Connect with us

Alba

VIDEO: Primul articol despre Alba, scris de un ”robot”. Am testat funcționarea Inteligenței Artificiale. Cum funcționează OpenAi

Publicat


Alba24 a cerut OpenAI, cel mai puternic generator de texte bazat pe Inteligența Artificială, să scrie un articol despre județul Alba, de la zero. 

Am încercat să aflăm cum funcționează aplicația și cât de folositoare poate fi.

ChatGPT a fost „antrenat” pe cantități uriașe de date, însă nu oferă mereu răspunsuri corecte și sfatul celor de la compania OpenAI este să verificați orice informație, nu să o luați de bună.

Dincolo de asta, aplicația este revoluționară.

I-am cerut redactarea unui articol în limba română despre cele mai frumoase locuri din județul Alba, fără a-i oferi mai multe detalii legate de ce ne interesează mai exact.

După câteva secunde de ”gândire”, textul a început să curgă pe ecran. OpenAI a intuit natura solicitării și a scris textul într-o formă de informație turistică.

Totuși, după ce a amintit corect două obiective turistice, OpenAi a ”sărit” granițele județului și a început să introducă în text informații turistice din zona Sibiului.

Solicitare: ”Scrie un articol despre cele mai frumoase locuri din județul Alba”

Textul generat de OpenAI:

”Județul Alba este un loc minunat, cu o varietate de atracții turistice care încântă vizitatorii cu frumusețea lor naturală și istorică.

Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri din județul Alba pe care trebuie să le vizitați:

  1. Cetatea Alba Iulia este una dintre cele mai impresionante atracții din județ. Construită în secolul al XIII-lea, cetatea a fost un important centru politic și militar în istoria României. Vizitatorii pot explora zidurile cetății și turnurile sale, precum și bastioanele și poarta de intrare.
  2. Parcul Național Apuseni oferă oportunități pentru drumeții, pescuit și camping. Aceasta este una dintre cele mai mari rezervatii naturale din Romania, și cuprinde o varietate de ecosisteme, cum ar fi păduri de foioase și conifere, platouri muntoase și văi adânci…”

Un alt exemplu de text scris de aplicație, pe baza unei solicitări simple și extrem de generale. Am încercat să scriem cu ajutorul ei un articol pe tema alegerilor locale de anul viitor.

Solicitare: ”scrie un articol pe tema alegerilor din 2024 in județul alba”

Textul general de OpenAI:

”Alegerile din 2024 din județul Alba promit să fie o competiție interesantă pentru cele două principale partide politice din România, PSD și PNL.

După o perioadă de guvernare PNL, PSD pare să aibă o șansă bună la câștigarea mandatului de președinte al Consiliului Județean.

În ceea ce privește programul lor electoral, PNL se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor publice în județul Alba, inclusiv prin investiții în drumuri și transport public, precum și prin sprijinirea IMM-urilor și a turismului.

De asemenea, ei promit să îmbunătățească calitatea serviciilor de sănătate și educație din județ.

PSD, pe de altă parte, se concentrează pe sprijinirea agriculturii și a industriei locale. Ei de asemenea se angajează să îmbunătățească serviciile sociale pentru categoriile vulnerabile din județ.

Cu toate acestea, în ciuda promisiunilor ambelor partide, este important pentru electoratul din Alba să analizeze cu atenție recordul de realizări al fiecărei echipe și să ia o decizie informată în ceea ce privește viitorul județului lor”.

Despre OpenAI

OpenAI este un laborator de cercetare a inteligenței artificiale format din corporația cu scop lucrativ OpenAI LP și compania-mamă, organizația non-profit OpenAI Inc.

Compania are scopuil de a promova și dezvolta o Inteligență Artificială prietenoasă într-un mod de care să beneficieze întreaga omenire.

Afost înființată la San Francisco la sfârșitul anului 2015 de Elon Musk, Sam Altman și alții, care au promis împreună un miliard de dolari SUA.

Musk a demisionat din consiliul de administrație în februarie 2018, dar a rămas finanțator.

În 2019, OpenAI LP a primit o investiție de 1 miliard de dolari SUA de la Microsoft.

Tot Microsoft este în discuții cu OpenAI pentru a investi 10 miliarde dolari în companie și pentru a integra chatbot-ul ChatGPT în produse precum Word, Outlook și Powerpoint.

GPT-3, procesare a limbajului, de ultimă generație

GPT-3 (Generative Pretrained Transformer 3) este un model AI de procesare a limbajului de ultimă generație, dezvoltat de OpenAI.

Este capabil să genereze text asemănător unui om și are o gamă largă de aplicații, inclusiv traducerea limbii, modelarea limbii și generarea de text pentru aplicații precum chatbots.

Este unul dintre cele mai complexe și mai puternice modele AI de procesare a limbajului de până acum, cu 175 de miliarde de parametri.

Cea mai obișnuită utilizare până acum este crearea de ChatGPT – un chatbot de mare capacitate.

Descrierea de mai sus îi aparține.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Alba24 a cerut OpenAI, cel mai puternic generator de texte bazat pe Inteligența Artificială, să scrie un articol despre județul Alba, de la zero. 

Am încercat să aflăm cum funcționează aplicația și cât de folositoare poate fi.

ChatGPT a fost „antrenat” pe cantități uriașe de date, însă nu oferă mereu răspunsuri corecte și sfatul celor de la compania OpenAI este să verificați orice informație, nu să o luați de bună.

Dincolo de asta, aplicația este revoluționară.

I-am cerut redactarea unui articol în limba română despre cele mai frumoase locuri din județul Alba, fără a-i oferi mai multe detalii legate de ce ne interesează mai exact.

După câteva secunde de ”gândire”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Poliţele RCA de la Euroins rămân VALABILE, însă pot fi denunţate în orice moment. Ce se întâmplă în cazul unui accident

Publicat

asigurare masina rca

Poliţele de asigurare emise de Euroins România rămân valabile, dar pot fi denunţate în orice moment, potrivit Ghidului informativ UNSAR – BAAR. În cazul în care deţineţi o poliţă de asigurare emisă de Euroins România poliţa dumneavoastră de asigurare rămâne în continuare valabilă, producându-şi efectele.

”Puteţi însă denunţa în orice moment poliţa şi să încheiaţi una nouă la un alt asigurator autorizat. Dacă denunţaţi poliţa şi nu aţi avut daune în perioada de valabilitate de până la denunţare, pentru perioada rămasă aveţi dreptul să vă recuperaţi diferenţa de primă de la FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Elevii din clasele 0-IV se vor putea înscrie în acest an la Festivalul „Alba Chess”. Cum se va desfășura competiția de șah

Publicat

s

În județul Alba urmează să se desfășoare în acest an o competiție de șah dedicată elevilor din clasele 0-IV. Festivalul „Alba Chess” își propune să stimuleze interesul copiilor pentru acest sport și să le ofere posibilitatea să-și demonstreze abilitățile într-un cadru competitiv. 

Consilierii județeni din Alba vor vota în ședința de joi, 23 martie, aprobarea regulamentului competiției Festivalul „Alba Chess” șah 2023 și alocarea sumei de 35.000 lei din bugetul local al județului pentru desfășurarea activității.

Festivalul „Alba Chess” va avea ca scop promovarea șahului în rândul elevilor din județul Alba. Finala competiƫiei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

„Muzeul Cătunelor”, în incinta vechii școli din Gârda de Sus. Acord de parteneriat între CJ Alba și Primăria comunei

Publicat

„Muzeul Cătunelor” ar putea fi realizat în curând în incinta vechii școli din Gârda de Sus, printr-un parteneriat între Consiliul Județean Alba și Primăria comunei. 

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat în ședința de joi, 23 martie, încheierea unui acord de asociere între CJ Alba şi Primăria comunei Gârda de Sus pentru realizarea în comun a proiectului „Muzeul Cătunelor”.

Potrivit referatului de aprobare, expoziţiile etnografice pot fi considerate un factor de identitate, originalitate şi specific local al unei comunităţi, reprezentând o resursă de dezvoltare culturală pentru comunităţile locale, dar şi pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Se toarnă primul strat de asfalt în zona centrală din Alba Iulia. Lucrările de infrastructură continuă în municipiu

Publicat

Muncitorii toarnă sâmbătă primul strat de asfalt pe sectorul de drum aflat în lucru în zona centrală din municipiul Alba Iulia, pe strada I.C. Brătianu și strada Ardealului, a transmis primarul Gabriel Pleșa. 

Reamintim faptul că lucrările de modernizare și reabilitare în cadrul primului proiect de mobilitate urbană au început în centrul municipiului Alba Iulia pe 30 ianuarie. Circulația a fost restricționată pe două benzi, pe sensul Casa de Cultură a Studenților – Prefectura Alba. Lucrările la primul tronson au început încă din luna noiembrie, pe strada Regimentul V Vânători, din cartierul Partoș.

Vezi și FOTO-VIDEO: Modificări de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe