Connect with us

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: „CESI – Calitate prin educație școlară incluzivă” înseamnă șanse la educație de …

Publicat


„CESI – Calitate prin educație școlară incluzivă” înseamnă șanse la educație de calitate pentru 500 de copii, din Braşov şi Suceava, în risc de părăsire timpurie a școlii.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava a semnat contractul în vederea derulării proiectului „CESI – Calitate prin educație școlară incluzivă”.

Proiectul se va realiza în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov pe parcursul a doi ani şi se adresează unui grup-țintă format din 500 copii şi tineri care provin din medii dezavantajate, din școli din mediul rural și urban din cele două județe, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii/ risc de abandon școlar sau cu cerințe educaționale speciale. Dezideratele urmărite prin proiect sunt îmbunătățirea participării școlare a acestor copii și creşterea ratelor de tranziție de la ciclul primar la cel gimnazial şi de la cel gimnazial la cel liceal.

Proiectul se adresează și unor grupuri-țintă formate din 250 de părinți/tutori și membri ai familiilor copiilor din grupul-țintă, personal din domeniul educației care lucrează cu copiii sau tinerii (70 de cadre didactice).

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 859.554 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului CESI – Calitate prin Educație Școlară Incluzivă”, cod PN2017 este creșterea gradului de incluziune socială a copiilor și tinerilor aflați în situații de risc prin promovarea educației incluzive în cele 14 școli colaboratoare selectate din județele Suceava și Brașov.

Conceptul proiectului este unul integrat, având în prim-plan creșterea atractivității școlii pentru copiii din medii dezavantajate prin activități directe de consiliere psihopedagogică, activități extrașcolare (pe teme de mediu, discriminare, nutriţie, sport, igienă, excursii tematice) și oferirea de sprijin material (premii elevilor cu cele mai bune rezultate școlare și câte un pachet de sprijin fiecărui elev participant la proiect în fiecare an de proiect).

Aceste activități adresate elevilor vor fi completate de activitățile de mentorat și de perfecționare a cadrelor didactice prin cursuri în domeniul educației incluzive, activității cu elevilor cu cerințe educaționale speciale și formării de competențe sociale.

De asemenea, activitățile proiectului vizează implicarea activă a părinților elevilor participanți în proiect, părinți care vor beneficia de ateliere de informare și consiliere parentală privind incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu risc de abandon școlar/părăsire timpurie a școlii sau a celor cu cerințe educaționale speciale.

Cei 500 de elevi care vor beneficia direct de serviciile proiectului (dintre care 175 sunt elevi cu cerințe educaționale speciale) provin din 14 şcoli din judeţele Suceava și Brașov, mediul urban și rural.

În cadrul proiectului va fi realizată și o metodologie de îmbunătățire a programelor educaționale pentru crearea unui cadru atractiv de desfășurare a activităților educaționale, în vederea ameliorării riscului de părăsire timpurie a sistemului de învățământ sau în reducerea discriminării.

Pe termen lung, se urmărește dezvoltarea de modele de bune practici pentru alte școli din cele două județe și stabilirea de relații profesionale constante între CJRAE Suceava și CJRAE Brașov în vederea promovării educației incluzive prin tehnici inovative.



Facebook / Consiliul Județean Brașov


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO: Primele autobuze electrice circulă pe traseele din orașul Sfântu Gheorghe

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Primele autobuze electrice circulă pe traseele din orașul Sfântu Gheorghe.

„Înlocuim treptat vechile autobuze poluante cu mijloace de transport în comun mai confortabile și mai prietenoase cu mediul, care lasă în urma lor un aer mai curat.

Noile autobuze circulă în prezent pe mai multe trasee din oraş, dar de anul viitor toate cele 12 vehicule electrice achiziționate în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă vor intra în circulație”, au transmis reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

 

 

Citește mai departe

Actualitate

Covasna: Moş Pedibus oferă cadouri copiilor care merg pe jos la şcoală

Publicat

Elevii implicați în programul Pedibus, inițiat de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe pentru a încuraja cât mai mulți copii să meargă pe jos la școală, vor beneficia miercuri de cadouri oferite de către organizatori.

Potrivit acestora, întâlnirea cu Moş Pedibus va avea loc miercuri dimineaţă, la ora 7,40, în Piaţa Centrală din municipiu, mai exact în faţa logo-ului SEPSI, care a fost decorat cu desene realizate de către copiii din oraş.

„Moş Pedibus va împărţi pachete pasagerilor fideli miercuri dis-de-dimineaţă în Piaţa Centrală, aşa că toate cursele vor duce spre #SEPSI. Din centru, toţi micii pasageri vor fi însoţiţi spre şcolile lor”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook.

Programul Pedibus, lansat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în 2021

Programul Pedibus a fost lansat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în primăvara anului 2021, iar la acesta participă zilnic peste 100 de copii.

Pedibus-urile, cum au fost denumite grupurile care se deplasează per pedes la şcoală, pornesc în fiecare dimineaţă din mai multe puncte ale oraşului şi adună pe traseu toţi copiii care aşteaptă în staţiile prestabilite.

Organizatorii au menţionat că anul trecut aproape 570 de părinţi, profesori, actori, medici, sportivi, ziarişti şi şefi de instituţii s-au implicat ca voluntari în programul Pedibus, însoţind copiii la şcoală.

Autorităţile locale au demarat acest program după ce au constatat că tot mai mulţi elevi sunt duşi la şcoală cu maşinile de către părinţi, fapt ce afectează independenţa copiiilor şi contribuie, în acelaşi timp, la aglomerarea traficului şi la creşterea nivelului de poluare a oraşului. Agerpres

sursa foto: Facebook /  Lábbusz/Pedibus

Citește mai departe

Actualitate

Sălaj: A început reînnoirea titlurilor de călătorie sub formă de “card pensionar” pentru anul 2024, în Zalău

Publicat

Arhivă foto

Societatea Transurbis a început reînnoirea titlurilor de călătorie sub formă de „card pensionar” pentru anul 2024.

Potrivit Primăriei Zalău, titlul de călătorie „card pensionar” are valabilitate un an, iar beneficiarul are obligația de a valida cardul la fiecare urcare în autobuz.

Documente necesare pentru reînnoirea titlului de călătorie

  • Copie și original cupon de pensie/ copie și original decizie de pensionare
  • Copie și original BI/ CI
  • Cerere și declaratie pe propria răspundere pentru eliberarea gratuită a cardului de călătorie pe mijloacele de transport ale S.C.
  • Transurbis S.A.
  • Card de călătorie

Punctele de eliberare a cardurilor

  • Cartier Brădet, str. Gh. Doja – de luni până duminică, în intervalul orar 06:00 – 23:00;
  • Clădirea Transilvania (Piața Iuliu Maniu) – de luni până vineri, în intervalul orar 6:00 – 22:00 și sâmbata în intervalul orar 7:00 – 15:00;

 

                          sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău 

  • Uz Casnic (str Armoniei) – de luni până vineri, în intervalul orar 6:00 – 22:00 și sâmbăta în intervalul orar 7:00 – 15:00.
    Beneficiază de această facilitate pensionarii cu domiciliul sau reședința în Municipiul Zalău, indiferent de vârsta sau motivele de pensionare, precum și persoanele vârstnice definite conform art.1, alin.4 din Legea 17/2000 republicată, privind asistența socială a persoanelor vârstnice (adică persoanele care au împlinit vârsta de pensionare stabilită de lege), inclusiv copiii care beneficiază de pensie de urmaș, cu domiciliul în Zalău.

Citește mai departe

Actualitate

Mesajul transmis de primarul Brașovului de Ziua Internațională a Voluntarului

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a transmis marți 5 decembrie, un mesaj de mulțumire cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului.

Potrivit primarului Allen Coliban, la Brașov sunt proximativ 10.000 de voluntari înscriși pe platforma Voluntariat Brașov.

„Fiecăruia în parte îi mulțumesc pentru implicarea în comunitate, pentru implicarea în toate evenimentele care se întâmplă la Brașov pe parcursul anului.

Și mulțumită lor Brașovul e diferit, e mai bun, e mai special.

Brașovul este o comunitate.

Una caracterizată și de implicarea și entuziasmul unor voluntari extraordinari. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul transmis de primarul Brașovului pe pagina de Facebook.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe