Connect with us

Eveniment

Sălaj: O nouă ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest, în perioada 30 iunie – 2 iulie

Publicat



Cetatea Báthory din Şimleu Silvaniei va găzdui, în perioada în perioada 30 iunie – 2 iulie, cea de-a treia ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Báthory Fest.

„Báthory Fest 2023 se reinventează. După cele cinci ediţii inedite, cea de-a şasea va fi epică. Ultimul weekend din iunie va fi unul incendiar, şi la propriu şi la figurat.

Regele a mutat ultima piesă şi şi-a ales bravii viteji care îi vor apăra cetatea. A sosit vremea victoriei, inamicul a fost îndepărtat, iar petrecerea învingătorilor va dura 3 zile şi 3 nopţi. Menestreii iscusiţi vor concerta, cavalerii se vor duela, iar domniţele îi vor aplauda”, se precizează, luni, într-o postare pe contul de Facebook al festivalului de la Şimleu Silvaniei.

Potrivit organizatorilor, trupe de muzică precum Bosquito, Bere Gratis, Crimson Haze vor încânta publicul în serile lungi de vară, Caravana TIFF va proiecta filme în premieră, iar atmosfera va fi încinsă de spectacole de foc, salve de tun şi efecte pirotehnice inedite.

„Delegaţiile din oraşele înfrăţite din Polonia şi Ungaria, parteneri în proiect, îşi antrenează participanţii pentru competiţiile sportive şi gastronomice. Cei mai abili şi iscusiţi dintre ei vor fi recompensaţi”, se arată pe site-ul bathoryfest.ro.

Báthory Fest 2023 – Cultură, istorie şi educaţie europeană este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Cetăţeni, Egalitate, Drepturi şi Valori, Angajarea şi participarea cetăţenilor: Înfrăţirea oraşelor.

Proiectul îşi propune să reunească în Cetatea Şimleu specialişti în cercetarea istoriei europene, de la Báthory până în zilele noastre, să răspundă provocărilor moderne şi să aducă în faţa publicului actori specializaţi în reconstituire istorică.

Agerpres

sursa foto: Facebook Báthory Fest


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Băsescu e de părere că Emil Boc ar trebui propus pentru prezidențiale: „Liberalii au candidatul și îl ocolesc”

Publicat

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că Partidul Național Liberal ar trebui să îl propună pe primarul Emil Boc la alegerile prezidențiale.

Traian Băsescu a afirmat că primarul Clujului, Emil Boc,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Alexandru Negrea, un tânăr pilot de karting din Câmpeni, a urcat pe podium la concursul ”Micul Pilot”. Cum au fost cursele

Publicat

Alexandru Negrea Luca are 10 ani și este din Câmpeni. Recent, Alexandru a urcat pe podium la un concurs național de karting. Mai exact, după două etape pe circuitul de kart din Bacău, Alexandru s-a poziționat pe locul secund la general. 

Tânărul din Câmpeni este pilot de karting din 2022.

Acesta a participat în perioada 28-29 aprilie la prima etapă a Concursului Național de Karting școlar „Micul Pilot” ce s-a desfășurat pe circuitul Speed Park din Bacău, la clasa de concurs Micro Rotax.

Concursul a fost compus din două finale, una sâmbătă și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Dreapta Unită, pregătită pentru alegeri: „Azi începe era post-Boc”

Publicat

Alianța Dreapta Unită (ADU) a depus astăzi dosarele de candidatură și semnăturile de susținere cerute de legea electorală, pentru candidații la Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Viorel…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Candidat-surpriză al PSD la Florești în locul lui Horia Șulea

Publicat

Horațiu Muntean Roșca este noul candidat al PSD la Primăria Florești, după ce candidatura lui Horia Șulea a fost respinsă atât de Biroul Electoral de Circumscripție Comunal, cât și de Judecătoria Cluj-Napoca unde acesta a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe