Connect with us

Covasna

PNL-frakcióvezető A kormányfő óráján: A PSD-kormányok nagy gazdasági egyensúlyvesztéshez vezettek

Publicat


Bukarest, február 22. /Agerpres/ – Gabriel Andronache, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alsóházi frakcióvezetője azt mondta A kormányfő órája elnevezésű meghallgatáson, hogy a Szociáldemokrata Párt két évtizeden át kormányzott, és ez idő alatt hatalmas gazdasági egyensúlyvesztést okozott az országnak.

A kormányfő órája meghallgatást a PSD kezdeményezte, témája a Cîţu-kormány költségvetés-tervezete, amely a PSD szerint ‘Románia gazdasági halálát’ fogja maga után vonni.

A PNL frakcióvezetője ezzel szemben azt fejtette ki az ülés alkalmából, hogy a 2020-as és 2021 eleji gazdasági mutatók tanúsága szerint Románia nagyon jó intézkedéseket hozott uniós szinten is a gazdasági válság enyhítése érdekében.

Andronache azt mondta, a Szociáldemokrata Párt minden egyes költségvetése új adók és illetékek bevezetésével járt, és ‘a PSD minden egyes lejért, amit hozzátett a nyugdíjakhoz vagy fizetésekhez, legalább két lejt vett ki adók és illetékek formájában az emberek zsebéből.’

Kifejtette, a PSD, ahányszor csak hatalmon volt, mindig a valóságtól elrugaszkodott törvényeket hozott, amelynek következményeit aztán a jobboldali kormányoknak kellett korrigálniuk.

Az idei államháztartási törvény tervezetéről a liberális párti politikus úgy vélekedett: bátor, realista büdzséről van szó, amely a válság dacára is biztosítja a bérek kifizetését, az emelt nyugdíjakat és gyerekpénzt, az egészségügy megnövekedett költségeit, és erőforrásokat biztosít a helyi közösségek és a közberuházások számára.
AGERPRES/(RO -szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)
sursa: Agerpres

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

F. Cîţu: Nem szerepel egyetlen, kötelező oltásról szóló jogszabálytervezet sem a kormány napirendjén

Publicat

Bukarest, március 8./Agerpres/ – Nem szerepel egyetlen, kötelező oltásról szóló jogszabálytervezet sem a kormány napirendjén – jelentette ki hétfőn Florin Cîţu miniszterelnök, amikor arról kérdezték, hogy mit üzen a kötelező oltás ellen tiltakozó tüntetőknek.

Vasárnap délután több száz személy gyűlt össze a parlament épülete előtti Izvor parkban szervezett tüntetésen, amelyen a többek között csecsemő és gyermekkorban beadandó védőoltások kötelezővé tételét szorgalmazó, parlamenti vita alatt álló jogszabálytervezet ellen tiltakoztak. AGERPRES/(RO – szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Hétezer lejre bírságolták a védőoltások kötelezővé tétele elleni tüntetés szervezőjét

Publicat

Bukarest, március 7./Agerpres/ – Hétezer lejre bírságolták a védőoltások kötelezővé tétele elleni tüntetés szervezőjét – tájékoztat a csendőrség vasárnap késő esti közleménye.

A csendőrség szerint a szervező kihágást követett el, amennyiben nem gondoskodott arról, hogy az akción ne vegyenek többen részt, mint a megengedett száz személy, és nem tartotta be a járványhelyzetre vonatkozó többi szabályt sem.

A tiltakozást az Alianţa Părinţilor nevű egyesület szervezte további négy szervezet támogatásával.

Vasárnap délután több száz személy gyűlt össze a parlament épülete előtti Izvor parkban szervezett tüntetésen, amelyen a többek között csecsemő és gyermekkorban beadandó védőoltások kötelezővé tételét szorgalmazó, parlamenti vita alatt álló jogszabálytervezet ellen tiltakoznak a résztvevők. AGERPRES/(RO – szerző: Iulia CARCIOG, szerkesztő: Anamaria CONSTANTIN; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Utasításokat adott az oktatási minisztérium a végzős osztályok tevékenységére vonatkozóan

Publicat

Bukarest, március 8./Agerpres/ – Utasításokat adott vasárnap késő este az oktatási minisztérium, amelyeket minden tanfelügyelőségnek és iskolának megküldtek, és amelyek tisztázzák a végzős osztályok működésére vonatkozó rendelkezések alkalmazását a piros forgatókönyvben szereplő iskolákban, és – a karantén kivételével – megteremti a fizikai jelenlét lehetőségét minden osztályban, minden iskolában – nyilatkozta az AGERPRES-nek az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu azt mondta: a piros forgatókönyv szerint működő tanintézmények nyolcadik, tizenkettedik és tizenharmadik osztályba járó tanulói, valamint a posztliceális oktatás és a szakiskolák végzős tanulói számára fizikai jelenléttel folyik az oktatás, legfeljebb 15 tanuló jelenlétével a nyolcadik, és legtöbb 17 tanuló jelenlétével a többi végzős osztályban.

A tárcavezető hozzátette: a szabályzat nem ír elő számszerű korlátozásokat a piros forgatókönyv szerint működő tanintézményekben működő óvodai csoportok és elemi osztályok számára.

A dokumentum azt is előírja, hogy a végzős osztályok azon tanuló számára, akik valamilyen okból fizikailag nem vesznek részt az órákon, az iskola köteles online rendszerű oktatást szervezni, a helyi konkrét helyzetnek megfelelően.

A rendelet szerint a tananyagpótló órákon – a karantén kivételével – minden esetben megengedett a fizikai jelenlét. AGERPRES/(RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Anamaria CONSTANTIN, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

GCS: 3288 új koronavírusos megbetegedést jelentettek 13.079 teszt elvégzése nyomán

Publicat

Bukarest, március 7./Agerpres/ – A legutóbbi tájékoztatás óta 3288 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, 13.079 teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük.

Az új esetekkel 828.283-ra nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Szombatig 754.335 SARS-CoV-2-fertőzöttet gyógyultnak nyilvánítottak. A vasárnapi adatokat egy későbbi időpontban fogják jelenteni, mivel jelenleg dolgoznak az adatokat centralizáló platformon.

Ez idáig 6.172.074 RT-PCR koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában, és 356.196 antigén gyorstesztet végeztek el.
Az elmúlt 24 órában 13.079 PCR-RT tesztet végeztek el (7378-at az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 5701-et pedig kérésre), és 5096 gyorsteszt eredményét dolgozták fel.

A legutóbbi tájékoztatás óta jelentették 250 teszt eredményét is, amelyeket korábban végeztek el.

Az újonnan igazolt esetek mellett 464, már korábban koronavírussal diagnosztizált és újratesztelt személynek ismét pozitív lett a koronavírustesztje.
AGERPRES / (RO – szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)
sursa: Agerpres

Citește mai departe