Connect with us

Alba

Peste 350 de pacienți internați pe secțiile COVID din Alba. Numărul de paturi disponibile nu mai este suficient

Publicat



Mare parte a pacienților internați în spitalele din Alba, infectați cu COVID au fost depistați ca purtători ai tulpinii Delta, o formă mult mai agresivă a virusului care duce la o stare de rău a pacienților, într-un timp foarte scurt. 

Situația este una îngrijorătoare la nivelul județului, numărul de paturi alocate pacienților COVID din unitățile medicale este prea mic pentru numărul mare de pacienți ce au nevoie de îngrijiri medicale. 

Pe secțiile COVID sunt internați 358 de adulți și cinci copii. Din cei 358 de adulți, 37 se află pe secțiile ATI, din care 13 sunt în stare gravă, intubați.

Momentan, la data de 22 octombrie, 112 pacienți nu au nevoie de oxigen, 116 sunt conectați la un flux de oxigen scăzut, 130 au nevoie de un flux de oxigen ridicat.

40 de pacienți sunt conectați la ventilație non invazivă, iar 13 la ventilație invazivă.

”DSP Alba a solicitat unitatilor sanitare din judet, pe fondul cresterii numarului de cazuri COVID  19, suplimentarea numarului de paturi destinate tratarii pacientilor forme medii de boala, precum si suplimentarea numarului de paturi ATI in cele 3 unitati sanitare de nivel I din judet (Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, Spitalul Municipal Aiud si…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Peste 900 de secții de votare în străinătate, la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Precizările MAE

Publicat

Peste 900 de secții de votare în străinătate, la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a emis, în acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr. 868/2024 publicat in Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 434 / 10 mai 2024, în conformitate cu prevederile art. 34…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cupa „Regele Ferdinand I” la șah rapid, la Alba Iulia. 140 de jucători din cinci țări, prezenți în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Cupa „Regele Ferdinand I” la șah rapid. La Alba Iulia a început sâmbătă, 11 mai, Cupa „Regele Ferdinand I” la șah rapid. La turneul desfășurat în perioada 11-12 mai participă circa 140 de jucători din cinci țări, între aceștia fiind și nouă Mari Maeștri Internaționali. 

Competiția se desfășoară la Palatul Principilor, sala Transilvania din Cetatea Alba Carolina. Directorul de turneu este șahistul albaiulian Mihnea Costachi.

„O să fie aproximativ 140 de jucători, din cinci țări. Avem nouă Mari Maeștri Internaționali la start, deci…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

11-12 mai: Festivalul concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Festivalul concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”, la Alba Iulia. La Casa de Cultură a Studenților din municipiul Alba Iulia are loc, în weekendul 11-12 mai, cea de-a XII-a ediție a Festivalului național concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”.

14 tineri talentați din Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Pitești și Alba Iulia, acompaniați de un band live, vor concura pe scena Casei de Cultură a Studenților pentru premii în valoare totală de 12.500 lei, în fața unui juriu prestigios, condus de compozitorul și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie și mister în inima Transilvaniei

Publicat

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. În Alba, turiştii pot găsi locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte pentru pasionaţii de adrenalină, zone care păstrează urmele istoriei şi un bogat tezaur de tradiţii şi obiceiuri populare.

De la Cetatea Alba Carolina până în Munţii Apuseni sau Munţii Sebeşului, vizitatorii pot vedea o salbă de frumuseţi care le rămân întipărite în minte. Nu în ultimul rând, pot gusta din preparatele culinare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe