Connect with us

Alba

Sute de români, turiști și șoferi de TIR, blocați în trafic între Marea Britanie și Franța. Apelul unei asociații de voluntari

Publicat



Sute de români – turişti din cel puţin 5 autocare şi şoferi de TIR – sunt blocaţi în trafic între Marea Britanie şi Franţa, la traversarea Canalului Mânecii, în urma interdicţiilor de circulaţie impuse de autorităţile din Franţa, se menţionează într-un comunicat remis luni de asociaţia civică „Voluntari în Europa”.

„Sute de români, şoferi de TIR, dar şi turişti sunt blocaţi în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa. Cauza: măsurile luate de autorităţile din Franţa pentru a împiedica răspândirea noii tulpine agresive Covid19”, se precizează în comunicatul organizaţiei de voluntari, citat de Romania24.ro.

În urma acestui eveniment, membrii din Anglia ai asociaţiei „Voluntari în Europa” s-au mobilizat duminică pentru a putea ajuta cu apă, alimente sau cu orice fel de ajutor „atât şoferii de TIR, cât şi călătorii a cel puţin 5 autocare de români care se întorc acasă de sărbători”, potrivit comunicatului.

Voluntarii asociaţiei se află în contact prin internet cu românii blocaţi, sau prin staţiile radio instalate pe camioane, comunicarea fiind intermediată inclusiv de şoferii britanici aflaţi în traficul blocat.

„Asociaţia „Voluntari în Europa” face apel către Ministerul Afacerilor Externe, Ministrul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii să ia în considerare resurse speciale pentru asistenţă consulară la frontieră şi intervenţie în cazul în care unii dintre şoferi sau pasagerii autocarelor ar urma să intre în carantină sau în izolare. Pe toată perioada de criză declanşată în Marea Britanie, echipa „Voluntari în Europa” în Europa rămâne în legătură cu persoanele în nevoie prin intermediul canalelor cunoscute de comunicare şi îşi exprimă disponibilitatea de a păstra legătura şi cu Guvernul României, pentru a diminua la maximum eventuale situaţii neplăcute sau de risc, în care s-ar putea afla românii în tranzit”, se menţionează în comunicat.

Asociaţia „Voluntari în Europa” este o organizaţie formată din peste 53.500 de români din diaspora şi din ţară, dedicată tuturor românilor din Europa care au nevoie de sprijin în situaţii speciale. Asociaţia organizează în mod constant acţiuni sociale şi de sănătate şi activităţi de democraţie participativă, precum asistenţă acordată în înţelegerea procesului de vot în străinătate şi transport efectiv spre secţiile de vot din diaspora pentru românii cu drept de vot aflaţi în străinătate.

surse: Romania24, Agerpres

sursă foto: Facebook (Asociația Voluntari în Europa)

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Noaptea Muzeelor 2024: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi ÎNCHIS. Anunțul instituției

Publicat

Noaptea Muzeelor 2024: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi ÎNCHIS. Instituția nu organizează în acest an Noaptea Muzeelor, au anunțat vineri reprezentanții ei. 

Este vorba despre o acțiune de protest care are loc la nivel național, având în centru salarizarea personalului.

Angajații nu sunt în grevă (Noaptea Muzeelor fiind organizată în afara programului de lucru) ci au decis pur și simplu că nu vor participa.

Reprezentanții muzeului din Alba Iulia au transmis că programul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, este cel obișnuit: 10-18.00.

Muzeul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Balul de Caritate Rotary Club Alba Iulia 2024. Strângere de fonduri pentru achiziționarea de ochelari de vedere pentru copii

Publicat

Desfășurat la Domeniile Mar’tinutzi din Vințu de Jos, Balul de Caritate Rotary Club Alba Iulia 2024 a demonstrat încă o dată că atunci când comunitatea se mobilizează pentru o cauză nobilă, rezultatele pot fi de excepție. A fost un eveniment de neuitat, un adevărat regal, într-o atmosferă festivă, distinsă și sofisticată, care a marcat împlinirea a 29 de ani de istorie Rotary la Alba Iulia.

Au dat curs invitației președintelui Gheorghe Mircescu aproximativ 180 de persoane, oameni cu suflet mare, care s-au alăturat cu bucurie inițiativei Clubului de a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Infotrafic: Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și în alte zone din țară. Se fac lucrări pe mai multe tronsoane

Publicat

CNAIR și Poliția anunță restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă din țară, valabile vineri, 17 mai. Se fac lucrări de reparații la carosabil. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență.

Restricții de circulație A1 Sebeș-Sibiu

  • km 304- 306, Sebeș (Alba), până la ora 17.00 – lucrări de reparații rosturi de dilatare pod+demontare panouri; banda de urgență și banda unu sunt restricționate; se circulă pe banda doi
  • km 247+500 – 249+700, Sibiu, până la ora 15.00 – lucrări de reparații la partea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenționare meteo Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Zonele vizate

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare Cod Galben de vânt puternic. Aceasta este valabilă în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00.

În Alba, este vizată zona montană din sud (Munții Șureanu), dar intensificări ale vântului sunt semnalate și în restul județului.

Vremea până în 17 iunie. Variații mari de temperatură și perioade cu ploi sau furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Atenționaremeteo Cod Galben de vânt puternic: 17 mai, orele 10.00-23.00

În intervalul menționat, în Banat, Maramureș, cea mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe