Connect with us

Eveniment

Sălaj: O nouă ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest, în perioada 30 iunie – 2 iulie

PublicatCetatea Báthory din Şimleu Silvaniei va găzdui, în perioada în perioada 30 iunie – 2 iulie, cea de-a treia ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest.

„Báthory Fest 2023 se reinventează. După cele cinci ediţii inedite, cea de-a şasea va fi epică. Ultimul weekend din iunie va fi unul incendiar, şi la propriu şi la figurat.

Regele a mutat ultima piesă şi şi-a ales bravii viteji care îi vor apăra cetatea. A sosit vremea victoriei, inamicul a fost îndepărtat, iar petrecerea învingătorilor va dura 3 zile şi 3 nopţi. Menestreii iscusiţi vor concerta, cavalerii se vor duela, iar domniţele îi vor aplauda”, se precizează, luni, într-o postare pe contul de Facebook al festivalului de la Şimleu Silvaniei.

Potrivit organizatorilor, trupe de muzică precum Bosquito, Bere Gratis, Crimson Haze vor încânta publicul în serile lungi de vară, Caravana TIFF va proiecta filme în premieră, iar atmosfera va fi încinsă de spectacole de foc, salve de tun şi efecte pirotehnice inedite.

„Delegaţiile din oraşele înfrăţite din Polonia şi Ungaria, parteneri în proiect, îşi antrenează participanţii pentru competiţiile sportive şi gastronomice. Cei mai abili şi iscusiţi dintre ei vor fi recompensaţi”, se arată pe site-ul bathoryfest.ro.

Báthory Fest 2023 – Cultură, istorie şi educaţie europeană este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Cetăţeni, Egalitate, Drepturi şi Valori, Angajarea şi participarea cetăţenilor: Înfrăţirea oraşelor.

Proiectul îşi propune să reunească în Cetatea Şimleu specialişti în cercetarea istoriei europene, de la Báthory până în zilele noastre, să răspundă provocărilor moderne şi să aducă în faţa publicului actori specializaţi în reconstituire istorică.

Agerpres

sursa foto: Facebook Báthory Fest


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Tânăr dejean de 19 ani, reținut pentru scandal și FURT calificat

Publicat

Un tânăr de 19 ani din Dej a fost reținut pentru scandal și furt calificat. Acesta a sustras 100 de lei de la o sală de jocuri apoi a amenințat un asistent medical cu un cuțit.

„Polițiștii din cadrul Poliției…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. O mașină a luat FOC în Feleacu și a ARS în întregime. Cauza, un scurt circuit

Publicat

O mașină a luat foc, sâmbătă seara, în Feleacu, jud. Cluj. Aceasta a ars în întregime. Nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul serii pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

INTERVIU. Regizorul Nicolae Mărgineanu: În numele Tătălui CHINUIT în temnițele comuniste și al Unchiului UCIS de Securitate

Publicat

Nicolae Mărgineanu este unul dintre cei mai cunoscuți și profunzi regizori, scenarist și operator de film pe care l-a dat România în ultimii 60 de ani. A regizat, a filmat sau a scris scenariile la filme ”totem” pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Câți pensionari există în România și care este pensia medie. Date oficiale

Publicat

Câți pensionari există în România: Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.249 de lei.

Valoarea totală a drepturilor de pensie cuvenite s-a ridicat la aproape 10,676 miliarde lei.

Din totalul pensionarilor, 629.317 aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 636 de lei.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe