Connect with us

Alba

VIDEO: Peste 30 de intervenții ale Salvamont Alba în zona montană a județului, din luna decembrie. Recomandări pentru turiști

Publicat



În perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Alba a desfăşurat de 31 de intervenții în zona montană a județului Alba, pe domeniul schiabil Șureanu și pe pârtiile de schi situate în Arieșeni. Toate intervenţiile au fost finalizate cu recuperarea/salvarea celor ce au avut nevoie de ajutor specializat.

Dintre acestea, intervenţii dificile au fost pentru recuperarea unor turişti rătăciţi lângă Vârful Scăriţa, care s-au abătut de la traseu pe întuneric, precum şi în cazul unui turist rătăcit în Masivul Şureanu şi recuperat în Petrila.

În perioada sărbătorilor de iarnă, echipele Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Alba au fost mereu la datorie pentru prevenirea accidentelor și acordarea primului ajutor în caz de evenimente.

Având în vedere afluxul mare de turiști din această perioadă, salvamontiștii din Alba recomandă turiştilor prudență în abordarea traseelor montane și a pârtiilor de schi, folosirea de echipament corespunzător, informarea despre starea traseelor și pârtiilor și consultarea condițiilor meteorologice.

Totodată, salvamontiștii recomandă să nu fie părăsite traseele montane și pârtiile de schi amenajate şi să se ţină cont că…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Calendarul de desfășurare al probelor

Publicat

Începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 500.000 de elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a susțin, în perioada 13 – 29 mai, probele de Evaluare Naţională 2024. Luni, 13 mai, are loc evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a, cu proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Marţi, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi comunicare – citit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pregătiri pentru Ziua Copilului, la Sebeș. Primăria a cumpărat 5.600 de rucsacuri personalizate

Publicat

Pregătiri pentru Ziua Copilului, la Sebeș. Pentru a marca Ziua Copilului – 1 Iunie, Primăria Sebeș a cumpărat 5.600 de rucsacuri personalizate care urmează să fie dăruite elevilor și preșcolarilor din oraș.

Administrația locală din Sebeș a cumpărat prin intermediul platformei SEAP, pe 10 mai, 5.600 de rucsacuri personalizate pentru evenimentul „Ziua Copilului” – 1 Iunie.

Fiecare rucsac va avea dimensiunea de 30 x 18 x 40 cm, cu buzunar exterior cu fermoar, spate căptușit și compartiment lateral pentru sticlă.

Pregătiri pentru Ziua Copilului, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

DNSC, sfaturi de securitate pentru dispozitivele mobile. Cum poți să îți protejezi gadgeturile

Publicat

DNSC, sfaturi de securitate pentru dispozitivele mobile. Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis recent câteva sfaturi pentru securitatea dispozitivelor mobile. 

„Săptămâna a fost lungă, dar securitatea dispozitivelor mobile nu are zi liberă! Ia-ți un moment să-ți protejezi gadgeturile pentru a te bucura de weekend fără griji și cu toată încrederea.

La sfârșit de săptămână, tehnologia ta merită și ea un moment sporit de atenție”, au scris reprezentanții DNSC, pe pagina de Facebook.

DNSC, sfaturi de securitate pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Ce vor conține și cât vor costa

Publicat

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Inspectoratul Școlar Județean Alba achiziționează aproape 4.800 de pachete cu rechizite școlare ce urmează să fie acordate elevilor în anul școlar 2024-2025. 

Inspectoratul Școlar Județean Alba a lansat, pe 9 mai, în SEAP, o licitație pentru achiziționarea de rechizite școlare pentru elevii din județ, în anul școlar 2024-2025.

Valoarea totală a contractului este estimată la 279.196,97 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul vizează achiziția de rechizite școlare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe