Connect with us

Alba

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 4,15% pe an. Trei noi emisiuni lansate de Ministerul Finanțelor

Publicat



Ministerul Finanțelor emite, începând cu 1 septembrie, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,25%, 3,75% și 4,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 1-28 septembrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului
  • între 1-27 septembrie 2021 pentru mediul urban și 1-24 septembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO-VIDEO: Fanfara din Petrești a vestit primăvara, de 1 Mai. Concert și spectacol de dansuri săsești, în fața Căminului Cultural

Publicat

Fanfara din Petrești a vestit primăvara. Anul acesta, de 1 Mai, Fanfara Petrești a dat startul primăverii și a continuat tradiția de 145 de ani. Copiii au fost invitați să își ia bicicleta și să vină în fața Căminului Cultural din Petrești, pentru a vesti primăvara. 

Fanfara Petrești a pregătit un eveniment special dedicat copiilor și părinților.

Din cadrul evenimentului nu a lipsit concertul de fanfară și un spectacol de dansuri săsești susținut de Trupa de dansuri săsești Sebeș / Sächsische Volkstanzgruppe Mühlbach.

De asemenea, a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Calendar Ortodox, luna mai 2024: sărbătorile importante din Florar. Semnificații religioase, credințe, tradiții, superstiții

Publicat

În Calendar Ortodox 2024, luna mai aduce sărbătoarea importantă a Învierii lui Iisus Hristos. Sfintele Paști sunt marcate în trei zile – 5, 6 și 7 mai. 

Până la finalul lunii, mai sunt alte două sărbători cu cruce roșie: Izvorul Tămăduirii și Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Luna mai este a cincea lună a anului în Calendarul gregorian şi are 31 de zile. Ziua are 14 ore, iar noaptea are 10 ore.

Denumirea lunii derivă din latinescul ”maius”. Se presupune că s-ar putea trage şi din ”maiores” care înseamnă bătrâni.

O altă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Judecătorii din Alba au iertat un hoț care a furat dintr-o cutie a milei. Preotul bisericii a cerut în instanță banii sustrași

Publicat

Un preot din Alba a cerut 50 de lei înapoi, în instanță, de la hoțul care i-a spart cutia milei. Judecătorii din Blaj au considerat însă că bărbatul poate fi iertat. 

O decizie a fost dată de Judecătoria Blaj în data de 30 aprilie 2024. 

Este vorba despre un bărbat care a furat banii din biserica ortodoxă din Lodroman.

Acesta a povestit că în ziua respectivă era beat și că banii furați din cutia milei i-a dat pe alimente și țigări.

Inculpatul a și povestit cum a sustras banii. Acesta a escaladat o ușă din lemn, iar prin spațiul dintre aceasta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Performanță pentru un elev al Școlii Mihai Eminescu din Alba Iulia. Vlad Popa, medalie de argint la Olimpiada Națională de Fizică

Publicat

Vlad Petru Popa, elevi în clasa a VIII-a C la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a reușit să obțină medalia de argint în cadrul Olimpiadei Naționale de Fizică.

Competiția s-a desfășurat în perioada 21-26 aprilie 2024, la Brașov.

La etapa Națională a Olimpiadei de Fizică (ONF) au participat cei mai buni 460 de elevi reprezentând diferite județe ale țării.

„Felicitări elevului Popa Vlad Petru din clasa a VIII-a C de la Școala Gimnazială “ Mihai Eminescu” din Alba Iulia și doamnei profesor Consgtantin Adriana, pentru obținerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe