Connect with us

Eveniment

Investiţii de aproape trei milioane lei pentru redeschiderea unei ambulatoriu în locul fostului Spital de Boli Cronice din Cehu Silvaniei

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Aproximativ trei milioane de lei, din bugetul propriu şi fonduri europene, vor fi investiți de Consiliul Județean Sălaj, pentru amenajarea unui ambulatoriu de specialitate în fostul Spital de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, singurul oraş din judeţul Sălaj în care nu există spital.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al CJ Sălaj, Andreea Marton, stadiul lucrărilor de reamenajare şi reabilitare a Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, la parterul fostului spital din Cehu Silvaniei, este, în prezent, de circa 70%.

„Proiectul este implementat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, finanţarea în valoare de aproximativ 800.000 de lei (TVA inclus) fiind asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Sălaj.

Principalele intervenţii vizează amenajarea cabinetelor medicale, a spaţiilor pentru depozitarea materialelor sanitare şi a vestiarelor, refacerea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare, realizarea de finisaje interioare, refacerea trotuarelor şi a sistemelor de colectare şi evacuare a apei pluviale.

Investiţii de aproximativ trei milioane de lei pentru redeschiderea unei unităţi spitaliceşti în Cehu Silvaniei. Consiliul Județean a semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Viitoarele cabinete vor fi deservite de către medici ai SJU Zalău, în specialităţi precum pediatrie, oncologie, psihiatrie adulţi, diabet, nutriţie şi boli metabolice.

În funcţie de nevoile locuitorilor din zonă şi de adresabilitate, serviciile medicale vor fi completate prin adăugarea de noi specialităţi”, a precizat Andreea Marton.

Ambulatoriul de la Cehu Silvaniei ar urma să devină funcţional în prima jumătate a acestui an.

Totodată, CJ Sălaj a semnat, luni, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, un contract cu o valoare de două milioane de lei, prin componenta „Valul Renovării” a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru extinderea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă în Cehu Silvaniei, fiind vizate lucrări de reabilitare a pereţilor exteriori, a tâmplăriei exterioare, a podului şi a planşeului peste demisol, precum şi modernizarea instalaţiei de iluminat, prin montarea de corpuri LED şi panouri fotovoltaice.

Spitalul de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, singura unitate spitalicească din oraş, s-a închis în anul 2011. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va reprezenta România la World Butchers’ Challenge 2025

Publicat

Un număr de 10  locuri sunt disponibile în echipa „Măcelari de elită”, care va reprezenta România la cel mai prestigios eveniment mondial dedicat măcelăriei, World Butchers’ Challenge (WBC), programat anul viitor, la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Cum arată decorațiunile de Paște 2024 la Alba Iulia. Iepuri gigant și alte ansambluri decorative. Unde sunt amplasate

Publicat

La Alba Iulia au fost montate decorațiuni de Paște 2024, care aduc în oraș atmosferă de sărbătoare. Iepuri și ouă gigant, dar și alte ansambluri decorative pot fi observate în mai multe zone din municipiu.

”Am dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Accident la Alba Iulia. Copil care trecea strada pe bicicletă, acroșat de o mașină de școală de șoferi

Publicat

Un accident petrecut la Alba Iulia a fost surprins în imagini de participanți la trafic. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona intersecției dintre bd. 1 Decembrie 1918 și strada Vasile Goldiș.

În imagini se observă cum un copil aflat pe bicicletă intră cu viteză pe trecerea de pietoni, în fața unei mașini.

Autoturismul de școala de șoferi oprește brusc însă copilul este acroșat și cade de pe bicicletă.

Se ridică…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul I în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Publicat

Eleva de 17 ani care a căzut de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca este conștientă, dar a suferit multiple traumatisme.

Aceasta a ajuns la UPU Copii conștientă și stabilă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe