Connect with us

Eveniment

Primăria Zalău obține finanțări europene de 342 milioane de lei pentru dezvoltarea municipiului

Publicat


sursa foto: Facebook /Primăria Municipiului Zalău

Municipiul Zalău beneficiază de o administrație locală activă, care a reușit să încheie cu succes 30 de contracte de finanțare în cadrul programului Operațional Regional 2014-2020. Aceste proiecte, în valoare totală de 342 milioane de lei, au fost finalizate sau se află în derulare, având fondurile europene ca principală sursă de finanțare pentru dezvoltarea municipiului.

„În momentul de faţă, Municipiul Zalău este unitatea administrativ-teritorială sălăjeană campioană judeţeană la numărul de proiecte de investiţii derulate prin programul Regio 2014-2020.

Prin accesarea de fonduri europene, administraţia locală a implementat numeroase proiecte care vin în sprijinul cetăţenilor, dintre care amintim: reabilitarea energetică a zeci de blocuri de locuinţe, construirea unei creşe, reabilitarea infrastructurii rutiere, modernizarea a patru unităţi de învăţământ, modernizarea şi extinderea iluminatul public din municipiu şi transformarea terenurilor degradate în spaţii de joacă şi spaţii verzi.

Prin programul Operaţional Regional 2014-2020, Primăria Municipiului Zalău a semnat 30 de contracte de finanţare în valoare de 342 milioane de lei”, se arată, luni, într-o postare pe contul de Facebook al administraţiei locale.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă, 10 dintre acestea se află în implementare, celelalte proiecte fiind finalizate. De asemenea, administraţia locală are în implementare şi cinci proiecte finanţate din fonduri naţionale.

„Profităm de fiecare oportunitate pentru a dezvolta municipiul Zalău cu bani europeni! Mă bucur că fondurile atrase acoperă domenii precum siguranţa circulaţiei şi fluidizarea traficului, mobilitate urbană, amenajarea de spaţii verzi şi regenerare urbană, creşterea eficienţei energetice pentru clădiri publice şi rezidenţiale şi reabilitarea infrastructurii şcolare.

Sunt convins că odată finalizate toate cele 39 de proiecte, respectiv cele 15 care sunt în implementare şi cele 24 pentru care am semnat deja contractele de finanţare, calitatea vieţii în comunitatea noastră va creşte semnificativ”, precizează, în postareaa menţionată, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău. Agerpres

sursa foto: Facebook /Primăria Municipiului Zalău


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. Solicitarea făcută de Ciolacu, după rezultatele la testele PISA

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că simpla creștere a salariilor profesorilor, fără introducerea unor criterii de performanță, nu va duce la îmbunătățirea calității educației. Acesta i-a cerut vineri ministrei Educației, Ligia Deca, să propună criterii de performanță în educație. 

„După rezultatele la testele PISA, îi cer ministrului Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cresc tarifele de apă și canalizare în Alba, de la 1 ianuarie 2024. Noile prețuri anunțate de Apa CTTA SA. Topul județelor

Publicat

Cresc tarifele de apă și canalizare în Alba, de la 1 ianuarie 2024. Apa CTTA SA Alba a anunțat noile prețuri.

”Potrivit Deciziei Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Publice Comunitare – ANRSC nr. 177/24.11.2023, prețul în întreaga arie de operare va fi, din 1 ianuarie 2024, de:

  • 6,94 lei/mc, exlusiv TVA – prețul apei potabile produse, transportate și distribuite
  • 7,21 lei/mc, exclusiv TVA – tariful pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rețea de apă canalizare menajeră cu stație de epurare în satul Veseuș din comuna Jidvei. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

conducte canalizare lucrari

O rețea de canalizare menajeră cu stație de epurare urmează să fie construită în curând în satul Veseuș din comuna Jidvei. Valoarea investiției se ridică la peste 14,2 milioane de lei. 

Primăria Jidvei a lansat, pe 7 decembrie, în SEAP, o licitație pentru construirea unei rețele de apă uzată și stații de epurare, în satul Veseuș.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 14.252.840 de lei, fără TVA.

„În comuna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Alba, pe locul doi în top județe cu cele mai puține locuințe și terenuri vândute în noiembrie. Situația tranzacțiilor imobiliare

Publicat

chirii imobiliare

Județul Alba se află pe locul doi în top județe cu cele mai puține locuințe și terenuri vândute în noiembrie, la nivel național, potrivit celor mai recente date prezentate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În Alba, vânzările de imobile au scăzut cu 43% față de luna octombrie 2023.

Vânzări de locuințe și terenuri. Situația tranzacțiilor imobiliare în Alba

În noiembrie 2023 au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe