Connect with us

Eveniment

Sălaj: O nouă ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest, în perioada 30 iunie – 2 iulie

Publicat


Cetatea Báthory din Şimleu Silvaniei va găzdui, în perioada în perioada 30 iunie – 2 iulie, cea de-a treia ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest.

„Báthory Fest 2023 se reinventează. După cele cinci ediţii inedite, cea de-a şasea va fi epică. Ultimul weekend din iunie va fi unul incendiar, şi la propriu şi la figurat.

Regele a mutat ultima piesă şi şi-a ales bravii viteji care îi vor apăra cetatea. A sosit vremea victoriei, inamicul a fost îndepărtat, iar petrecerea învingătorilor va dura 3 zile şi 3 nopţi. Menestreii iscusiţi vor concerta, cavalerii se vor duela, iar domniţele îi vor aplauda”, se precizează, luni, într-o postare pe contul de Facebook al festivalului de la Şimleu Silvaniei.

Potrivit organizatorilor, trupe de muzică precum Bosquito, Bere Gratis, Crimson Haze vor încânta publicul în serile lungi de vară, Caravana TIFF va proiecta filme în premieră, iar atmosfera va fi încinsă de spectacole de foc, salve de tun şi efecte pirotehnice inedite.

„Delegaţiile din oraşele înfrăţite din Polonia şi Ungaria, parteneri în proiect, îşi antrenează participanţii pentru competiţiile sportive şi gastronomice. Cei mai abili şi iscusiţi dintre ei vor fi recompensaţi”, se arată pe site-ul bathoryfest.ro.

Báthory Fest 2023 – Cultură, istorie şi educaţie europeană este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Cetăţeni, Egalitate, Drepturi şi Valori, Angajarea şi participarea cetăţenilor: Înfrăţirea oraşelor.

Proiectul îşi propune să reunească în Cetatea Şimleu specialişti în cercetarea istoriei europene, de la Báthory până în zilele noastre, să răspundă provocărilor moderne şi să aducă în faţa publicului actori specializaţi în reconstituire istorică.

Agerpres

sursa foto: Facebook Báthory Fest


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: ACCIDENT la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit pe strada Calea Moților, în zona intersecției cu strada Albac

Publicat

Un accident rutier s-a produs joi după-amiaza, în jurul orei 17:50, pe strada Calea Moților din Alba Iulia. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme. 

Accidentul s-a produs în zona unei treceri de pietoni aflată la intersecția străzilor Calea Moților și Albac, între Alba Iulia și cartierul Micești.

Potrivit unor surse, în urma evenimentului rutier o femeie ar fi suferit un atac de panică.

Pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Polițist clujean aflat în timpul liber, a reținut o HOAȚĂ care furase dintr-un magazin

Publicat

Un polițist clujean, aflat după program la cumpărături într-un magazin din Cluj-Napoca, a intervenit și reținut una dintre cele două tinere care furaseră produse din magazinul respectiv. Bunurile în valoare de peste 1.000…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Peste 50 de cazuri de infectare cu virusul West Nile și opt decese, confirmate în țară. Câte sunt la limita cu județul Alba

Publicat

Peste 50 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în țară, în perioada 6 iunie – 21 septembrie, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Au fost înregistrate și opt decese.

Potrivit INSP, în perioada menționată, au fost 53 de cazuri confirmate şi două probabile cu infecţie cu virusul West Nile.

Au fost înregistrate opt decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, în judeţele Bihor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Tânăr de 17 ani, snopit în BĂTAIE de 3 bărbați, la Aluniș, în Cluj. Polițiștii au deschis dosar penal

Publicat

Un tânăr de 17 ani din Dej a fost snopit în bătaie de 3 bărbați la data de 16 septembrie. Acesta se afla în loc. Aluniș unde, în urma unui conflict spontan, ar fi fost agresat fizic de 3 bărbați cu vârste cuprinse între…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe