Connect with us

Alba

VIDEO: Rugul lui Zalmoxe, la Festivalul Cetăților Dacice de la Ighiu. Procesiune de incinerare a unui războnic dac căzut în luptă

PublicatFestivalul Cetăților Dacice de la Ighiu a avut în program și un moment dedicat spiritualității triburilor dacice. Este vorba despre o procesiune de incinerare a unui războnic dac care a căzut în luptă. 

În linii mari unul dintre conducătorii dacilor în bătălia cu romanii și-a pierdut viața în luptă. Trupul (un manechin) a fost recuperat de camarazii săi care l-au incinerat.

În jurul rugului nimfele…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

UPDATE INCENDIU în localitatea Stremț. Focul a cuprins o locuință. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața, în jurul orei 05:50, în localitatea Stremț. Din primele informații, focul a cuprins o locuință.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

”Băiatul cu părul albastru”, Andrei Rațiu, dorit de mai multe cluburi, dar echipa lui din Spania are planuri mari pentru el

Publicat

Băiatul cu părul albastru” este dorit de mai multe cluburi, dar echipa lui din Spania are planuri mari pentru el.

Brighton, Brentford şi Atalanta îl monitorizează atent pe Andrei Raţiu, însă Rayo Vallecano, echipa de care aparține contractual fundașul dreapta al naționalei României, nu vrea să renunțe atât de ușor la jucător.

Drept dovadă, clubul iberic este gata să facă o...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Date despre imobile și cadastru, direct pe telefon. ANCPI dezvoltă o aplicație eTerra pentru mobil, destinată publicului larg

Publicat

Date despre imobile și cadastru direct pe telefon. ANCPI dezvoltă o aplicație eTerra pentru mobil, destinată publicului larg.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) lucrează la dezvoltarea unei aplicații pentru mobil, au transmis reprezentanții agenției, pentru Alba24.

Este vorba despre o variantă de mobil a eTerra.

Date despre imobile și cadastru: Ce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tarife pentru colectarea deșeurilor în zona Alba Iulia: modificarea prețurilor, cerută de operator. Cât vor plăti cetățenii

Publicat

Tarife pentru colectarea deșeurilor în zona Alba Iulia. Tarifele pentru serviciile de colectare și transport a deșeurilor din zona Alba Iulia, prestate de asocierea RER VEST – RETIM, urmează să fie modificate.

Operatorul a cerut modificarea tarifelor contractului de delegare prin concesiune ca urmare a creșterii salariului minim brut pe țară, de la 3.300 lei la 3.700 lei. 

Primăria Alba Iulia...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate