Connect with us

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Sâmbătă, 20.02.2021, Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin, în parteneriat cu Primări…

Publicat


Sâmbătă, 20.02.2021, Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin, în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov, Consiliul Județean Brașov și Instituția Prefectului Județul Brașov organizează la Râșnov cea de-a zecea ediție a “Maratonul Zăpezii Râșnov 2021”.

Maratonul face parte dintr-un ciclu de maratoane istorice “Din dragoste pentru România și istoria ei”, pe care maratoniștii din România le aleargă anual prin locurile cele mai încărcate de istorie ale României, transmițând în rândul tinerilor respect și recunoștință pentru înaintașii nostri.

“Maratonul Zăpezii Râșnov 2021” este un eveniment unic în România și în Europa, fiind o probă a curajului, desfășurată în condiții de iarnă, la temperaturi negative și pe zăpadă, punând la mare încercare rezistența concurenților.

Locul de desfășurare al competiției – zona istorică și turistică a Râșnovului, într-un cadru natural unic, în care pot fi admirate din alergare Centrul istoric al orașului Râșnov, Cetatea Medievală Râșnov, Complexul Național de Sărituri din Valea Cărbunării, cât și masivele Piatra Craiului, Postăvaru, Măgura Codlei și Parcul Național Bucegi.

Această ediție are un caracter simbolic, alergându-se compact, în ștafetă, “Ștafeta Râșnovului”, prin zona istorică a orașului, participanții alergând în coloană și sosind la final în același timp.

Se va alerga pe următorul traseu: Piața Unirii, str. Republicii, str. Florilor, str. Ion Creangă, Piața Unirii, Cetatea Râșnov, str. I.L. Caragiale, Trambulina de schi, I. L. Caragiale, intersectia cu str. Mihai Eminescu, Valea Glăjeriei, cabana Himalaya, intersecție Diham – Malăești, 3 km către Cabana Diham, intersecție Diham – Mălăești, 2 km spre Cabana Mălăești, intersectie Diham – Malaesti , cabana Himalaya, intersecție Valea Cărbunării cu DN Râșnov-Predeal, Cabana Himalaya, care va însuma 42,195 km.

Zece maratoniști cu experiență vor alerga compact, păstrând o distanță de 2 metri între concurenți. Ei vor purta în cursă drapelul României și un steag al Cetății Râșnov.

Startul se va da la ora 9:00 din centrul orașului Râșnov.

Participanții vor alerga în 2 probe: cursa populară de copii (1000 metri) și maraton. Sosirea din cursa populară va fi în fața Primăriei Orașului Râșnov, iar pentru participanții din proba de maraton sosirea va fi la Centrul de Pregătire Montană Himalaya de pe Valea Glăjeriei. Înainte de start se va intona Imnul României.

Cursa populară se desfășoară pe următorul traseu: Piața Unirii, str. Republicii, str. Florilor, str. Ion Creangă, Piața Unirii.

Startul în cursa populară se va da pe serii de câte 10 copii, fiecare serie având în frunte un maratonist. Intervalul de timp între serii: 15 secunde. Distanta între alergători va fi de 2 metri. Fiecare participant va avea asupra sa mască, pe care este obligat să o folosească înainte de start, după trecerea liniei de sosire și pe timpul festivității de premiere. La start și la festivitatea de premiere se va păstra o distanță de 1,5 metri între participanți, iar locurile ocupate vor fi marcate.

În cursa populară nu se va întocmi clasament. Participanții care vor finaliza cursa populara vor primi diplomă, medalie și tricou.

Participanții vor fi instruiti asupra regulilor și măsurilor de siguranță pe timpul cursei. Înainte de start aceștia vor semna că nu au avut simtome Covid-19 și că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate cu Covid-19. De asemenea, concurenților li se va măsura temperatura înainte de start, iar celor care depășesc valorile admise, li se va interzice participarea la competiție.

Foto: Arhivă newsbv.roFacebook / Consiliul Județean Brașov

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Asociația Pro Infrastructură: Prima imagine, zona viitorului viaduct de pe Autostrada A3 lângă Nădășelu, este …

Publicat

Prima imagine, zona viitorului viaduct de pe Autostrada A3 lângă Nădășelu, este surprinsă de o cameră API aflată în teste pentru realizarea unui videoclip de tipul time-lapse.

Vă invităm să ne sprijiniți noul proiect de realizare a clipurilor time-lapse prin care să monitorizăm evoluția șantierelor cele mai spectaculoase. Localizările exacte rămân surprize!

Echipamentele vor fi instalate cu acordul constructorului în puncte cheie, cu vedere panoramică, și timp de 2-3 ani vor înregistra automat imagini cu evoluția lucrărilor.

Conturile noastre sunt:
Asociația Pro Infrastructură
IBAN RON: RO32RNCB 0837 1694 8196 0001
IBAN EUR: RO05RNCB 0837 1694 8196 0002
IBAN USD: RO75RNCB 0837 1694 8196 0003
Cod BIC/SWIFT: RNCBROBU
PayPal: contact@proinfrastructura.ro

Rugăm persoanele juridice dornice să sponsorizeze proiectul să ne contacteze pe email contact@proinfrastructura.ro pentru detalii.

Vă mulțumim tuturor! Like & share!


Asociația Pro Infrastructură, profile pictureKan een afbeelding zijn van boom, natuur en wegGeen fotobeschrijving beschikbaar.Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Facebook / Asociația Pro infrastructură

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a participat în da…

Publicat

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a participat în data de 5 martie, la Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului (ADICRDDPT) – Ţara Făgăraşului.

Printre discuţiile purtate s-au remarcat cele referitoare la problemele de cadastru şi publicitate imobiliară cu care se confruntă primarii din zona Ţării Făgăraşului şi nu numai ei. Au fost sintetizate principalele probleme care îngreunează procesul de reconstituire a dreptului de proprietate şi realizarea anumitor investiţii.

În primul rând, primarii au semnalat faptul că unităţile administrativ-teritoriale prinse în programele de… Meer


Consiliul Județean Brașov, profile pictureKan een afbeelding zijn van 2 mensen en staande mensen

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe

Actualitate

Ministrul Muncii pe Facebook: Ar fi greu să ne imaginăm viața noastră fără tehnologie și digitalizare, mai al…

Publicat

➡️ Ar fi greu să ne imaginăm viața noastră fără tehnologie și digitalizare, mai ales după un an în care criza sanitară ne-a forțat să regândim modul în care muncim și relaționăm, dar și accesul la serviciile publice, la educație sau sănătate. Conferința ”Women in Data Science” organizată în România de Asociația 360 cu sprijinul Universității Stanford, la care am participat astăzi, a adus în prim plan preocupările din spațiul public în ceea ce privește digitalizarea în România și m-am bucurat să constat că specialiști, decidenți și reprezentanți ai societății civile avem în comun acest obiectiv. ➡️ Ca ministru al Muncii și Protecției Sociale, sunt extrem de interesată de orice inițiativă… Meer

Raluca Turcan, profile pictureKan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen, zittende mensen en binnen

Facebook / Raluca Turcan

Citește mai departe

Actualitate

Primul ministru Florin Cîțu pe Facebook: Declarație de presă

Publicat

Declarație de presăFacebook / Florin Cîțu

Citește mai departe