Connect with us

Alba

Șapte candidaturi validate și una respinsă pentru alegerea președintelui României. Deciziile BEC

Published

on



Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a validat în ședința de joi șase candidaturi. Potrivit unui comunicat al BEC, au fost adoptate șase decizii privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral.

Este vorba de candidaturile depuse de Elena-Valerica Lasconi, Călin Georgescu, Nicolae-Ionel Ciucă, Hunor Kelemen, Mircea-Dan Geoană și Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Alături de candidatura lui George Simion, validată luni, până în acest moment sunt validate șapte candidaturi….

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor

Published

on

Ziua Internațională a Animalelor, sărbătorită pe 4 octombrie, este un prilej global de a reflecta asupra drepturilor și bunăstării animalelor.

Această zi încurajează respectul față de toate speciile și subliniază importanța conservării biodiversității și a mediului natural.

Organizațiile pentru protecția animalelor, adăposturile și grupurile ecologiste organizează evenimente pentru a sensibiliza publicul cu privire la cruzimea împotriva animalelor și la importanța adopțiilor responsabile.

Prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Cutremur în România, vineri dimineața. În ce zonă s-a produs și ce magnitudine a avut

Published

on

Un cutremur s-a produs vineri dimineața în România, în jurul orei 06:19, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 4.1 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 140 km. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul mediu s-a produs la ora 06:19:25 (ora României).

Acesta s-a produs la:

  • 47 km V de Focșani,
  • 55 km N de Buzău,
  • 68 km SE de Sfântu-Gheorghe,
  • 76 km E de Brașov,
  • 86 km NE de Ploiești.

Reamintim faptul că marți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO-VIDEO: ACCIDENT rutier în Micești. O femeie a rămas încarcerată după ce mașina în care se afla s-a răsturnat

Published

on

Un accident rutier s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02:00, în cartierul Micești din Alba Iulia. O femeie a rămas încarcerată după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat pe șosea, la ieșirea spre Șard. Până la sosirea forțelor de intervenție, aceasta a fost extrasă din autoturism de către cetățeni. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și descarcerare la un accident rutier în cartierul Micești din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Orionidele: ploaie de meteoriți vizibilă pe cerul României. Când va avea loc punctul maxim al fenomenului astronomic

Published

on

Orionidele: ploaie de meteoriți vizibilă pe cerul României. Acest fenomen astronomic are loc anual. Corpul părinte al acestora este Cometa Halley.

Această cometă este una dintre cele mai faimoase. A fost primul obiect căruia i s-a calculat perioada de rotație în jurul Soarelui. A fost descoperită de G. Dorffel, la data de 15 august 1682.

Corpul părinte poartă numele astronomului care a calculat perioada acesteia de rotație în jurul Soarelui, Edmund Halley, potrivit astro-urseanu.ro.

Orionidele: ploaie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement