de valabilitate de până la denunţare, pentru perioada rămasă aveţi dreptul să vă recuperaţi diferenţa de primă de la FGA – Fondul de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Concert de JAZZ și Vinyl Session la deschiderea Music Gallery de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Publicat

Sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 17, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, va avea loc vernisajul Music Gallery, proiectul care prezintă muzica jazz sub forma unei expoziții, anunță organizatorii.

music gallery 2

„În cadrul evenimentului va fi organizat și un concert de muzică live susținut de 7th Sense, una dintre cele mai tinere și apreciate trupe de jazz din România care recent și-a lansat noul album ”Light in Chaos”. Concertul va avea loc de la ora 19.00, și va fi urmat, de la ora 20.00, de un set de muzică de pe viniluri, cu Dodo. Doritorii pot să își achiziționeze biletul de intrare online, de pe site-ul iabilet.ro. Biletul costă 50 de lei și include…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Leul REZISTĂ la turbulențele din piețele financiare

Publicat

Leul a survolat cu bine turbulențele provocate de criza financiară care a început în Statele Unite (falimentul și preluarea de către stat a Silicon Valley Bank) și a traversat rapid Oceanul până în Țara Cantoanelor, unde a provocat dispariția Credit Suisse, care ar fi urmat să fie preluată de către USB, cea mai mare bancă elvețiană.

Vineri, acțiunile Credit Suisse scădeau la o zi după ce Banca Națională a Elveției (BNS) i-a acordat un împrumut (linie de creditare) în valoare de 50 miliarde franci. Moneda elvețiană a răspuns negativ la această evoluție și s-a depreciat la 0,984 – 0,991 franci/euro iar în piața locală cursul a scăzut la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Consilierul local Anca Ciubăncan, EXCLUSĂ din PSD Cluj după bătaia cu Angela Sacaliș. Ce alte SANCȚIUNI s-au dat

Publicat

PSD Cluj-Napoca a decis, duminică, excluderea din partid a consilierului local Anca Ciubăncan și a Angelei Sacaliș în urma scandalului de sâmbătă, se arată într-un comunicat al partidului.

Citește și: Bătaie între PSD-iste la sediul din Cluj. Una-i la urgenţe. „Mi-a dat cu picioarele în burtă”. Ce spune IPJ. Motivul bătăii

„Astăzi,19.03.2023, Biroul Permanent Municipal al P.S.D. Cluj-Napoca, în sedința extraordinară  a aplicat sancțiunile cuvenite persoanelor implicate în regretabilul eveniment, izolat, petrecut la data de 17.03.2023 la sediul organizației municipale.

Deciziile luate astăzi respectă în integralitate Statutul P.S.D. ,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe