Connect with us

Eveniment

VIDEO A început şedinţa comună a Parlamentului

Publicat



Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, în şedinţă de plen, pentru constituirea unor comisii parlamentare comune.

 

Şedinţa este condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 397 de parlamentari.

Potrivit ordinii de zi, va fi constituită Comisia pentru statut, care urmează să dezbată cele trei proiecte privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, depuse de PNL, USR PLUS şi PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a propus introducerea pe ordinea de zi a dezbaterii proiectelor privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri se mai află constituirea comisiilor parlamentare SRI şi SIE.

De asemenea, există şi o informare a preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la forţele şi mijloacele Armatei Române şi ale Ministerului Afacerilor Interne care vor fi puse în 2021 la dispoziţie în vederea participării la misiuni în afara teritoriului naţional şi dislocarea, la nevoie, în România, a Forţei de răspuns a NATO cu capacitate de reacţie foarte ridicată.

Pe agenda reuniunii urmează să fie o informare a şefului statului privind starea de urgenţă instituită prin Decretul 195/2020 şi prelungită prin Decretul 240/2020 şi un raport privind acţiunile întreprinse de Guvern pe perioada stării de urgenţă (16 martie – 15 mai 2020). AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

17 septembrie: Ziua Internațională a Siguranței Pacienților

Publicat

17 septembrie: Ziua Internațională a Siguranței Pacienților este o inițiativă globală marcată anual la această dată și organizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Aceasta are scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța siguranței pacienților în cadrul sistemelor de sănătate și de a promova măsuri care să prevină erorile medicale și incidentele care afectează siguranța celor care beneficiază de îngrijiri.

Context:

  • A fost stabilită oficial în 2019, ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. George Simion: „Se poate să construim la 35.000 de euro!”

Publicat

Președintele AUR, George Simion, a prezentat luni, în satul Brăniștari, comuna Călugăreni, din județul Giurgiu, casa construită în 12 zile pentru o familie de oameni amărâți cărora le-a ars locuința într-un…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Dan Tanasă (AUR): ”Amnezia candidaților la prezidențiale, boală grea pentru Ciolacu, Geoană și Ciucă!”

Publicat

“Campania pentru alegerile prezidențiale ar trebui să scoată ce e mai bun din candidați. Doar că, atunci când mă uit la candidații PSD, PNL și la independentul de carton Geoană, parcă au intrat într-o transă, într-o…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Rapid – „U” Cluj, 0-2. Cam așa arată „farmecul vieții”… de U-ist

Publicat

Universitatea Cluj a jucat cu Rapid, luni seara în Giulești, un meci din etapa a 9-a a Superligii de fotbal. Clujenii erau lideri cu 18 puncte în timp ce bucureștenii ocupau locul 11 cu 9 puncte. După un joc aproape perfect,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate