Connect with us

Eveniment

Sălaj: O nouă ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest, în perioada 30 iunie – 2 iulie

Publicat



Cetatea Báthory din Şimleu Silvaniei va găzdui, în perioada în perioada 30 iunie – 2 iulie, cea de-a treia ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest.

„Báthory Fest 2023 se reinventează. După cele cinci ediţii inedite, cea de-a şasea va fi epică. Ultimul weekend din iunie va fi unul incendiar, şi la propriu şi la figurat.

Regele a mutat ultima piesă şi şi-a ales bravii viteji care îi vor apăra cetatea. A sosit vremea victoriei, inamicul a fost îndepărtat, iar petrecerea învingătorilor va dura 3 zile şi 3 nopţi. Menestreii iscusiţi vor concerta, cavalerii se vor duela, iar domniţele îi vor aplauda”, se precizează, luni, într-o postare pe contul de Facebook al festivalului de la Şimleu Silvaniei.

Potrivit organizatorilor, trupe de muzică precum Bosquito, Bere Gratis, Crimson Haze vor încânta publicul în serile lungi de vară, Caravana TIFF va proiecta filme în premieră, iar atmosfera va fi încinsă de spectacole de foc, salve de tun şi efecte pirotehnice inedite.

„Delegaţiile din oraşele înfrăţite din Polonia şi Ungaria, parteneri în proiect, îşi antrenează participanţii pentru competiţiile sportive şi gastronomice. Cei mai abili şi iscusiţi dintre ei vor fi recompensaţi”, se arată pe site-ul bathoryfest.ro.

Báthory Fest 2023 – Cultură, istorie şi educaţie europeană este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Cetăţeni, Egalitate, Drepturi şi Valori, Angajarea şi participarea cetăţenilor: Înfrăţirea oraşelor.

Proiectul îşi propune să reunească în Cetatea Şimleu specialişti în cercetarea istoriei europene, de la Báthory până în zilele noastre, să răspundă provocărilor moderne şi să aducă în faţa publicului actori specializaţi în reconstituire istorică.

Agerpres

sursa foto: Facebook Báthory Fest


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Incendiu la o cabană din lemn din Cluj-Napoca. Pompierii au stabilit cauza izbucnirii focului

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o cabană, construită pe structură din lemn, situată pe strada Odobești din municipiul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Etapa zonală a competiției sportive dedicată pompierilor a început la Alba Iulia. Nicolae Stanciu, invitat de onoare

Publicat

La Alba Iulia, joi, 25 iulie a început etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență. Evenimentul este găzduit și organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA”. 

Competiția se va desfășura în perioada, 24-26 iulie 2024 pe Stadionul Municipal ,,Unirea” Alba Iulia si la sediul ISU...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bani pentru absolvenții cu medii de zece: elevii pot primi până la 5.000 de lei. Proiect în dezbatere publică

Publicat

Bani pentru absolvenții cu medii de zece: Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică, la începutul acestei săptămâni, un proiect privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie – iulie 2024.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

25 iulie: Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului și bunica lui Isus. Sărbătoare importantă în tradiția creștină

Publicat

25 iulie: Adormirea Sfintei Ana este o sărbătoare importantă în tradiția creștină, în special în Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică.

Semnificația Sărbătorii

Sărbătoarea marchează adormirea (moartea) Sfintei Ana, adică momentul în care aceasta a trecut la viața veșnică. Este o zi de comemorare a virtuților și credinței sale.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate