Connect with us

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: „CESI – Calitate prin educație școlară incluzivă” înseamnă șanse la educație de …

Publicat


„CESI – Calitate prin educație școlară incluzivă” înseamnă șanse la educație de calitate pentru 500 de copii, din Braşov şi Suceava, în risc de părăsire timpurie a școlii.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava a semnat contractul în vederea derulării proiectului „CESI – Calitate prin educație școlară incluzivă”.

Proiectul se va realiza în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov pe parcursul a doi ani şi se adresează unui grup-țintă format din 500 copii şi tineri care provin din medii dezavantajate, din școli din mediul rural și urban din cele două județe, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii/ risc de abandon școlar sau cu cerințe educaționale speciale. Dezideratele urmărite prin proiect sunt îmbunătățirea participării școlare a acestor copii și creşterea ratelor de tranziție de la ciclul primar la cel gimnazial şi de la cel gimnazial la cel liceal.

Proiectul se adresează și unor grupuri-țintă formate din 250 de părinți/tutori și membri ai familiilor copiilor din grupul-țintă, personal din domeniul educației care lucrează cu copiii sau tinerii (70 de cadre didactice).

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 859.554 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului CESI – Calitate prin Educație Școlară Incluzivă”, cod PN2017 este creșterea gradului de incluziune socială a copiilor și tinerilor aflați în situații de risc prin promovarea educației incluzive în cele 14 școli colaboratoare selectate din județele Suceava și Brașov.

Conceptul proiectului este unul integrat, având în prim-plan creșterea atractivității școlii pentru copiii din medii dezavantajate prin activități directe de consiliere psihopedagogică, activități extrașcolare (pe teme de mediu, discriminare, nutriţie, sport, igienă, excursii tematice) și oferirea de sprijin material (premii elevilor cu cele mai bune rezultate școlare și câte un pachet de sprijin fiecărui elev participant la proiect în fiecare an de proiect).

Aceste activități adresate elevilor vor fi completate de activitățile de mentorat și de perfecționare a cadrelor didactice prin cursuri în domeniul educației incluzive, activității cu elevilor cu cerințe educaționale speciale și formării de competențe sociale.

De asemenea, activitățile proiectului vizează implicarea activă a părinților elevilor participanți în proiect, părinți care vor beneficia de ateliere de informare și consiliere parentală privind incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu risc de abandon școlar/părăsire timpurie a școlii sau a celor cu cerințe educaționale speciale.

Cei 500 de elevi care vor beneficia direct de serviciile proiectului (dintre care 175 sunt elevi cu cerințe educaționale speciale) provin din 14 şcoli din judeţele Suceava și Brașov, mediul urban și rural.

În cadrul proiectului va fi realizată și o metodologie de îmbunătățire a programelor educaționale pentru crearea unui cadru atractiv de desfășurare a activităților educaționale, în vederea ameliorării riscului de părăsire timpurie a sistemului de învățământ sau în reducerea discriminării.

Pe termen lung, se urmărește dezvoltarea de modele de bune practici pentru alte școli din cele două județe și stabilirea de relații profesionale constante între CJRAE Suceava și CJRAE Brașov în vederea promovării educației incluzive prin tehnici inovative.Facebook / Consiliul Județean Brașov


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

100 de locuri ”musai de vizitat” în Poarta Transilvaniei. Obiective din Cluj şi din judeţele vecine

Publicat

Judeţul Bistriţa-Năsăud, care se promovează turistic sub brandul Poarta Transilvaniei, are, de luni, o hartă interactivă cu 100 de obiective ”musai de vizitat” de către cei care ajung pe aceste meleaguri, dar şi de bistriţeni.

100 de locuri ”musai de vizitat” în Poarta Transilvaniei

Proiectul a fost implementat cu sprijinul voluntarilor Centrului Europe Direct Bistriţa-Năsăud şi al altor parteneri, iar lansarea oficială a hărţii interactive a avut loc, luni după-masă, la Castelul Teleki din localitatea Posmuş, monument istoric reabilitat anul acesta cu fonduri europene.

”Este…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Actualitate

Vânt NĂPRASNIC și ceață în patru județe

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică noi atenţionări Cod galben de ceaţă și vânt, valabile în orele următoare, în localităţi din 4 judeţe.

Astfel, până la ora 20.00, în Huedin, Căpușu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu, Izvoru Crișului din județul Cluj și în zona joasă a județului Bistriţa-Năsăud se va semnala ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Totodată, până la ora 23.00, vântul va sufla cu rafale de 55…70 km/h în Avrig, Tălmaciu, Racovița, Turnu Roșu și Boița din județul Sibiu.

Sub avertizare de vânt cu viteze care vor…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Actualitate

FOTO: Tractor răsturnat în șanț, într-o localitate din Bistrița-Năsăud. O persoană, în stare critică

Publicat

Un grav accident s-a produs, vineri la amiază în localitatea Agrieș, județul Bistrița-Năsăud. Din primele informații, o persoană a fost gravă rănită după ce un tractor s-a răsturnat în șanț.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pompierii militari din cadrul Stației Beclean au intervenit în localitatea Agrieș la un accident rutier.

Din primele date, un tractor s-a răsturnat în șanț.

În autovehicul se aflau două persoane, un bărbat a rămas prins între tractor și un mal de pământ.

accident bistrita

Victima este în stop cardio-respirator, a fost scoasă de sub tractor de către ceilalți participanți la…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Actualitate

Luare de mită, trafic de influenţă şi delapidare. Polițist din Bistrița-Năsăud, plasat sub control judiciar

Publicat

Un poliţist din Bistrița-Năsăud a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, delapidare şi şantaj. Polițiștul este acuzat că a comis mai multe fapte de corupție începând cu anul 2018, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

La începutul acestei săptămâni, Serviciul judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie, în baza delegării procurorului, a efectuat două percheziţii domiciliare, la un post de poliţie şi la domiciliul unei persoane fizice, în urma cărora poliţistul a…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe