Connect with us

Cluj

UBB Cluj-Napoca, pe primul loc între universitățile din țară, în ranking-ul internațional QS. Vezi cu ce se diferențiază UBB față de restul universităților românești

Publicat


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă prima poziție între universitățile din România incluse în rankingul internațional al universităților QS pentru Europa Emergentă și Asia Centrală. Reputația universității, relevanța internațională a cercetării sau numărul cadrelor didactice cu titlul de doctor sunt doar câteva dintre aspectele luate în considerare în stabilirea primei poziții.

Rezultatele ranking-ului QS au fost făcute publice miercuri, 16 decembrie, UBB ocupând totodată și poziția 40 în această arie geografică, din 400 de universități incluse în ranking.

Declarația rectorului UBB

„Mă bucur să văd că UBB își menține prima poziție între universitățile românești, deoarece QS este unul dintre cele mai importante rankinguri internaționale ale universităților. La nivelul rankingului QS general prezentat în vara anului 2020, din România au fost incluse doar două universități, pe aceeași poziție (801-1000): Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București (UB).

Această analiză QS regională (EECA) detaliază nivelul de analiză QS general, reliefând astfel diferențe care nu se observă atunci când analiza este mai generală.

Reputația universității sau impactul web, indicatori luați în considerare

Dacă România dorește o competitivitate globală, nu doar regională, universitățile românești trebuie susținute prin programe dedicate, care să încurajeze concentrarea resurselor academice și diferențierea misiunilor, cu susținere finanțare adecvată și legislație modernă”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Conform Direcției de Comunicare și PR a UBB, diferențierea universităților pe plan regional și mondial este realizată în funcție de indicatori precum reputația academică, productivitatea activității de cercetare bazată pe lucrările publicate de cadrele didactice, reputația universității în rândul angajatorilor, relevanța internațională a cercetării, impactul web, cadrele didactice cu titlul de doctor, factorul de impact al citărilor în lucrări, raportul dintre numărul de studenți dintr-o universitate și numărul de cadre didactice din acea instituție și perspectiva internațională privind studenții și cadrele didactice.

Ranking-ul poste fi consultant aici: https://www.topuniversities.com/university-rankings/eeca-rankings/2021

 

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj pregătește CURĂȚENIA de vară. Ce jucător deschide lista PLECĂRILOR

Publicat

Deși Dan Petrescu n-a semnat încă, CFR Cluj pregătește curățenia de vară. Primul pe listă s-ar afla jucătorul adus ca un star în Gruia și anume Omar El Kaddouri.

Pe modelul ucraineanului Yevhen Konoplyanka,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”

Publicat

”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC),…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe